MIDEA 12HRI - PROBLEM ( REŠENO )
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
MIDEA 12HRI - PROBLEM ( REŠENO )
Desava mi se da posle nekog vremena spoljna jedinica prestane sa radom (ventilator i kompresor), pa posle 10-20 minuta ponovo se aktivra.
Na unutrašlj jedinici se javalja eror - Compressor top protection against temperature.
Proveren je pritisak i sve je ok.
Neko moje amatersko mišljnje da je bimetal za zaštitu kompresora od pregrejavanja možda problem....
Molio bih vaša iskusna mišljnja šta dalje da uradim...
Na unutrašlj jedinici se javalja eror - Compressor top protection against temperature.
Proveren je pritisak i sve je ok.
Neko moje amatersko mišljnje da je bimetal za zaštitu kompresora od pregrejavanja možda problem....
Molio bih vaša iskusna mišljnja šta dalje da uradim...
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
Re: MIDEA 12HRI - PROBLEM
i kolki je pritisak...
ako proradi bimetal hm...
nikad bez razloga ne proradi bimetal...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
da nije kondenzator spoljne jedninice zapusen od prasine, smoga, maca?
Sve je čisto. Pritisak je 4,5 bar.
-
- _
- Warranty service: ardo favorit bira koncar sogo severin
- Contact person: ljuben
Jednom sam isao bar 5 puta u jednom zabacenom mestu, cak sam vadio spoljnu jedinicu i montirao na drugo mesto, a ona u redu. Vratio sam je natrag i sacekao 1 cas a ono sve u redu. Uvece mi se javljaju, opet izbacuje zastita. Razmisljao sam i otisao drugi dan uvece, i imao sta da vidim-nikakav napon. Pozdrav.
Napon je prefektan ( zgrada sa trafo-stanicom).
mozda el.kondenzator od kompresora ako je izgubio dio kapaciteta kompresor krene ali vuce veliku struju i pregrijava se ili vanjski ventilator preslabo hladi plin pa je zbog velikog tlaka kompresor pregrijava
-
- _
frigo je napisao:i kolki je pritisak...
Kolega ..... ne verujem da je to bimetal kompresora, rekao je da gasi i ventilator spoljasnje jedinice zajedno sa kompresorom !!!!
Posumnjao bih u senzor cevni-pipe senzor, ocitao bih mu vrednost, probaj da ga izbacis iz lezista i pusti klimu da radi ....... on je taj koji moze da po svojim vrednostima gasi i stiti kompresor ......
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!
- frigoservisbata
- bela tehnika
Midea HRI je inverter te nema el.kondenzatora.Moze da bude sve sto je do sad napisano,osim tog kondenzatora....Na LG klimama (inverter)nema bimetala na motoru,vec temperaturni senzor na potisu kompresora.puger je napisao:mozda el.kondenzator od kompresora ako je izgubio dio kapaciteta kompresor krene ali vuce veliku struju i pregrijava se ili vanjski ventilator preslabo hladi plin pa je zbog velikog tlaka kompresor pregrijava
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
gde se nalazi tačno cevni-pipe senzor ?
Greška koja izlazi na unutrašnjij jedinici >>Compressor top protection against temperatur<<
Greška koja izlazi na unutrašnjij jedinici >>Compressor top protection against temperatur<<
- frigoservisbata
- bela tehnika
Na isparivacu se nalazi taj senzor,al pre ce biti da je ovo sto sam ti ja napisao.Izmeri temperaturu na kojoj se to desava...:)spok je napisao:gde se nalazi tačno cevni-pipe senzor ?
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
- IvanZr
- bela tehnika
- Warranty service: LG Galanz Samsung Whirlpool ...
- Contact person: Ivan
Koji je freon u klimi ako je R410a onda fali gasa jer je na 7 bar-a 0 isparenje.
R22 je u pitanju
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Treba mjeriti temperaturu ispušne cijevi kompresora i pregrijanje na usisu i ispuhu iz kompresora.
Ako ne znaš što je pregrijanje, potraži moje postove o punjenju klime.
Ako ne znaš što je pregrijanje, potraži moje postove o punjenju klime.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
Otvorio sam spolju jednicu i kompresor je bio baš baš vreo. Kondezator je bio neznatno mlak.
Primetio sam da je živa guma koja je fabričku postavljna na dovodu ili odvodu kompresora potpuno istopljena.
Znači da se razvijaju velike temperature. Nisam imao merač da izmerim temperaturu.
Na ovom linku je slika http://www.konekt.rs/spok/klima.jpg
Primetio sam da je živa guma koja je fabričku postavljna na dovodu ili odvodu kompresora potpuno istopljena.
Znači da se razvijaju velike temperature. Nisam imao merač da izmerim temperaturu.
Na ovom linku je slika http://www.konekt.rs/spok/klima.jpg
Zadnja izmena: spok, dana 17 Jul 2011, 23:20, ukupno menjano 1 put.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
E pa moraš nabaviti termometar da bi radio ovaj posao. Jesi vidio ikad pravog električara bez univerzalnog instrumenta?
Kod klima uređaja sve se radi o temperaturama i temperaturnim intervalima. Tlak plina ništa ne znači sam po sebi, već njegova vrijednost u temperaturama zasićenja isparavanja i kondezacije, te odnos tih temperatura i temperatura na raznim mjestima u sistemu.
Mjerenjem dolaziš do konkretnih podataka i onda uspostavljaš dijagnozu ovisno o izmjerenim vrijednostima a ne gatajući.
Manometri, termometri , vlagomjeri, higrometri, anemometri, strujna klješta, univerzalni instrumenti, vage itd.. su obazvezni alat jednog pravog servisera ili je on slijep, gluh itd...
Recimo da u tvom slučaju može biti da 4-putni ventil nije izvršio prebacivanje do kraja i jedan manji dio plina cirkulira direktno iz tlačne u usisnu cijev. Zbog toga dolazi do prevelikog pregrijanja usisa i zbog toga do prevelikog pregrijanja ispuha , a to onda znači pretoplu cijev na izlazu iz kompresora (recimo iznad 90°C) gdje onda senzor temperature te cijevi registrira previsoku temperaturu u odnosu na onu postavljenu u software-u mikroprocesora i onda mikroprocesor javlja grešku ">>Compressor top protection against temperatur<<
Berz termometra koji vidi i najmanju razliku temperatura cijevi ti ne možeš znati da se to dešava i nikad nečeš otkrit da je u tome problem, posebno ne gledajući samo tlak usisa na manometru.
Kod klima uređaja sve se radi o temperaturama i temperaturnim intervalima. Tlak plina ništa ne znači sam po sebi, već njegova vrijednost u temperaturama zasićenja isparavanja i kondezacije, te odnos tih temperatura i temperatura na raznim mjestima u sistemu.
Mjerenjem dolaziš do konkretnih podataka i onda uspostavljaš dijagnozu ovisno o izmjerenim vrijednostima a ne gatajući.
Manometri, termometri , vlagomjeri, higrometri, anemometri, strujna klješta, univerzalni instrumenti, vage itd.. su obazvezni alat jednog pravog servisera ili je on slijep, gluh itd...
Recimo da u tvom slučaju može biti da 4-putni ventil nije izvršio prebacivanje do kraja i jedan manji dio plina cirkulira direktno iz tlačne u usisnu cijev. Zbog toga dolazi do prevelikog pregrijanja usisa i zbog toga do prevelikog pregrijanja ispuha , a to onda znači pretoplu cijev na izlazu iz kompresora (recimo iznad 90°C) gdje onda senzor temperature te cijevi registrira previsoku temperaturu u odnosu na onu postavljenu u software-u mikroprocesora i onda mikroprocesor javlja grešku ">>Compressor top protection against temperatur<<
Berz termometra koji vidi i najmanju razliku temperatura cijevi ti ne možeš znati da se to dešava i nikad nečeš otkrit da je u tome problem, posebno ne gledajući samo tlak usisa na manometru.
Ma ja sam radoznali korisnik klima uređaja :)
Elem videću da kupim UNI-T UT302B IC Termometar , nadam se da to vrši posao?
Elem videću da kupim UNI-T UT302B IC Termometar , nadam se da to vrši posao?
- nike
- gxu
Evo jedan mali s kojim ja imam relativno zadovoljavajuće rezultate. 200-ak kn u Z-el Chipoteka.
http://www.youtube.com/watch?v=8XL6azWTmQ0
Potrebno je, radi ispravne emisivnosti, mjesto mjerenja pokriti crnom izolir trakom (1 sloj) ili poprskati mat crnim sprejem i onda mjeri zadovoljavajuće precizno.
Treba paziti i na fokus tj. da ne mjeriš okolne površine tako da ga približiš što bliže objektu mjerenja jer je omjer udaljenosti i mjerne površine 1:1.
Znaći ako mjeriš cijev promjera 6 mm ne smiješ biti udaljeniji od 5mm.
http://www.youtube.com/watch?v=8XL6azWTmQ0
Potrebno je, radi ispravne emisivnosti, mjesto mjerenja pokriti crnom izolir trakom (1 sloj) ili poprskati mat crnim sprejem i onda mjeri zadovoljavajuće precizno.
Treba paziti i na fokus tj. da ne mjeriš okolne površine tako da ga približiš što bliže objektu mjerenja jer je omjer udaljenosti i mjerne površine 1:1.
Znaći ako mjeriš cijev promjera 6 mm ne smiješ biti udaljeniji od 5mm.
Problem je rešen. Nije bilo freona u klimi, što mi je i bila prva zamisao.
Prvi majstor je izmerio pritisak 5,2 bara pa je ispustio na 4,5 bara sa pričom da ima freona i da je neki drugi problem ( eletronika ili neka sonda)
Nazovem drugog majstora, ja mu obajsnim problem, malo razmišljali i videli da je sa klimom ok.
Povratna cev se vremenom zagreje i posle nekog vremena počinje potisna cev da mrzne. Dopunili klimu sa freonom bez manometra, onako na osećaj.
Sve radi fenomenalno, već 30 sati neprestano....
Prvi majstor je izmerio pritisak 5,2 bara pa je ispustio na 4,5 bara sa pričom da ima freona i da je neki drugi problem ( eletronika ili neka sonda)
Nazovem drugog majstora, ja mu obajsnim problem, malo razmišljali i videli da je sa klimom ok.
Povratna cev se vremenom zagreje i posle nekog vremena počinje potisna cev da mrzne. Dopunili klimu sa freonom bez manometra, onako na osećaj.
Sve radi fenomenalno, već 30 sati neprestano....
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Ma i ja ću da bacim sav alat , ostaviću samo jedno crevo da mogu da spojim bocu i klimu i polako , osećajno i nema greške
Silne pare dadoh za alat kad sam glupan

Silne pare dadoh za alat kad sam glupan

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
MIDEA CSU12 HHAA/RHAB (problem daljinac)( RESENO)
napisao Japanac » 23 Jun 2009, 11:55 » u KLIMA UREĐAJI - 23 Odgovori
- 3823 Pregledano
-
Zadnji post napisao Japanac
10 Jul 2009, 21:33
-
-
- 12 Odgovori
- 2441 Pregledano
-
Zadnji post napisao chellawy
17 Jun 2009, 09:06
-
- 2 Odgovori
- 2663 Pregledano
-
Zadnji post napisao ziva
05 Sep 2007, 13:33
-
-
Midea MSB12HR blinkaju lampice on/off i pre def (REŠENO)
napisao Milos1986 » 08 Feb 2011, 23:03 » u KLIMA UREĐAJI - 13 Odgovori
- 9368 Pregledano
-
Zadnji post napisao Miki_R
26 Avg 2011, 19:24
-
-
- 11 Odgovori
- 2059 Pregledano
-
Zadnji post napisao MBS
20 Jan 2012, 21:14