Kombinovani frizider gorenje ODUSTAO

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
deletraj
_
_
Contact person: Dejan Trajkovic

Kombinovani frizider gorenje ODUSTAO

Post napisao deletraj » 25 Sep 2009, 10:43

Zdravo kolege, nije je me bilo neko vreme imao sam porblema sa vezom. A sada imam problem sa kombinovanim friziderom (stari tip). Radi na r 12, ima zacepljenje u instalaciji isparivaca ( puna je sa ulje ). Pokusao sam da izduvam ulje tako sto sam zavario na kapilaru cev fi 6 i preko nje pustio vazduh u sistem da izlazi na siru cev.
Posto je rezultat slab ( ima poboljsanja ali slabo ) onda sam ponovio to isto, ali sam na usisnu cev od isparivaca prikljucio kompresor da dok jedan uduvava vazduh kroz kapilaru, drugi da usisava ulje i vazduh na siru cev.
Osim r 11 ima li neki bolji nacin ?
Ja sam serviser bele tehnike od `95 ali do sada nisam imao prilike da radim sa R 11, jer nisam imao potrebe za takav poso. Sva zacepljenja u sistemu isparivaca resavao sam produvavanjem ins. kompresorom. Za R 11 c uo sam da nesme da dodje u dodir sa kompresorom ( motorom), i da je on u tecnom stanju. Jel to tacno i kako ja njime da ocistin instalaciju.
Zadnja izmena: deletraj, dana 12 Nov 2009, 20:39, ukupno menjano 2 puta.

Honorarac
Preminuo
Contact person: Damir
Specialty: whitegoods

Re: Kombinovani frizider gorenje

Post napisao Honorarac » 25 Sep 2009, 12:43

viewtopic.php?f=118&t=12036
Dali stavljas nov kompresor? U tom slucaju je sposoban sam da odradi posao( uz prethodno vakumiranje i zamenu filtera), ako ubacujes polovan bice problema.Da nije vlaga od probijenog isparivaca u pitanju, a ne samo ulje?
PS. Jesi li resio pitanje loptice?

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Specialty: whitegoods
Kontakt:

Post napisao frigo » 26 Sep 2009, 00:46

kolega ti je napiso link...
a ja bi dodo kakav vazduh, vazduh u sebi sadrzi vlagu... ko ti to rece da koristis... ako nemas azot i R11... onda polako na kapilaru freon tecnu fazu i polako ispucavaj, kad ti pritisak dodje do 2Bara na usisu naglo otvori i opet zatvori dok god ti masti na izlazu ispucavaj, al ti je i obavezno pranje tj. ispucavanje kondenzatora tu je najvecim delom skupljeno ulje....
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

deletraj
_
_
Contact person: Dejan Trajkovic

Post napisao deletraj » 26 Sep 2009, 06:33

Honorarac je napisao:viewtopic.php?f=118&t=12036
Dali stavljas nov kompresor? U tom slucaju je sposoban sam da odradi posao( uz prethodno vakumiranje i zamenu filtera), ako ubacujes polovan bice problema.Da nije vlaga od probijenog isparivaca u pitanju, a ne samo ulje?
PS. Jesi li resio pitanje loptice?
Zdravo druze, ne ugradjujem nikakav kompresor, vec stari postojeci, on jedobar ima kompresiju dobru, nego je doslo do nekog zacepljenja u kapilaru (najverovatnije) ali posto nemarni domacini nisu odmah reagovali vec tako neispravan terali da radi, on je morao na silu da gura gas, a onda i sve drugo. Instalacija nije suplja, kad sam isekao kapilaru gas je tada izasao. Kada sam radio ( objasnjeno ranije ) sa ledarom, sira cev i kapilara, iz nje je izlazilo ulje u tecnom stanju ( da ne preteram ali sam izbacio 1/8 rakijske casice.

Sto se tice loptice i to sam resio, ona mora da bude u gornjem delu rebrastog creva, tako da kad dodje voda ona se pomeri malo u stranu, i oslobodi protok vode u ne punoj kolicini. Ne moze da udje u kazan jer je sira od otvora.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”