Pozdrav
Da li neko zna kako pretočiti R410 iz pune u praznu bocu.Imam samo manometre i vakumirku i da li je to uopšte moguče uradit sam. hvala
Pretakanje freona R410
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: Pretakanje freona R410
Praznu bocu ohladi a punu malo zagrej vrućom vodom i ona pretači i neka ide tečan.
Ako ti nije jasno šta sam ti napisao onda nemoj to sam da radiš da ne dođe do povređivanja.
Ako ti nije jasno šta sam ti napisao onda nemoj to sam da radiš da ne dođe do povređivanja.
Hvala za objašnjenje goranfri Lep pozdrav Borutgoranfri je napisao:Praznu bocu ohladi a punu malo zagrej vrućom vodom i ona pretači i neka ide tečan.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Ne možeš pretakati u originalnu bocu u kojoj je bio kupovni R410A jer ona ima nepovratni ventil. Možeš pretakati samo u servisnu bocu specijalno kupljenu za R410A, i ne smiješ pretočiti više od 80% težine od naznačene dozvoljene količine na boci.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- GTI
- bela tehnika
- Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton
- Specialty: whitegoods
Moze ventil da se "odblokira" parcetom srebra duzine oko 2cm.Srebro se stavi u otvor na slavini (kraj srebra treba da viri napolje oko 3mm i navrti se onaj kraj creva sa "iglom").Nije profesionalno,ali zavrsava posao 

Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!
Puno hvala svim majstorima za upute. 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 2 Odgovori
- 660 Pregledano
-
Zadnji post napisao Djekic