Kupio sam je od jedne firme koja je promenila delatnost ubrzo posto sam uzeo klimu. Imali su shiny new store i nista nije govorilo da ce da se zatvore

Elem, uzeo sam je u pocetkom novembra 2004-te, grejala je zimi pristojno, a leto 2005-te nije ni radila, zato sto nisam bio u tom prostoru.
Zima 2005-te, malo dogrejavala, a kada sam krenuo leta 2006-te da hladim, pocela je da curi voda iz unutrasnje jedinice.
Posto sam imao produzenu garanciju, zvao sam firmu i tu je nastao cirkus. Stomak mi se prevrce na samu pomisao koliko sam cimanja imao sa tim ljudima da uopste dodju da pogledaju. Konacno, posle skoro mesec dana, udostojili su se da dodju i pogledaju sta je sa klimom.
Epilog je bio da je puknuta bila kadica za skupljanje kondenzata.
Mislim, apsurdan kvar.
Moja teorija je bila da sam u startu dobio neispravnu unutrasnju jedinicu. Mora da je neki jadni kinez zgazio kadicu, i onda je brze bolje takvu montirao, da mu ne bi odbili od plate stetu... I tako ja baksuz dobio klimu sa puknutom kadicom. Ljudi iz firme (a dosli su "osnivac" i direktor da menjaju) su krivili servisera da je mozda on to polomio i tako. Sve u svemu, jako glupa situacija.
Uglavnom, posle zesceg cekanja da sve to srede (kadicu su zavarili kod nekog plasticara i doneli posle jedno nedelju dana), klima nije radila ni dan i crkao je kompresor.
Opet agonija, nekoliko majstora se smenjivalo, posto su njihovi majstori, koliko sam shvatio bili angazovani na nekim ugradnjama novih klima, dok konacno jedan nije skinuo klimu i odneo. Uglavnom, na menjanje kompresora sam cekao preko 45 dana. I kada sam dosao u njihove "prostorije" i zapretio inspekcijom (obzirom da je proslo 45 dana), brze bolje su nasli nekog n-tog majstora koji je dosao i montirao klimu.
Posto je leto 2006-te vec proslo, a ja na zalost celo to leto nisam imao klimu, nisam je u sustini ni koristio za hladjenje opet!
Koristio sam je malo za dogrejavanje te zime, medjutim, evo opet sada kada sam hteo da hladim, curi kondenzat a ni spoljna jedinica vise ne radi. Kompresor ne cujem a motor (ventilator) se ne vrti.
Kada ukljucim Heat, ventilator radi?
Bitno je da napomenem da je klima pocela da hladi i to dosta dobro. ALi to hladjenje je trajalo mozda sat vremena. Ubrzo posle toga, barica na koznom trosedu koji stoji ispod klime i sve nanovo...
Postoji li u klimi neki sistem za zastitu, koji iskljuci napajanje kompresora i spoljne jedinice uopste kada detektuje vodu u unutrasnjoj jedinici tamo gde ne treba???
Ili ima li neko ideju sta se uopste desilo sa ovom mojom baksuznom klimom.
Inace, psujem sebe svaki dan sto ne uzeh Tadiran, ali razlika u ceni je bila zaista velika tada!
Hvala unapred na savetima!