Potrebni su mi saveti vezano za chiler istocnonemacke proizvodnje sa kompresorima ILKA 2w6/100 (2 komada na jednom motoru od 120 kw)
chiler ima samo 48 sati rada i nije ukljucivan 30 godina.
automatika je ocerupana ali sam uspeo da kompletiram grupu zvezda /trougao i da pustim kompresore u rad na 25sekundi ,tek da odradi ciklus zv/tr.
ulje je bistro, freona nema po manometrima ali kad pritisnem iglicu na ventilu izlazi ,sto mi je znak da vazduh nije usao u sistem ,pa ni vlaga!
Posto priprema uslova za pravo pustanje u rad podrazumevaju ogroman posao i velika novcana ulaganja oko rashladne kule koja je propala i automatike , te punjenja sa freonom ,eventualne zamene ulja namece se dilema da li pre svega treba otvoriti kompresore radi provere top gumica na ventilima ili zavrsiti sve napuniti freonom pa ako ne radi ,onda otvarati kompresore.
molim iskusne za pomoc a i eventualno za dokumentaciju
pozdrav
ILKA 2W6/100 KOMPRESOR CHILERA
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Re: ILKA 2W6/100 KOMPRESOR CHILERA
Ilka je GEA-Grasso.
Ovdje traži dokumentaciju:
info@grasso.nl
http://www.grasso.nl/en-us/Contact/Pages/default.aspx
Ja bi otvorio kompresore i provjerio ( u stvari zamjenio) gumice. Vrijeme je tu učinilo svoje. Osim toga, ako češ stavljati neki dozvoljeni plin onda če ti trebati POE ulje, pa te postojeće gumice (i sve ostale u sistemu) neće biti kompatibilne sa uljem.
Ovdje traži dokumentaciju:
info@grasso.nl
http://www.grasso.nl/en-us/Contact/Pages/default.aspx
Ja bi otvorio kompresore i provjerio ( u stvari zamjenio) gumice. Vrijeme je tu učinilo svoje. Osim toga, ako češ stavljati neki dozvoljeni plin onda če ti trebati POE ulje, pa te postojeće gumice (i sve ostale u sistemu) neće biti kompatibilne sa uljem.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 8 Odgovori
- 1635 Pregledano
-
Zadnji post napisao buzdumra
16 Jul 2009, 14:16