Klima Korel (Midea) unutarnji ventilator buči

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
toni8
_
_
Specialty: whitegoods

Klima Korel (Midea) unutarnji ventilator buči

Post napisao toni8 » 06 Sep 2024, 18:36

Imam Korel klimu, stara 10 godina i od neki dan unutarnji ventilator (turbina) se jako glasno čuje dok radi, evo video.
Model Korel MS10T-12HRN1-QC2
To je kopija neke Midea Klime.

Zvuk dopire više s desne strane. Do čega bi moglo biti?
Ne čini mi se previše prljava turbina.

Netko po zvuku možda raspoznaje je li to do motora ili možda ležaja?
U trgovini su rekli da je ležaj s lijeve strane, a ako je s desne strane, da je tu motor, ležaj se ne može mijenjati već onda ide cijeli motor i provjeravaju može li se nabaviti.

Nisam je probao rastavljati jer se bojim da nešto ne pukne.
Kontaktirao jednu trgovinu i kaže da bi to mogao biti motor turbine, da se neisplati popraviti i da kupim novu.

Servis mi kaže da je 70€da dođu samo pogledati, cijene su išle u nebo jer mi je prije 2 godine za 40€ očišćena cijela unutarnja jedinica
Ovo su slike od prije 2 godine:
slika
slika

vlada69
gx
gx
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: Klima Korel (Midea) unutarnji ventilator buči

Post napisao vlada69 » 08 Sep 2024, 12:21

Ne radim klime ali teško je reći dok se nešto ne rastavi. Recimo skineš turbinu sa motora pa onda probaš , ako se opet čuje onda gledaš motor ako se ne čuje gledaš ležaj ili biksnu šta već ima na drugom kraju turbine. Ili eventualno bez rastavljanja probati ležajeve malo podmazati WD sprejom.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”