Samsung AQ18FCN trepere sve diode RESENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- acavplana
- _
- Contact person: Aleksandar
Samsung AQ18FCN trepere sve diode RESENO
Na nalepnici na elektronici unutrasnje jedinice pise: DB93-05744A-LF
Model: aq18fcn
Problem sa ovom klimom je da trepere sve tri led diode.Daljinski reaguje tj cuje se beep iz elektronike kada se pali i gasi ali sve vreme trepere led diode.
E sad,posto su to klime od jednog uzgajivaca pecuraka,na predhodnoj intervenciji na jednoj klimi sam iscitao damp iz eproma 93c56a sa klime koja je bila ispravna (posto su sve klime potpuno iste) i taj damp sam ucitao u eprom ove klime kojoj trepere sve tri led diode ali se nista nije promenilo. Dakle eliminisao sam problem sa epromom. Sada vise nemam ideju sta bi moglo da bude. Unapred hvala.
Model: aq18fcn
Problem sa ovom klimom je da trepere sve tri led diode.Daljinski reaguje tj cuje se beep iz elektronike kada se pali i gasi ali sve vreme trepere led diode.
E sad,posto su to klime od jednog uzgajivaca pecuraka,na predhodnoj intervenciji na jednoj klimi sam iscitao damp iz eproma 93c56a sa klime koja je bila ispravna (posto su sve klime potpuno iste) i taj damp sam ucitao u eprom ove klime kojoj trepere sve tri led diode ali se nista nije promenilo. Dakle eliminisao sam problem sa epromom. Sada vise nemam ideju sta bi moglo da bude. Unapred hvala.
Zadnja izmena: acavplana, dana 09 Dec 2012, 21:14, ukupno menjano 1 put.
Postoje dve vrste automobila Mercedes i ostali
-
- _
- Warranty service: Vivax, Crypton
Re: Samsung AQ18FCN trepere sve diode
Druze, ti si tako jednostavnu proceduru programiranja klime daljinskim ukomplikovao rasklapanjem klime skidanjem eeproma, programiranjem, i sklapanjem, i opet nista nisi uradio.
To se radi daljinskim od klime, upisivanjem kodova za taj model.E sad posto to spada u serviserski posao, i od toga ljudi zaradjuju za svoj hleb nasusni,ne znam koliko je uopste pravedno o tome pisati na forumu.Neka administratori odluce.
P.S. posto se radi o klimi u gljivari, proveri malo i stampanu plocu, posebno oksidaciju od vlage, ako je dvostrana ploca ,na prelazima izmedju jedne i druge strane i to kod ULN 2003(ukoliko je to taj model klime).
To se radi daljinskim od klime, upisivanjem kodova za taj model.E sad posto to spada u serviserski posao, i od toga ljudi zaradjuju za svoj hleb nasusni,ne znam koliko je uopste pravedno o tome pisati na forumu.Neka administratori odluce.
P.S. posto se radi o klimi u gljivari, proveri malo i stampanu plocu, posebno oksidaciju od vlage, ako je dvostrana ploca ,na prelazima izmedju jedne i druge strane i to kod ULN 2003(ukoliko je to taj model klime).
-
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
:---: nije to za javni deo,error code,upisivanje eeproma sa daljinskim upravljacem.Takve stvari pisite na pp.
- acavplana
- _
Ok slazem se sa time da je ovo komplikovanije resenje programiranja :) ali je meni bilo lakse posto sam vec imao hex fajl od ispravne klime. Elektroniku uvek skidam sa klime,donesem u servis pa polako i na miru radim. Probao bih ja i preko daljinca ali to nisam nikada radio pa i ne znam kodove i nisam mogao da nadjem. Da skratim,posto ocigledno nije problem u epromu,zamenio sam malo pre i oba uln2003 i opet isto. Sad cu da odlemim procesor posto mi je stampa ispod cipa sumnjiva,mada kompletna plocica deluje kao da vlaga nije uticala na nju.
- acavplana
- _
Ok,slazem se,ali ja nisam "okacio" damp na forumu,nego sam samo trazio misljenje sta bi moglo da bude problem.rotor je napisao::---: nije to za javni deo,error code,upisivanje eeproma sa daljinskim upravljacem.Takve stvari pisite na pp.
-
- bela tehnika
Samo da podsetim.Vidim odmah si krenuo da tuces po dampu,a nisi prethodno napisao sta si proverio na klimi?
- acavplana
- _
Proverio sam obe sonde u unutrasnjoj jedinici, cak i probao sa drugim sondama. Probao drugi motor isparivaca unutrasnje jedinice,isto. Proverio elektroniku tj napajanje elektronike,zamenio elektrolite u napajanju sve releje proverio,napone sam merio osciloskopom ravni su bez naizmenicnih komponenti,probao drugi damp,i opet nista. Sad skidam procesor da proverim stampu i caure.Oba uln sam zamenio. Malo li je :)
-
- bela tehnika
Stani malo,kod greske kako si ti opisao nepostoji,da li si pokusao da udjes u test mod?
- Prilog
-
- ScreenShot048.jpg (5.13 KiB) Pregledano 2514 puta.
- acavplana
- _
Nisam. Kako da udjem? Sad i da hocu ne mogu,dok ne vratim procesor na stampu.
-
- bela tehnika
Vrati procesor,pa vidi sta se desava,pogledaj samo ozicenje klime,konektore.
- acavplana
- _
Nasao sam dve lose caure ispod procesora i sredio ih,one su bile na liniji za komunikaciju procesora sa epromom,zato mi je i pokazivao kao da je greska u epromu.Sad plocica normalno radi,pali ventilator i releje.Sutra je montiram pa se javljam.Sad se bacam na elektroniku od druge potpuno iste klime :) ali ona ne pokazuje znake zivota.
Sta podrazumevas pod caurama ispod procesora? 

Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
- acavplana
- _
Mesto gde stampa prelazi sa jedne na drugu stranu,bakarna caurica koja spaja te dve veze.
Meni je to poznato kao ''METALIZACIJA''....stojkePN je napisao:Sta podrazumevas pod caurama ispod procesora?
-
- _
- Warranty service: Vivax, Crypton
Rekao sam da to proveris,imao sam par takvih slucajeva u gljivari,ali su prekidi uglavnom bili izmedju uln2003 i step motora,ali eto ti si imao srecu da bude ispod procesora. Bitno da je sredjeno.
-
- bela tehnika
Obicno se desava tako, da skines sve i procesor,malo se ohladis,oci se otvore i ono proradi.
- acavplana
- _
:) pa i nisam imao srecu sto je prekid bio ispod procesoragordecka je napisao:Rekao sam da to proveris,imao sam par takvih slucajeva u gljivari,ali su prekidi uglavnom bili izmedju uln2003 i step motora,ali eto ti si imao srecu da bude ispod procesora. Bitno da je sredjeno.
Zadnja izmena: acavplana, dana 10 Dec 2012, 08:29, ukupno menjano 1 put.
- acavplana
- _
Re: Samsung AQ18FCN trepere sve diode RESENO
Klima radi,znaci problem je bio u stampi. Hvala svima!
Sinoc sam greskom upisao model,sada sam to ispravio izvinjavam se zbog toga administratorima
Sinoc sam greskom upisao model,sada sam to ispravio izvinjavam se zbog toga administratorima

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
klima Samsung SH12ZWHD trepere sve tri diode RESENO
napisao deletraj » 05 Jun 2012, 08:59 » u KLIMA UREĐAJI - 6 Odgovori
- 2983 Pregledano
-