Housel HAS12HF pomoc

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
milneg
_
_
Contact person: milneg

Housel HAS12HF pomoc

Post napisao milneg » 19 Jun 2010, 17:58

Imam ovu klimu i do skoro je normalno radila,Medjutim pre neko vece sam je iskljucio preko daljinskog upravljaca i unutrasnja jedinica je stala i zatvorila se.
Kada sam ujutru izasao napolje primetijo sam da se spoljna jedinica cuje kao da radi kompresor. nisam znao sta da uradim vec sam iskljucuo sve da utikacu i posle sat vremena ponovo ukljucio i sve je radilo normalno je hladila.posle jedno sat vremena sam je iskljucio na daljinski i unutrasnja i spoljna jedinica su stale . Medjutim posle sat vremena izasao sam napolje i opet cuo da u spoljnoj jedinici nesto radi nalik na zvuk komresora, spoljni ventilator nije radio.
imam nekoliko pitanja.
-dali kada radi hladjenje kod ovih klima uredjaja mora raditi i spoljni ventilator. skoro da nisam ga video da radi jako retko nisam obracao paznju
-Sta mislite u cemu je problem pomozite a nemam ni semu, plasim se da nije elektronika u pitanju sta mi predlazete.

Hvala na svkoj pomoci pozdrav

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc
Specialty: whitegoods

Re: Housel-HAS-12HF pomoc

Post napisao goranfri » 19 Jun 2010, 20:52

U hladjenju kompresor i ventilator rade zajedno.

Pozovi servis.

milneg
_
_

Post napisao milneg » 19 Jun 2010, 23:45

Hvala na pomoci pogledacu zasto onda neradi spoljni ventilator bar mi to nije problem,
Nisam bio siguran da uvek treba raditi ventilator spoljni kada radi kompresor kada hladi. verujem da ste sigurni da ovako mora i treba na ovom tipu klime.

Hvala puno

deletraj
_
_
Contact person: Dejan Trajkovic

Post napisao deletraj » 20 Jun 2010, 08:59

Mora da radi i na hladjenju i na grejanju spoljni ventilator stim sto na grejanju radi povremeno a na hladjenju dok radi klima, i jos nesto kad klima hladi unutra, spoljni ventilator duva topao vazduh, a kad se unutra vrsi zagrevanje prostorije, spoljni ventilator duva hladan vazduh.

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 21 Jun 2010, 08:29

milneg je napisao:Imam ovu klimu i do skoro je normalno radila,Medjutim pre neko vece sam je iskljucio preko daljinskog upravljaca i unutrasnja jedinica je stala i zatvorila se.
Kada sam ujutru izasao napolje primetijo sam da se spoljna jedinica cuje kao da radi kompresor. nisam znao sta da uradim vec sam iskljucuo sve da utikacu i posle sat vremena ponovo ukljucio i sve je radilo normalno je hladila.posle jedno sat vremena sam je iskljucio na daljinski i unutrasnja i spoljna jedinica su stale . Medjutim posle sat vremena izasao sam napolje i opet cuo da u spoljnoj jedinici nesto radi nalik na zvuk komresora, spoljni ventilator nije radio.
imam nekoliko pitanja.
-dali kada radi hladjenje kod ovih klima uredjaja mora raditi i spoljni ventilator. skoro da nisam ga video da radi jako retko nisam obracao paznju
-Sta mislite u cemu je problem pomozite a nemam ni semu, plasim se da nije elektronika u pitanju sta mi predlazete.

Hvala na svkoj pomoci pozdrav
Ako se ne isključi unutarnja i vanjska kada je isključiš na daljinskom onda je definitivno neispravna. Ništa se nesmije čuti dok je isključena na daljinskom.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

milneg
_
_

Post napisao milneg » 29 Jun 2010, 23:36

Sada tek nista neznam.
pogledao sam spoljnu jedinicu i proverijo ventilator direktno na 220v i radi. Kada pokrenem klimu preko daljunskog ukljuci ce kompresor a ventilator neradi.
Posto ste rekli da spoljni ventilator mora da radi kada i kompresor ja sam povezao na spoljnoj jedinici paralelno sa kompresorom i ventilator . iako je on bijo prikljucen na broj 4 na spoljnoj jedinici.
Sada klima radi ustvari hladi i radi i kompresor i spoljni ventilator istovremeno.
Medjutim kada iskljucim unutrasnju jedinicu preko daljunskog ona se zatvori a kompresor i ventilator spoljni radi.
Sada ten neznam sta joj fali.Pretpostavljam da nesto sa unutrasnjom elektronokom nije uredu,
Ako neko moze jos da pomogne dobro doslo ili neka sema ili ko moze popraviti i prekontrolisati elektroniku.
HVALA

frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao frigoservisbata » 30 Jun 2010, 22:59

Verovatno je zalepio relej,pozovi nekog majstora da ti to resi...Ako si iz Beograda pozovi Gorana(goranfri).Poz...
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

cubica
gx
gx
Specialty: tv-multimedia

Post napisao cubica » 01 Jul 2010, 00:32

Kvar ti je sigurno na elektronici unutarnje jedinice jer prema spoljnjoj posle gasenja uredjaja NEMA faze pa da je do kablova i sl!!! Resenje nije da prevezes ventilator na kompresor ili obratno jer ces imati problema kasnije u grejanju, dakle mora na popravku :(
Pogledaj u spisku kolega na forumu ko ti je najblizi od nas pa cete resiti.

pozz,
cubica :)
samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! no thanks

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Manitowoc

Re: Housel HAS12HF pomoc

Post napisao goranfri » 23 Jul 2010, 10:59

I dokle je to stiglo , ima li šta novo ?

milneg
_
_

Re: Housel HAS12HF pomoc RESENO

Post napisao milneg » 26 Jul 2010, 08:06

Ne znam sta se desava . Pozvao sam jednog majstora i on je dopunio sistem gasom i za sada sve radi normalno.
A ventilator spoljni je ostao paralelno vezan sa kompresorom i za sada radi , videcemo dokle, hvala pozdrav.

darkos
_
_

Post napisao darkos » 26 Jul 2010, 10:23

Sigurno je do gasa.... :pivopije:

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Manitowoc

Post napisao goranfri » 26 Jul 2010, 11:16

Radiće to tako dok je u hlađenju , ali kada dođe hladnije vreme i kada je puste u grejanje biće problem.

flatron
_
_

Post napisao flatron » 26 Jul 2010, 17:38

reklo bi se da taj majstor nije radio to za što si ga zvao nego šta je on htio nije riješen problem sa elektronikom nego ti je mazno 20 eura i pobjego a klima ti je hladila normalno kako ti kažeš a on punio freon
to majstore

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE

Post napisao nike » 26 Jul 2010, 18:12

Ne bih ja tako lako prozivao majstora. Činjenica je da je prvu obzervaciju dao laik a onda smo se svi nakačili na to. Ja bi ipak ostavio malo rezerve na promatranje koje laik prijavi. Uvjek sam svojim poslodavcima govorio da ono što mušterije prijavljuju uzmu s rezervom. :uca:
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

milneg
_
_

Post napisao milneg » 28 Jul 2011, 17:07

Nakon godinu dana vracam se na temu.i ovoga leta kada je bilo jako toplo slabo je hladila.
otvorio sam sve i primetio da glavni ventilator veliki toliko je zapusen da nemoze da duva vec vrti u mestu zaprepastio sam se kada sam to video.
namucio sam se da ga skinem i oprao sam ga u toplojvodi i vratio na mestu,klima je proradila ali cinimise da bi sada trebalo prekontrolisati gas a prvi put kada je m,ajstor punio nije trebalo a isti nije primetio da je ventilator totalno zagusen havala svima.

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Manitowoc

Post napisao goranfri » 28 Jul 2011, 21:17

Ti pričaš o turbini unutrašnje jedinice ili šta ?

milneg
_
_

Post napisao milneg » 29 Jul 2011, 09:40

Da , o turbini unutrašnje jedinice.

krnjad
_
_

Post napisao krnjad » 29 Jul 2011, 12:56

E ako je turbina bila prljava a klima radila na modem grijanja ,postoji velika mogucnost da pukne cijev u unutrasnjoj jedinici(najcesce oko ruze) od visokog pritiska,sto znaci ako bude nedostajalo freona u sistemu prvo treba da se otkloni gdje sistem pusta!

milneg
_
_

KLIMA HOUSEL 12 HF popravka elektronike

Post napisao milneg » 13 Mar 2012, 15:24

Na elektronici je zalepjo rele za ukljucenje kompresora rele je 220v 20A
Dali neko zna gde mogu nabaviti takav rele.ili gde mogu poslati elektroniku na popravci.
pokusao sam da umesto releja stvim malu sklopku 220v 20A ali posle montaze unutarnja jedinica radi normalno,a rele za kompresor ne ukljucije sklopku,pretpostavljam da nesto nije sa elektronikom uredu .prekontrolisao sam NTC i otpor je oko 11.50Koma.svaki savet i pomoc dobro ce doci.

milan
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Re: KLIMA HOUSEL 12 HF popravka elektronike

Post napisao milan » 13 Mar 2012, 16:02

Svake godine neki problem
viewtopic.php?p=132923#p132923
Postavi temu po pravilima foruma.
Gore CRVENIM slovima pisu pravila.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori