Olimpia-Splendid model UNICO 110 HP HE - ne starta, u test modu pokazao grešku EEPROM-a
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Olimpia-Splendid model UNICO 110 HP HE - ne starta, u test modu pokazao grešku EEPROM-a
Pozdrav!
Stari klima uređaj bez vanske jedinice, sve u jednom, za stanove gdje nije dozvoljeno postavljanje vanjske jedinice.
Olimpia-Splendid model UNICO 110 HP HE
Kvar "elektronike", zapravo potreban je sadržaj EEPROMa 93C46
Već duže vremena kopam i tražim po web stranicama i forumima i ništa.
Nisu baš uobičajeni pa da ih ima po otpadima a kod mene stoji već jako dugo vremena.
Ako netko ima, bio bi vrlo zahvalan.
Stari klima uređaj bez vanske jedinice, sve u jednom, za stanove gdje nije dozvoljeno postavljanje vanjske jedinice.
Olimpia-Splendid model UNICO 110 HP HE
Kvar "elektronike", zapravo potreban je sadržaj EEPROMa 93C46
Već duže vremena kopam i tražim po web stranicama i forumima i ništa.
Nisu baš uobičajeni pa da ih ima po otpadima a kod mene stoji već jako dugo vremena.
Ako netko ima, bio bi vrlo zahvalan.
Zadnja izmena: Riotronix, dana 04 Nov 2025, 08:43, ukupno menjano 1 put.
- KASA1
- Site Admin

- Specialty: tv-multimedia
Re: Olimpia-Splendid
Kako znaš da je do EEPROMA, koji su simptomi,... što si dosad provjerio?
(Pošto u naslov ide proizvođač - model - kratki opis kvara, dopiši što treba kako pravilnik i nalaže).
(Pošto u naslov ide proizvođač - model - kratki opis kvara, dopiši što treba kako pravilnik i nalaže).
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Da, zaboravio detalje !
Ne radi daljinski, daljinski ispravan, novi zamjenski ispravan, IR prijemnik na "klimi" radi, linija do procesora OK, ima "signal" daljinskog do procesora.
Bez daljinskog nije moguče pokrenuti klimu, ne reagira na ništa.
Ima neki primitivni test mod, prvo je javio greška EEPROMa, onda nešto nedefinirano.
U uputama za uređaj ima opis ulaska u test mode i što LEDice predstavljaju.
Stari uređaj koji će izgleda završiti u otpadu, kompresor i sve ostalo je u dobrom stanju.
Pozdrav !
Ne radi daljinski, daljinski ispravan, novi zamjenski ispravan, IR prijemnik na "klimi" radi, linija do procesora OK, ima "signal" daljinskog do procesora.
Bez daljinskog nije moguče pokrenuti klimu, ne reagira na ništa.
Ima neki primitivni test mod, prvo je javio greška EEPROMa, onda nešto nedefinirano.
U uputama za uređaj ima opis ulaska u test mode i što LEDice predstavljaju.
Stari uređaj koji će izgleda završiti u otpadu, kompresor i sve ostalo je u dobrom stanju.
Pozdrav !
- alexa_pg
- Site Admin

Nemoj da ignorišeš šta ti urednik savjetuje
"U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara..."
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Re: Olimpia-Splendid model UNICO 110 HP HE
Ma dobro, bitnija je forma od rezultata !
Više nemam ideje kako da dođem do toga, pitao ovlaštenog servisera u Rijeci, lik totalno nekomunikativan,
nema šanse od njega ikakvu informaciju dobiti
nije mi problem čekati pa javim ako išta iskopam !
Više nemam ideje kako da dođem do toga, pitao ovlaštenog servisera u Rijeci, lik totalno nekomunikativan,
nema šanse od njega ikakvu informaciju dobiti
nije mi problem čekati pa javim ako išta iskopam !
Je li to prozorski klima uređaj iz 70-ih kao ovaj na slici? Nisam ih viđao na otpadu, ali sam ih video na nekim zgradama uništenim u ratu. Nažalost, visoko su, a konstrukcija je rastrešena, pa bi bilo pogibeljno penjati se da se skinu delovi, a možda ima i azbestne prašine od uništene izolacije.
Da li je to ON/OFF klima i da li eventualno može da se preradi da radi bez elektronike, npr. neki termostat da uključuje kompresor i ventilator?
Da li je to ON/OFF klima i da li eventualno može da se preradi da radi bez elektronike, npr. neki termostat da uključuje kompresor i ventilator?
- Prilog
-
- Prozorski klima uređaj
- Prozorski klima uređaj.jpg (20.16 KiB) Pregledano 174 puta.
- alexa_pg
- Site Admin

Ne bavim se popravkama klima uređaja ali u vezi ovog problema dao bih savjet za probu.
Prije bilo kakvog rada oko eeprom-a obavezno snimi stari sadžaj kola.
Na većini drugih uređaja kada sumnja padne na eeprom, problem sam rešavao tako što resetujem samo kolo.
Postupak je sledeći.
Za ovo kolo 93C46 potrebno je žicom spojiti pinove 2 i 3 (Serial Clock i Serial Data) i tako uključiti aparat. Normalno, aparat neće raditi. Nakon minut, prekinuti ovaj kratak spoj bez gašenja aparata i ostaviti uređaj da radi još minut, dva. U većini slučajeva, sam procesor će upisati difoltni sadržaj eeproma u kolo. Nakon par minuta, isključiti aparat sa mreže i ponovo ga uključiti.
Još jednom, prije brisanja eeproma snimi originalni sadržaj.
Prije bilo kakvog rada oko eeprom-a obavezno snimi stari sadžaj kola.
Na većini drugih uređaja kada sumnja padne na eeprom, problem sam rešavao tako što resetujem samo kolo.
Postupak je sledeći.
Za ovo kolo 93C46 potrebno je žicom spojiti pinove 2 i 3 (Serial Clock i Serial Data) i tako uključiti aparat. Normalno, aparat neće raditi. Nakon minut, prekinuti ovaj kratak spoj bez gašenja aparata i ostaviti uređaj da radi još minut, dva. U većini slučajeva, sam procesor će upisati difoltni sadržaj eeproma u kolo. Nakon par minuta, isključiti aparat sa mreže i ponovo ga uključiti.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
- KASA1
- Site Admin

Ne, nije nikako bitnija ali je ovdje važna i nužna i jedno ne isključuje drugo. Kvalitetno odrađena forma kao način predstavljanja ili prezentacije problema samo poboljšava kvalitetu sadržaja i prije će dovesti do nekakva rješenja. Zato na ovom forumu i inzistiramo na poštovanju pravilnika,... nema iznimaka. (dopisao sam u naslov što nedostaje).
Što se navedena problema tiče, doista na netu nema nikakvih informacija pa ti preporučam da poslušaš savjet kolege,... svakako prije snimi stari sadržaj.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Nije prozorski, unutanji, prema van idu samo dvije rupe fi-100mm jedna za ulaz prema "kondenzatoru", druga za izlaz toplog zraka.Kole je napisao: ↑04 Nov 2025, 15:21Je li to prozorski klima uređaj iz 70-ih kao ovaj na slici? Nisam ih viđao na otpadu, ali sam ih video na nekim zgradama uništenim u ratu. Nažalost, visoko su, a konstrukcija je rastrešena, pa bi bilo pogibeljno penjati se da se skinu delovi, a možda ima i azbestne prašine od uništene izolacije.
Ideja sa termostatom i nije loša, plus dodati neki prekidač za grijanje/hlađenje.
Vidiš, toga se nisam sjetio !
Hmm, sadržaj sam snimio, ništa me ne košta da ovo probam iako nisam baš optimista, probam pa javim !alexa_pg je napisao: ↑04 Nov 2025, 16:49..
Hvala na savjetu !
Da dodam ..
Po tome bi prazan, obrisan, EEPROM mogao na to mjesto ali nekako mi se čini da to ne bi radilo.
Zadnja izmena: Riotronix, dana 05 Nov 2025, 07:01, ukupno menjano 1 put.
- sim
- gxu

- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
Re: Olimpia-Splendid model UNICO 110 HP HE - ne starta, u test modu pokazao grešku EEPROM-a
Ovde vidim vazda neke konektore na ploci.
Sta sve od elemenata a na klimi /elektro delovi/?
Postoje univerzalne ploce za klima uredjaje i to vise modela.
Dobijes daljinski senzore.....mozda moze da se uklopi.
Sta sve od elemenata a na klimi /elektro delovi/?
Postoje univerzalne ploce za klima uredjaje i to vise modela.
Dobijes daljinski senzore.....mozda moze da se uklopi.
SIMkom
Re: Olimpia-Splendid model UNICO 110 HP HE - ne starta, u test modu pokazao grešku EEPROM-a
Dva ventilatora, kompresor i još nešto, moram pogledati, zadnji put gledano prije šest mjeseci.
Ovo sa univerzalnom, pa ni toga se nisam sjetio, vidio sam da postoje za veš mašine ali za klime,
to nisam ni pomislio.
Eto, ipak je dobro pitati, dobiju se razne dobre ideje.

Ovo sa univerzalnom, pa ni toga se nisam sjetio, vidio sam da postoje za veš mašine ali za klime,
to nisam ni pomislio.
Eto, ipak je dobro pitati, dobiju se razne dobre ideje.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 20 Odgovori
- 21133 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
20 Jul 2010, 09:37
-
-
CLIMA ROCA YORK BRAW08TP38 Izbacuje HP grešku RIJEŠENO
napisao mfrige » 08 Dec 2012, 22:05 » u KLIMA UREĐAJI - 7 Odgovori
- 1454 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
25 Dec 2012, 19:27
-
-
-
fuego klima ispisuje gresku F 3.Molim za pomoc!
napisao Miselin19 » 03 Sep 2013, 21:33 » u KLIMA UREĐAJI - 15 Odgovori
- 6056 Pregledano
-
Zadnji post napisao Damiru
06 Sep 2013, 19:23
-
-
- 11 Odgovori
- 4472 Pregledano
-
Zadnji post napisao Dragance8274
16 Jan 2025, 22:36