Klima Samsung S-Inverter AQV12VBCN - problem
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Klima Samsung S-Inverter AQV12VBCN - problem
Pri ukljucenju klima uredjaja, nakon zvucnog signala i pokazivanja zadate temperature , na display-u unutrasnje jedinice se odmah pojavi "dF" .Spoljasnja jedinica se ne ukljucuje.Ostavio sam je tako ukljucenu nekoliko sati ,ali bez promene.
Klima je stara oko 3 meseca i radila je normalno do danas. Jednom prilikom sam primetio da je izbacila gresku E4 koja se smenjivala sa brojem 69, ali posle gasenja i paljenja to se izgubilo.
Molim kolege za brzu pomoc. Hvala unapred
Klima je stara oko 3 meseca i radila je normalno do danas. Jednom prilikom sam primetio da je izbacila gresku E4 koja se smenjivala sa brojem 69, ali posle gasenja i paljenja to se izgubilo.
Molim kolege za brzu pomoc. Hvala unapred
- kisko
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: Klima Samsung S-Inverter AQV12VBCN - problem
Da nije možda greška
E469 -----DC-link voltage sensor error

uvek ima nesto interesantno
Moguce je da zbog dvosegmentnog displ. deli gresku, ali to je sekundarni problem koji se samo jednom pojavio i to posle mozda mesec dana koriscenja. Interesuje me da li imate resenje za ukljucenje defrostinga?
Zamolio bih ako je moguce da mi posaljete spisak gresaka , jer u korisnickom uputstvu su samo navedene , ali ne i objasnjene.
zoran.lakicevic@sbb.rs
Pozz
Zamolio bih ako je moguce da mi posaljete spisak gresaka , jer u korisnickom uputstvu su samo navedene , ali ne i objasnjene.
zoran.lakicevic@sbb.rs
Pozz
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Obzirom da uređaj star 3 meseca sigurno je u garantnom roku te najbolje je pozvati ovlašćeni servis.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Laki, navodiš da si serviser. Ako jesi onda bi trebao imati digitalnu vagu za freon i rekuperator.
Rekuperiraj i izvaži freon iz klime. Mora biti u granicama 5% od onog što piše plus ako je cjevovod duži za potrebnu količinu nadopunjavanja. Ako nije, klima ti pušta.Treba naći gdje pušta i popraviti to i onda nasuti freon točno u gram koliko treba.
Nakon toga, obavijesti nas o ishodu.
Rekuperiraj i izvaži freon iz klime. Mora biti u granicama 5% od onog što piše plus ako je cjevovod duži za potrebnu količinu nadopunjavanja. Ako nije, klima ti pušta.Treba naći gdje pušta i popraviti to i onda nasuti freon točno u gram koliko treba.
Nakon toga, obavijesti nas o ishodu.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- dodig
- bela tehnika
- Warranty service: gorenje
- Contact person: ivan
- Phone number: 0038736650852
- Specialty: distribution
- Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje
Slažem se sa kolegom Nike ako je izbacila grešku E4 onda je to nedostatak freona i najvjerovatnije da pri samoj montaži nije dobro postavljena . Da li si ti postavljao tu klimu ? Ako nisi ta klima je pod garancijom što su kolege i spomenule . Ako je ti budeš radio prvo moraš naći gdje pušta pa sve ispočetka, obavezno punjenje sa vagom .
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
To nije E4 greška već kako je kolega Kisko rekao E469 DC-link voltage sensor error.dodig je napisao:Slažem se sa kolegom Nike ako je izbacila grešku E4 onda je to nedostatak freona i najvjerovatnije da pri samoj montaži nije dobro postavljena. Da li si ti postavljao tu klimu ? Ako nisi ta klima je pod garancijom što su kolege i spomenule. Ako je ti budeš radio prvo moraš naći gdje pušta pa sve ispočetka, obavezno punjenje sa vagom .
Međutim, na Samsungu se znaju pojavljivati razne oznake ako količina freona nije ispravna pa je prvo potrebno ustanoviti da je freon točno koliko treba. Onda se ide dalje ako se greške ponavljaju, kako si i sam rekao.
Hvala na brzim savetima.
Nakon drzanja klime van mreze oko pola sata i posle ponovnog ukljucenja, ona je proradila normalno.
(nadam se da ce tako i ostati)
Inace nisam serviser za klimatizaciju vec za industrijsku elektroniku, mada mi ovo polje nije nepoznato.
Klimu sam postavio sam tako da ne racunam na garanciju, ali cu racunati na Vas u slucaju potrebe :kkk:
Cevi od unutrasnje do spoljne su kratke, sistem je dobro izvakumiran a pertlovi odlicni, tako da freon nije problem osim ako ga fabricki ima manje.
U slucaju da se problem ponovi, provericu kolicinu freona.
Pozz
Nakon drzanja klime van mreze oko pola sata i posle ponovnog ukljucenja, ona je proradila normalno.
(nadam se da ce tako i ostati)
Inace nisam serviser za klimatizaciju vec za industrijsku elektroniku, mada mi ovo polje nije nepoznato.
Klimu sam postavio sam tako da ne racunam na garanciju, ali cu racunati na Vas u slucaju potrebe :kkk:
Cevi od unutrasnje do spoljne su kratke, sistem je dobro izvakumiran a pertlovi odlicni, tako da freon nije problem osim ako ga fabricki ima manje.
U slucaju da se problem ponovi, provericu kolicinu freona.
Pozz
- nike
- gxu
Da freon nije problem, ne možeš znati bez da izmjeriš količinu freona.laki_z je napisao: Cevi od unutrasnje do spoljne su kratke, sistem je dobro izvakumiran a, pertlovi odlicni, tako da freon nije problem osim ako ga fabricki ima manje.
Ako imaš problema sa stabilnošću napona, to isto može biti uzrok ovoj grešci.
Praticu situaciju. U svakom slucaju, hvala za brzu pomoc.
Molio bih da ako neko ima objasnjenja za greske na ovom modelu da mi posalje na mail.
Jos jednom, hvala unapred.
Pozz.
Molio bih da ako neko ima objasnjenja za greske na ovom modelu da mi posalje na mail.
Jos jednom, hvala unapred.
Pozz.
-
- _
- Contact person: Arsa
- Specialty: tv-multimedia
Koliko montaza iza sebe?tako da freon nije problem
Provereno,kako?
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Evo ja ću sada da krenem da tražim po netu i čim nađem poslaću ti odmah na mail.
- nike
- gxu
Evo!
Hvala puno.
Pozz.
P.S. Evo linka ako nekom treba servisno uputstvo za ovu i jos neke klime.
http://www.quietside.com/Quietside/inde ... &Itemid=28
Pozz.
P.S. Evo linka ako nekom treba servisno uputstvo za ovu i jos neke klime.
http://www.quietside.com/Quietside/inde ... &Itemid=28
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 40 Odgovori
- 6303 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
31 svi 2010, 21:03