Vivax Gexi Unutrasnja jedinica zuji
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Vivax Gexi Unutrasnja jedinica zuji
Mogu reci da imam dve VIVAX 12CH35GEXI i jedna Toshima Suzumi+ 16.
Ukratko mogu reci da po ni jednom kriterijumu Toshiba nije ispred Vivax Gexi osim toga sto ja nazalost mislim da ce brze doci dan kada vivax prestane raditi (nadam se da nece), ipak Toshiba je brend koji daje duzi radni vek.
Problem koji se javio (ili je bio od pocetka pre 3 meseca, a moji roditelji nisu primetili) je da ponekad unutrasnja jedinica zuji. Ali to je na primer zuji 10min. pa onda moze 2 sata da ne zuji, ili obratno i nekad je zujanje glasnije nekad slabije. Ja sam mogao primetiti da kad zuje pa prestane. kod vanjske jedinice je sve normalno i nista se ne desava (sto mislim da vanjska jedinica nema udjel tome).
E sad sam primetio da kad zuje i kad pojacam ventilator izduva unutr. jed. zujanje se nastavlja, ali kad podignem ili namalim temperaturu na daljinskom zujanje prekine, sto ja mislim da ima nekakve veze sa termostatom.
Jednom sam povisio OD 22-23 na 27-28C i duze vreme nije zujala i kad se zavrucilo u prostoriji (podigla temp) zujanje je pocelo. Mozda je i koincidencija.
U svaki slucaj zovem servisera (posto je pod garancijom) ali lose je da sto kad ono, on dodje i sve je u redu, sto tako moze biti i par sati.
Molim za vasa iskustva i savet
Hvala
Ukratko mogu reci da po ni jednom kriterijumu Toshiba nije ispred Vivax Gexi osim toga sto ja nazalost mislim da ce brze doci dan kada vivax prestane raditi (nadam se da nece), ipak Toshiba je brend koji daje duzi radni vek.
Problem koji se javio (ili je bio od pocetka pre 3 meseca, a moji roditelji nisu primetili) je da ponekad unutrasnja jedinica zuji. Ali to je na primer zuji 10min. pa onda moze 2 sata da ne zuji, ili obratno i nekad je zujanje glasnije nekad slabije. Ja sam mogao primetiti da kad zuje pa prestane. kod vanjske jedinice je sve normalno i nista se ne desava (sto mislim da vanjska jedinica nema udjel tome).
E sad sam primetio da kad zuje i kad pojacam ventilator izduva unutr. jed. zujanje se nastavlja, ali kad podignem ili namalim temperaturu na daljinskom zujanje prekine, sto ja mislim da ima nekakve veze sa termostatom.
Jednom sam povisio OD 22-23 na 27-28C i duze vreme nije zujala i kad se zavrucilo u prostoriji (podigla temp) zujanje je pocelo. Mozda je i koincidencija.
U svaki slucaj zovem servisera (posto je pod garancijom) ali lose je da sto kad ono, on dodje i sve je u redu, sto tako moze biti i par sati.
Molim za vasa iskustva i savet
Hvala
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Re: Vivax Gexi Unutrasnja jedinica zuji
Pa snimi to sa nekom kamerom, pa pokaži serviseru kad dođe! Ako je motor ventilatora Panasonic, onda je do njegovih ležajeva! Bila je neka serija tih ventilatora koji su nakon nekog vremena prozujali!
Objektivno bi bilo kad bi iznio brojke iz neke statistike kvarova jedne i druge. Iako ni to nije potpuno objektivno, jer tko zna kako je koja montirana i održavana, objektivnije je nego tvoj "reprezentativni uzorak" od 2 Vivaxa i jedne Toshibe. Tko zna koji je pekar to tebi montirao! Stoga, nemoj nama, kojima je to kruh, govoriti šta je kokoš a šta jaje.
To je subjektivno a ne objektivno opažanje!Ukratko mogu reci da po ni jednom kriterijumu Toshiba nije ispred Vivax Gexi osim toga sto ja nazalost mislim da ce brze doci dan kada vivax prestane raditi (nadam se da nece), ipak Toshiba je brend koji daje duzi radni vek.
Objektivno bi bilo kad bi iznio brojke iz neke statistike kvarova jedne i druge. Iako ni to nije potpuno objektivno, jer tko zna kako je koja montirana i održavana, objektivnije je nego tvoj "reprezentativni uzorak" od 2 Vivaxa i jedne Toshibe. Tko zna koji je pekar to tebi montirao! Stoga, nemoj nama, kojima je to kruh, govoriti šta je kokoš a šta jaje.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Postavi naslov teme kako treba.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- sfar
- _
- Warranty service: u mirovini
- Specialty: consumer
Pogledaj unutrašnji ventilator , znači samo plastičnu turbinu ,znalo se dogoditi da fali koje rebro. ja mijenjao ovo ljeto dva kom. Na momente se čuje zujanje a na momente je sve ok i kad povečaš brzinu onda se zvuk pojavljuje češće .
- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
Ja mislim da su to samo vibracije plastike-a ,
ili elekronika ako se napaja iz trafoa ,
ko ce ga znati , uglavnom ovako je tesko definisati "zujanje" .
Najbolje majstora zvati , pa na licu mesta reci
Najbolje majstora zvati , pa na licu mesta reci
Majstore , evo to je to zujanje.
- sfar
- _
zaboravih - pogledaj da nije odšarafljen (odvidan)motor od turbine .
Razgovarao sam sa serviserom (posto je pod garanciji) ali ja sam odlucio da malo prodje hladna zima i nakon toga dodje da pogleda problem zato sto ovo zujanje se i mnogo ne primecuje i ne smeta, a za to vreme da ja nesto izprobavam i testiram zasto kad dodje treba cekati da pocne zujanje a to se mozda nece desiti nekoliko sati.
Primetio sam sledece:
Kad stanem ja ispred klime (unutr. jedinica), rupa u zidu je sa moje leve strane, tako da desne strane mogu malo (za 1 cm) da podignem, koliko se dozvoljava. E kad se zujanje pojavi, podignem malo desnu stranu za 05-1.0cm (toliko i moze da ide do maksimum) i zujanje prestane, ako spustim, zujanje se nastavlja. Ako je zujanje jace, kada podignem tu stranu zujanje se prekine ili namali intenzitet.
Primetio sam sledece:
Kad stanem ja ispred klime (unutr. jedinica), rupa u zidu je sa moje leve strane, tako da desne strane mogu malo (za 1 cm) da podignem, koliko se dozvoljava. E kad se zujanje pojavi, podignem malo desnu stranu za 05-1.0cm (toliko i moze da ide do maksimum) i zujanje prestane, ako spustim, zujanje se nastavlja. Ako je zujanje jace, kada podignem tu stranu zujanje se prekine ili namali intenzitet.
- dejan-dexi
- bela tehnika
Citam sada moj post , cccccdejan-dexi je napisao:Ja mislim da su to samo vibracije plastike-a ,
Najbolje majstora zvati , pa na licu mesta reciMajstore , evo to je to zujanje.
hteo sam reci da trafo koj napaja elektroniku

Ako je trafo,dali to znaci da kad malo pomerim unutrasnju jedinicu i trafo zbog toga nece zujiti???
ili je mnogo verovatnije da je neki straf nije pritegnut ili ???
ili je mnogo verovatnije da je neki straf nije pritegnut ili ???
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Nije to trafo. Jednostavno nešto je nategnuto i zato zuji.
- sfar
- _
napisano gore , vidi turbinu ventilatora i ostalo napisano gor .
- dejan-dexi
- bela tehnika
Ma nije trafo , samo sam samog sebe uloviio 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 15 Odgovori
- 2939 Pregledano
-
Zadnji post napisao puger
20 Dec 2007, 20:48
-
- 9 Odgovori
- 1885 Pregledano
-
Zadnji post napisao stigor
10 Jul 2012, 19:15
-
- 18 Odgovori
- 3816 Pregledano
-
Zadnji post napisao tehniko
02 Mar 2013, 22:41
-
- 11 Odgovori
- 2101 Pregledano
-
Zadnji post napisao salermo
05 Jul 2013, 21:30
-
-
Midea MSG12AR gasi se spoljna jedinica - REŠENO
napisao tehniko » 28 Jan 2014, 16:13 » u KLIMA UREĐAJI - 7 Odgovori
- 3635 Pregledano
-
Zadnji post napisao GTI
02 Feb 2014, 00:34
-
-
-
Panasonic klima CSA125KE-gasi se spoljna jedinica-RESENO!
napisao vasicmi » 19 Avg 2015, 14:49 » u KLIMA UREĐAJI - 34 Odgovori
- 14708 Pregledano
-
Zadnji post napisao BokeeZ
31 Jul 2017, 21:04
-
-
-
Vanjska jedinica klime umjesto rash.agregata
napisao lenas_bk » 10 Jul 2017, 06:09 » u KLIMA UREĐAJI - 3 Odgovori
- 2226 Pregledano
-