quadro AC35 CH-IX Bio-I

Forum za klime.

Moderators: goranfri, nike, Honorarac, sim

Forum rules
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Post Reply
User avatar
hagula
_
_
Posts: 272
Joined: 14 Jan 2009, 00:23
Location: B&H

quadro AC35 CH-IX Bio-I

Post by hagula » 19 Jun 2012, 22:32

pozdrav
na ovoj klimi se pojavi greska E5 nakon par minuta rada.
to mi je telefonom rekao covjek koji me danas zvao.
ako neko zna sta znaci E5 dobro bi mi doslo,posto nemam service manual za taj model.
moje misljenje je da nema freona. :pivopije:

User avatar
meto981
bela tehnika
bela tehnika
Posts: 34
Joined: 02 Sep 2011, 21:35
Location: Makedonija
Contact person: Meto

Re: quadro AC35 CH-IX Bio-I

Post by meto981 » 23 Jun 2012, 13:14

Jeste tako je E5 Error code je GAS LEAK PROTECTION. :tooo:

ZDRAVKO T
bela tehnika
bela tehnika
Posts: 527
Joined: 31 Aug 2010, 12:07
Location: Čapljina - Ljubuški
Contact person: ZDRAVKO

Re: quadro AC35 CH-IX Bio-I

Post by ZDRAVKO T » 23 Jun 2012, 21:00

fali freona....
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE

User avatar
dodig
bela tehnika
bela tehnika
Posts: 401
Joined: 09 Jul 2009, 13:06
Location: Mostar-Međugorje
Contact person: ivan
Phone number: 0038736650852
Specialty: distribution
Location: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje

Re: quadro AC35 CH-IX Bio-I

Post by dodig » 24 Jun 2012, 10:02

Možda je i kompresor stradao,ja sam imao istu klimu sa istom greškom serviseri su je 30 dana popravljali izmjenili ekektronike punili,i na kraju zaključili neisplativ popravak stradao kompresor.Sva sreća da je bila pod garancijom ,nadoplatio sam i uzeo drugu klimu.Najvjerovatnije je isti slučaj

User avatar
nike
gxu
gxu
Posts: 2974
Joined: 21 Mar 2010, 11:35
Location: Split HR
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods
Location: Split, HR

Re: quadro AC35 CH-IX Bio-I

Post by nike » 24 Jun 2012, 21:53

Mjeriti, mjeriti, mjeriti.....................
viewtopic.php?f=117&t=14354&start=0&st= ... a+mjerenja

Ovi inverteri nemaju presostat pa nedostatak plina signaliziraju kad je pregrijanje preveliko, što dobiju iz očitavanja sondi ispuha kompresora i vanjskog izmjenjivača i računanjem. Očistiti klimu pa izmjeriti pregrijanja u TEST modu.
Poluznanje je opasnije od neznanja!!!

ivicacik
_
_
Posts: 1
Joined: 03 Jul 2015, 16:03
Location: hrvatska
Contact person: ivo
Specialty: satellite

Re: quadro AC35 CH-IX Bio-I

Post by ivicacik » 03 Jul 2015, 16:09

pozdrav! molim pomoć ima li netko popis grešaka errora za ovu klimu AC35 CH-IX Bio-I,naime počne raditi te nakon 2 minute stane i dalje napiše error na nutrnjoj jedinici odakle krenuti gdje je pogreška lani je radila ok.
hvala svima

ZDRAVKO T
bela tehnika
bela tehnika
Posts: 527
Joined: 31 Aug 2010, 12:07
Location: Čapljina - Ljubuški
Contact person: ZDRAVKO

Re: quadro AC35 CH-IX Bio-I

Post by ZDRAVKO T » 04 Jul 2015, 20:49

Na daljinskom skupa stisni i drži brzina ventilatora i prazan taster i izbacit će ti koji je eror pa javi dobit ćeš šta nevalja.Usput da ti kažem da se ta klima najčešće ne popravlja jer joj odlazi startni modul od kompresora(IPM) cjena bila negde oko 170 evra i nije se isplaćivalo ulagati.Djelova još imam od njih jer ih ne trošim..
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE

denis
_
_
Posts: 1
Joined: 19 Aug 2017, 13:21
Location: BiH
Specialty: consumer

Re: quadro AC35 CH-IX Bio-I

Post by denis » 19 Aug 2017, 13:42

hagula wrote:pozdrav
na ovoj klimi se pojavi greska E5 nakon par minuta rada.
to mi je telefonom rekao covjek koji me danas zvao.
ako neko zna sta znaci E5 dobro bi mi doslo,posto nemam service manual za taj model.
moje misljenje je da nema freona. :pivopije:
Pozdrav..
Znam da je tema stara ali moram da pokušam.
Moje pitanje bi glasilo,šta je bila greška kod ove klime jer imam istu takvu i danas mi je izbacilo tu grešku..
Upalio sam klimu,radila je par minuta i onda je prestala..primjetio sam da je i osigurač od struje pomaknut
Osigurač se više ne vraća ali se pojavila ta greška

Hvala

Post Reply
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post

Return to “KLIMA UREĐAJI”