hagula je napisao:Pozdrav za sve na ovom
EXTRA forumu.imam problem sa Gorenje klimom tzv: 18-kom.tacan model nisam zapisao.nisam je uspio otvoriti jer je jako nepristupacna vanjska jedinica.kada je upalim na mod grijanja pocne da radi kompresor a obije cijevi se zalede pa cak i isparivac pobijeli od leda.tako radi 2-3 minute i stane.pa odmori neko izvjesno vrijeme i tako opet....ja mislim da je 4-kraki ventil al nisam siguran.
pozzz.

Pozdrav
POgledaj, nisam bash 100% siguran za Gorenje, oznaka modela postoji i na unutrasnjoj jedinici sa strane, ako kazes da ti je spoljnja nepristupacna !
Sto se tice problema ..... proveri jos jednom, komandu zadanu na daljincu, kako kazes da lede cevi, deluje kao da je u rezimu hladjenja!
Ako je to sve OK, proveri ima li napona na
tom 4_ventilu, trebao bi da radi u rezimu grejanja, pa ako je i to OK, cekic ti ne gine za prvu ruku, hehehehehehe, ocu reci, zna da
taj ventil zaglavi sam od sebe, ne radi preko leta pa zaglavi, e pa mu treba jedna shok terapija !!!!
Ako ti i ovo posle nekoliko "blagih udaranja po samom ventilu, ne spulni" ne zavrsi posao ..... menjaj ventil !