mitsubishi blinka run, gori timer NERESENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
mitsubishi blinka run, gori timer NERESENO
mitsubishi srk458 henf_w
Upali sve normalno i posle jednog minuta ugasi i pocnu da blinkaju lampica run i gori timer. Zamenjen motor unutrasnje jedinice od ventilatora jer nije radio ali se greska i dalje javlja...?
Upali sve normalno i posle jednog minuta ugasi i pocnu da blinkaju lampica run i gori timer. Zamenjen motor unutrasnje jedinice od ventilatora jer nije radio ali se greska i dalje javlja...?
Zadnja izmena: nenadvasic77, dana 30 Avg 2011, 20:09, ukupno menjano 1 put.
-
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
Re: mitsubishi blinka run, gori timer
Postavi temu u skladu sa pravilima.PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica

-
- _
Re: mitsubishi blinka run, gori timer NERESENO
tajmer gori ran blinka sest puta, onda mala pauza pa opet sest puta i tako u krug...
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Otvori svoj prvi post i uredi ga tako da u naslovu prvo napišeš :
Ako je to prekomplicirano tako napraviti, onda ne znam kako ćeš uspješno popraviti tu klimu jer je popravak još kompliciraniji.
Da li ventilator sada radi?
Zatim u postu detaljno opiši kvar, napiši oznake na naljepnicama, pločici i integrircima. Može i koja fotografija.U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara
Ako je to prekomplicirano tako napraviti, onda ne znam kako ćeš uspješno popraviti tu klimu jer je popravak još kompliciraniji.

Da li ventilator sada radi?
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- _
evo sada imam malo viska vremena, pa cu detaljno objasniti kvar: negde u gornjem postu sam stavio oznaku klime. Kad sam stigao na teren gorela je lampica timer, a lampica run blinkala, i to sest puta pa mala pauza. Naime, odmah sam konstatovao da se ventilator od unutrasnje jedinice ne okrece. Proverio kondenzator koji je ispravan. Medjutim motor se pregrejava, toliko je bio vruc pri menjanju da sam ga jedva dodirivao. Zamenio sam motor i osposobio ventilator da radi. Medjutim, greska se i dalje javlja. Znaci: pri startovanju klime krene sve normalno sve krene da radi kako treba(pa i unutrasnji ventilator posle zamene motora). Onda se posle par sekundi ugasi sve(stane kompresor,spoljni ventilator, kao i unutrasnji.zatvore se krilca i upale se lampice. Freona ima dovoljno to sam proverio. Termo ventil odvaja dobro pri promeni rezima rada...posumljao sam u zacepljenje pa sam izduvao sistem, no greska se i dalje javlja. Znaci startuje se klima upali se kompresor i kad treba da udje u rezim rada sve stane. Klima je na terenu i na jako nezgodnom mestu,tako da se izvinjavam zbog slika i oznaka...zaboravio sam da kazem prilikom izduvavanja sistema,primetio da kompresor podize ulje..
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Ne vidim razlog za akcije punjenja i pražnjenja freona ali ajde neka bude.
I dalje je izgleda problem u ventilatoru ili je oštećena elektronika još od crkavanja prethodnog pa zato imaš i dalje problem.
Izgleda da elektronika ne vidi da ventilator radi.
I dalje je izgleda problem u ventilatoru ili je oštećena elektronika još od crkavanja prethodnog pa zato imaš i dalje problem.
Izgleda da elektronika ne vidi da ventilator radi.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Dali se i novi motor ventilatora grije?
Provjeri rukom dali se ventilator rado vrti i provjeri da je čist.
Provjeri dali si dobro ugurao konektore motora.
Ako se ventilator zbog loših piksni ili prljavštine ili nečeg drugog ne vrti koliko treba, onda je normalno da automatika i dalje dojavljuje kvar.
Naulji piksne i očisti ventilator pa probaj opet. Ako je sve u redu sa te strane, provjeri dali hall senzor daje signal i do kuda signal sve dolazi.
Međutim, pored dva upozorenja ti još nisi postavio temu u skladu s pravilima pa ču je zaključati.
Kad budeš odredio da je postaviš kako valja, javi se na PP pa ću je otključati.
Provjeri rukom dali se ventilator rado vrti i provjeri da je čist.
Provjeri dali si dobro ugurao konektore motora.
Ako se ventilator zbog loših piksni ili prljavštine ili nečeg drugog ne vrti koliko treba, onda je normalno da automatika i dalje dojavljuje kvar.
Naulji piksne i očisti ventilator pa probaj opet. Ako je sve u redu sa te strane, provjeri dali hall senzor daje signal i do kuda signal sve dolazi.
Međutim, pored dva upozorenja ti još nisi postavio temu u skladu s pravilima pa ču je zaključati.
Nema "negde"! Mora biti u naslovu i sve ostalo onako kako je propisano u crvenom okviru!negde u gornjem postu sam stavio oznaku klime
Kad budeš odredio da je postaviš kako valja, javi se na PP pa ću je otključati.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 1 Odgovori
- 2075 Pregledano
-
Zadnji post napisao jokas
12 Jan 2020, 11:52