Multi split klima za stan? Za i protiv?

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
turshija
_
_
Postovi: 1
Pridružen: 26 Apr 2020, 21:49
Location: Serbia, Novi Sad
Specialty: computers

Multi split klima za stan? Za i protiv?

Post napisao turshija » 26 Apr 2020, 21:57

Pozdrav svima, interesuje me multi split klima za stan (dupleks).
Trenutno imam dve obicne (split) klime, ali zbog potrebe ugradnje klime u jos jednu sobu razmisljam o varijanti multi split sa jednom spoljnom jedinicom umesto 3 obicne.

Da li je tako neka opcija preporucljiva za stanove? Da li je efikasniije imati jednu multi split jedinicu umesto 3 obicne? Da li su bucnije od klasicnih klima i da li su po kvalitetu i mogucnostima iste ili losije od obicnih split klima?

Ukoliko bih uzeo multi split spoljnu jedinicu, da li na njih mogu da se zakace postojece unutrasnje jedinice od drugih proizvodjaca (galanz i nordstar trenutno imam, mislim da su obe inverter ali bih morao proveriti 100% tacne modele) ili bi bilo potrebno uzeti sve unutrasnje jedinice od istog proizvodjaca?
Samo da napomenem da su mi sobe na spratu u kojima je potrebna klima dosta male (10-14 kvadrata) + jedna dnevna soba (30ak kvadrata) i da bi mogle raditi posao i neke najmanje unutrasnje jedinice. Vidjao sam cak da postoje neke male plafonske unutrasnje jedinice, a u dve sobe na spratu mi je deo plafona od gipsa. U pitanju su spavace sobe gore, a jednom klimom ne mogu da rashladim sve a da se u toj jednoj sobi ne smrznem, pa mi je potrebna varijanta da imam slabije klime u vise soba...

Kolika bi otprilike bila investicija sa ugradnjom tako nekog kvalitetnijeg sistema (inverter)? Ne bih štedeo, ali ne bih bas ni da se razbacujem :)
Trenutno su mi te dve spoljne jedinice na 2m jedna od druge, a tu negde blizu bi isla i treca (i onda imam 3 spoljne jedinice :m: )

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”