Klima FILIA FCS9HC (utvrdjen defekt)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Klima FILIA FCS9HC (utvrdjen defekt)
Radi se o klimi FILIA FC-S9HC koja je u mojoj sobi i desilo se nesto cudno i neopisivo...Juce dok je radila, bila je ukljucena na grejanje (spoljna temp oko 13~14 stepeni), a radila je sasvim normalno, odjednom se culo kao da je ukljucila difrost, razmrzavanje, stim sto je spoljna jedinica produzila da radi....Obicno kada ukljuci difrost, onda prvo stane , pa cuje se onaj zvuk kao sistanje, pa onda ukljuci reverzibilni mod rada, dok se ne otopi, i kasnije nastavi sa normalnim rezimom... Pa to se nije tako desilo, nego kako sam objasnio kompresor je produzio da radi a unutrasnja jedinica pocela je da se ledi (da smrzava) Cevi su skroz ledene. Kada prebacim na rezim hladjenja, klima funkcionishe...
Moje pitanje: Nisam serviser klima uredjaje ali mogu da se snadjem...Dali moze da je problem u nekom temperaturnom senzoru, na primer u onom senzoru koj kontrolise temperaturu u cevima? ili je mozda problem na nekom drugom mestu? Recimo ploca u unutrasnjoj jedinici? Klimu niko nije dirao, spoljna jedinica je zasticena od padavina kise, a unutrasnja je cista sto se odnosi na prljavstinu oko filtera i to.
Inace vec sam rasturio ceo unutrasnji deo i probacu kasnije da pregledam releje a mozda cu i senzore...
Ako ima bilo kakvih ideja oko ovog problema, dobro dosli.
Hvala
Moje pitanje: Nisam serviser klima uredjaje ali mogu da se snadjem...Dali moze da je problem u nekom temperaturnom senzoru, na primer u onom senzoru koj kontrolise temperaturu u cevima? ili je mozda problem na nekom drugom mestu? Recimo ploca u unutrasnjoj jedinici? Klimu niko nije dirao, spoljna jedinica je zasticena od padavina kise, a unutrasnja je cista sto se odnosi na prljavstinu oko filtera i to.
Inace vec sam rasturio ceo unutrasnji deo i probacu kasnije da pregledam releje a mozda cu i senzore...
Ako ima bilo kakvih ideja oko ovog problema, dobro dosli.
Hvala
Zadnja izmena: SaleSk, dana 17 Apr 2010, 17:10, ukupno menjano 1 put.
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
Re: Klima FILIA FCS9HC
Interesuje me na kojoj brzini drzis ventilator unutrasnje jedinice?Predlazem ti da rad ventilatora unutrasnje jedinice postavis na najbrze.
Ventilator unutrašnje jedinice nije mogao ni da radi jer je bila na modu grijanja.
- Po meni, najvjerovatnije da je stradala špula četverokrakog ventila, ili je sam ventil blokirao .
- Po meni, najvjerovatnije da je stradala špula četverokrakog ventila, ili je sam ventil blokirao .
"U majstora zlatne ruke"
-nekad bilo...
-nekad bilo...
- SaleSk
- ___
- Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
- Kontakt:
Ventilator mi obicno radi na najsporijoj brzini...Sada ne okrece jer unutrasnja jedinica ledi, kao da radi difrost...a ako je prebacim na hladjenje, onda radi Ok...krnjad je napisao:Interesuje me na kojoj brzini drzis ventilator unutrasnje jedinice?Predlazem ti da rad ventilatora unutrasnje jedinice postavis na najbrze.
Moguce da je neki ventil kako je kolega rekao, ali nemam pretstavu gde se on nalazi...Verovatno u spoljnoj jedinici?
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.
-
- Preminuo
- Contact person: Damir
- Specialty: whitegoods
Slicno, a ujedno objasnjeno kako da ispitas
viewtopic.php?p=103285#p103285
- SaleSk
- ___
- Kontakt:
Hvala ...Pokusacu verovatno sutra da ispitam ovu situaciju....Pa cu da javnem...Honorarac je napisao:Slicno, a ujedno objasnjeno kako da ispitas
-
- _
NIsam bas dobro razumeo sam problem, osim da se kompresor pri defrostu nije zaustavio , te da je samo nastavio da radi !! Zamolio bih te da nam napises, sta se desava dalje, da li gasi defrost, nastavlja li da greje ..... bilo sta dalje !???
Ako kolega kaze, da ledi unutrasnja jedinica u rezimu grejanja, pretpostavicu da je ukljucila defrost, odnosno da je ventil koga spominjete ispravan, osim ako nije mehanicki zaglavljen, pa u rezimu grejanja, hladi ...... sto zna da se desava cesto !
Pozdrav !
Ako kolega kaze, da ledi unutrasnja jedinica u rezimu grejanja, pretpostavicu da je ukljucila defrost, odnosno da je ventil koga spominjete ispravan, osim ako nije mehanicki zaglavljen, pa u rezimu grejanja, hladi ...... sto zna da se desava cesto !
Pozdrav !
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!
- SaleSk
- ___
- Kontakt:
Mislim da ste dobro razumeli...i da ste mi dali pravi odgovor...Danas su majstori onako uvideli situaciju na kratko i rekli da mora da se promeni ventil, stim da mora da se promeni i i freon jer mora da se ispusti i napuni u sistem...Dobio sam i ponudu za popravak klime. Zbog gradeznih radova necu biti u mogucnosti da popravim sad klimu (moram da je vadim), ali cu to da odlozim za sledecu grejnu sezonu, kada mi bude trebala...Smatracu da je problem utvrdjen i hocu da se zahvalim svim clanovima za to sto su mi pomogli...Sam ne bih mogao da resim problem, zbog toga sto nemam potrebne instrumente i alate za ovaj posao...Nebojsa_Pazova je napisao:Ako kolega kaze, da ledi unutrasnja jedinica u rezimu grejanja, pretpostavicu da je ukljucila defrost, odnosno da je ventil koga spominjete ispravan, osim ako nije mehanicki zaglavljen, pa u rezimu grejanja, hladi ...... sto zna da se desava cesto !
Pozdrav !
- frigoservisbata
- bela tehnika
Re: Klima FILIA FCS9HC (utvrdjen defekt)
Jer blokirao ventil ili je crkla spulna?Ako je spulna crkla ne mora da se prazni sistem,ako je blokirao, onda mora..:)Proveri kad ukljucis na grejanju da li dobija napon i da li se cuje spulna,ako se cuje onda je mehanicki problem..:).
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
-
- _
- Warranty service: VIVAX,BEKO,BLOMBERG,
TCL,LG, - Specialty: consumer
Nadji majstore koji imaju sakupljac freona.
Sa njim pokupe freon iz klime zamjene ventil i ponovo vrate taj
isti freon u klimu.
Ti sto nisu imali sakupljac nisu neki majstori ili su cicije
pa nece da uloze u alat.
Sa njim pokupe freon iz klime zamjene ventil i ponovo vrate taj
isti freon u klimu.
Ti sto nisu imali sakupljac nisu neki majstori ili su cicije
pa nece da uloze u alat.
Ti sto nisu imali sakupljac nisu neki majstori...
Hahahahahaha jeste da bez alata nema zanata ali ocijenjivata majstora sto nema nekog alata u svojoj garnituri alata je bas smijesno a pogotovo sakupljac freona imas ti sigurno nekoga u njemackoj ko ti moze kupiti taj alat i da ti opravdano stoji u radionici i skuplja prasinu a usput si majstorcina.
Hahahahahaha jeste da bez alata nema zanata ali ocijenjivata majstora sto nema nekog alata u svojoj garnituri alata je bas smijesno a pogotovo sakupljac freona imas ti sigurno nekoga u njemackoj ko ti moze kupiti taj alat i da ti opravdano stoji u radionici i skuplja prasinu a usput si majstorcina.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Normalno je očekivati od pravog majstora da ima sav alat potreban za obavljanje svog posla. To je jedna od značajki koja razlikuje pravog majstora od "majstora".
U večini civiliziranih zemalja svijeta ispuštanje freona u atmosferu je zabranjeno i kažnjivo a sakupljač obavezan i kod najmanjeg uređaja poput hotelskog frižidera sa 100g freona. Čak se i na otpad ne mogu baciti ako prije nije freon rekuperiran.
Kada je prije 10-ak godina taj alat bio po zlato ja sam se udružio s nekim kolegama pa smo ga kupili zajednički a otplatili kako ga je tko koristio. Na kraju, sve mušterija plati.
U večini civiliziranih zemalja svijeta ispuštanje freona u atmosferu je zabranjeno i kažnjivo a sakupljač obavezan i kod najmanjeg uređaja poput hotelskog frižidera sa 100g freona. Čak se i na otpad ne mogu baciti ako prije nije freon rekuperiran.
Kada je prije 10-ak godina taj alat bio po zlato ja sam se udružio s nekim kolegama pa smo ga kupili zajednički a otplatili kako ga je tko koristio. Na kraju, sve mušterija plati.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
U večini civiliziranih zemalja svijeta ispuštanje freona u atmosferu je zabranjeno i kažnjivo a sakupljač obavezan i kod najmanjeg uređaja poput hotelskog frižidera sa 100g freona.
Nike da to je tako teoretski po zakonu i u Hrvatskoj a u praksi sta se desava ti po terenu sakupljas freon iz urdjaja koje popravljas?Sta ces kada dodjes na postrojenje sa 100kg freona?Nama treba jos 50god. da mi steknemo takve navike,do skoro si koristio dezodornse sa freonom koji steti ozonski omotac i valjao cehinje po Splitu i nisi razmisljao o ekologiji!Mi smo mali zagadjivaci sta se sve desava na nasoj planeti zemlji!!!Ja ne kupujem sakupljac freona i neslazem se sa vasom teoriom sta je majstor!
Nike da to je tako teoretski po zakonu i u Hrvatskoj a u praksi sta se desava ti po terenu sakupljas freon iz urdjaja koje popravljas?Sta ces kada dodjes na postrojenje sa 100kg freona?Nama treba jos 50god. da mi steknemo takve navike,do skoro si koristio dezodornse sa freonom koji steti ozonski omotac i valjao cehinje po Splitu i nisi razmisljao o ekologiji!Mi smo mali zagadjivaci sta se sve desava na nasoj planeti zemlji!!!Ja ne kupujem sakupljac freona i neslazem se sa vasom teoriom sta je majstor!
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Ja freon skupljam! Dodatni posao koji dodatno naplatim. Mislite i na to što ćete ostavit svojoj djeci.
Na uređaju koji ima 100kg pogotovo!!! Uštediš na novom plinu a naplatio si vrijeme potrebno za rekuperaciju.
Na uređaju koji ima 100kg pogotovo!!! Uštediš na novom plinu a naplatio si vrijeme potrebno za rekuperaciju.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- SaleSk
- ___
- Kontakt:
Oni koliko su proverili, rekli su da je blokirao ventil...Ja sam skinuo klimu, jer moram da zapocnem sa gradjevinskim radovima...Tako da klima sada ostaje u stend baju, dok se ne stvore uslovi da je vratim na svoje mesto...Naravno, ovo je bila jedna ekipa koja je dala misljenje, a postoje i drugi majstori koje cu da pozovem kada bude trebalo. Hocu da cujem nekoliko alternative. Ja znam da je jeftinije da kupim novo, ali zasto da bacim nesto od 200 eura kada moze da se opravi za 50...Nije isto. I ja srecan, a i oni koji ce da rese stvar..Svi smo dobrifrigoservisbata je napisao:Jer blokirao ventil ili je crkla spulna?Ako je spulna crkla ne mora da se prazni sistem,ako je blokirao, onda mora..:)Proveri kad ukljucis na grejanju da li dobija napon i da li se cuje spulna,ako se cuje onda je mehanicki problem..:).

Sale placaj majstore nemoj da si cicija
Zanimao me je taj susret majstora i majstora da vidim 

Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
-
- _
- Warranty service: VIVAX,BEKO,BLOMBERG,
TCL,LG, - Specialty: consumer
Prosle godine me zove musterija za montazu klime.
Dogovorimo se on mi da adresu.
Kuca,dvoriste super uredjeni,mecka pred garazom.
Ja izlazim iz auta i tip kaze da bi prije svega volio vidjeti moj alat sa cime cu ja to
montirati klimu.Otvorim auto on baci pogled,uredu je kaze hajde da montiramo.
Malo zbunjen pitam ga zasto ga zanima alat,na kraju posla nek kaze jel zadovoljan ili ne.
Ma kaze prije tebe doso je tip inzio neki krs od busilice,nije imao ni krunu za probijanje kroz zid
nego je mislio stemati rupu za cijevi.Platio sam mu za gorivo i reko hvala dovidjenja.
Kasnije kroz pricu sazno sam da tip radi kao poslovodja u nekoj gradjevinskoj firmi,
pa se dobro razumije u masine i alate.
Mislim da svaki alat koji zaradjuje pare vrijedi uzeti i nemogu svatiti da neko moze reci
da mu sakupljac netreba.Ja svoj redovno koristim i pocetno ulaganje se jako brzo otplati.
Znate kako se kaze Ili nabavi alat ili ostavi zanat.
Dogovorimo se on mi da adresu.
Kuca,dvoriste super uredjeni,mecka pred garazom.
Ja izlazim iz auta i tip kaze da bi prije svega volio vidjeti moj alat sa cime cu ja to
montirati klimu.Otvorim auto on baci pogled,uredu je kaze hajde da montiramo.
Malo zbunjen pitam ga zasto ga zanima alat,na kraju posla nek kaze jel zadovoljan ili ne.
Ma kaze prije tebe doso je tip inzio neki krs od busilice,nije imao ni krunu za probijanje kroz zid
nego je mislio stemati rupu za cijevi.Platio sam mu za gorivo i reko hvala dovidjenja.
Kasnije kroz pricu sazno sam da tip radi kao poslovodja u nekoj gradjevinskoj firmi,
pa se dobro razumije u masine i alate.
Mislim da svaki alat koji zaradjuje pare vrijedi uzeti i nemogu svatiti da neko moze reci
da mu sakupljac netreba.Ja svoj redovno koristim i pocetno ulaganje se jako brzo otplati.
Znate kako se kaze Ili nabavi alat ili ostavi zanat.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 4 Odgovori
- 1088 Pregledano
-
Zadnji post napisao hagula
25 Jun 2012, 23:31
-