kombinovani frizider BEKO S25CBPBW10 - termostat?(REŠENO)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: kombinovani frizider BEKO -termostat
Kaže da mu je isparivač u frižideru ceo ravnomerno zasnežio , i kaže da mu je radio uređaj a da je termostat crkao skroz tj. ne pali kompresor.
Po tim izjavama ispada da je sve u redu sem termostata.
Ali isto kaže da mu radi stalno danima a temperatura samo -18 u komori , što je malo ako je uređaj ispravan (misli se na kompresor i freon).
Znači činjenice su kontradiktorne i sve to treba uzeti sa rezervom.
Termostati Ranco koji postoje na tržištu su : kopije iz Kine sa super cenom i orginali sa većom cenom od tih kopija.
I uglavnom se priča sa kupovinom i zamenom termostata završi tako što na kraju mora da dodje servis da pregleda i opravi uređaj.
Po tim izjavama ispada da je sve u redu sem termostata.
Ali isto kaže da mu radi stalno danima a temperatura samo -18 u komori , što je malo ako je uređaj ispravan (misli se na kompresor i freon).
Znači činjenice su kontradiktorne i sve to treba uzeti sa rezervom.
Termostati Ranco koji postoje na tržištu su : kopije iz Kine sa super cenom i orginali sa većom cenom od tih kopija.
I uglavnom se priča sa kupovinom i zamenom termostata završi tako što na kraju mora da dodje servis da pregleda i opravi uređaj.
- GTI
- bela tehnika
- Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton
- Specialty: whitegoods
Potpuno se slazem.Ostaje samo da pokretac teme javi konacni ishod (ako se seti...).
Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!
ma setio sam se..
u komori je -28 merio sam juce, a u frizideru oko +2 , jedino sto ima sneg na poledjini.Taj pad temeperature se desio posto sam malo stelovao termostat.
U kakvoj je zprezi Defroster(grejac) sa termostatom.
U stvari koji je razlog sto se nahvatao sneg-led u frizideru?
Ovo sam otprilike stelovao termostat,nisam koristio unimer.Danas cu sa unimerom ...
Znaci da vrtim onaj sraf dok mi se ne " prekine kontakt" u termostatu,a za to vreme da sonda stoji zavucena.
i kad utvrdim da je na toj temeraturi prekinuo. to je to.? hoce li posle toga defroster raditi normalno,ili prvo da odledim postojece stanje ?
BTW : kontakte sam spojio na 4 i 6
hvala.
u komori je -28 merio sam juce, a u frizideru oko +2 , jedino sto ima sneg na poledjini.Taj pad temeperature se desio posto sam malo stelovao termostat.
U kakvoj je zprezi Defroster(grejac) sa termostatom.
U stvari koji je razlog sto se nahvatao sneg-led u frizideru?
Ovo sam otprilike stelovao termostat,nisam koristio unimer.Danas cu sa unimerom ...
Znaci da vrtim onaj sraf dok mi se ne " prekine kontakt" u termostatu,a za to vreme da sonda stoji zavucena.
i kad utvrdim da je na toj temeraturi prekinuo. to je to.? hoce li posle toga defroster raditi normalno,ili prvo da odledim postojece stanje ?
BTW : kontakte sam spojio na 4 i 6
hvala.
- goranfri
- bela tehnika
-18 i -28 je ogromna razlika
Kad prekine ostavi tako dok sam ne uključi i ponovo isključi.
Potrebno je vreme za to štelovanje. Ako treba iz više puta pa potrefićeš.

Kad prekine ostavi tako dok sam ne uključi i ponovo isključi.
Potrebno je vreme za to štelovanje. Ako treba iz više puta pa potrefićeš.
kontakti su mi bili na 3 i 6 umesto na 4 i 6 ... a siguran sam da sam gledao u stari orginal beko termostat i sa njim uporedjivao
e sad sam stavio na 4 i 6 ,ali sam vec stelovao termostat..to jest vrteo onaj krstatsti srafic na njemu.
dali konkretno kad Zavijam taj sraf ( u desno) snizavam zeljenu temperaturu ili povecavam? ? ,posto termostat ne reaguje odma,pa dok vrtim nemogu da zalkjucim sta sam uradio ?

e sad sam stavio na 4 i 6 ,ali sam vec stelovao termostat..to jest vrteo onaj krstatsti srafic na njemu.
dali konkretno kad Zavijam taj sraf ( u desno) snizavam zeljenu temperaturu ili povecavam? ? ,posto termostat ne reaguje odma,pa dok vrtim nemogu da zalkjucim sta sam uradio ?
- goranfri
- bela tehnika
Eto vidiš , a 3 i 6 su u stalnom spoju.
Samo odvrći i zavrći ali svaki put mora da sačekaš i vidiš kako se ponaša .
Samo odvrći i zavrći ali svaki put mora da sačekaš i vidiš kako se ponaša .
nisi prvi kome se to desilodhm69 je napisao:kontakti su mi bili na 3 i 6 umesto na 4 i 6 ... a siguran sam da sam gledao u stari orginal beko termostat i sa njim uporedjivao![]()
sad jedino još da uspeš da našteluješ termostat
ako ne ide pravac prodavnica kupi drugi
čisto da se ne zaebavaš mnogo
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:
novi termostat si stavio K59 a koji je stari bio na njemu cija marka i oznaka...
stelovanje termostata ostavi profesionalcu, ovako vidim neces skoro popraviti tu kombinaciju,
inace svi novi proizvodi imaju kratak vek i nisu izdrzljivi ko starije serije...
sta ocu da kazem, ocu da kazem da je kratak vek svih novih proizvoda iz komercijalnih razloga a zbog vlasnika jos kraci zato sto nepozovu servis na vreme i neznaju da koriste proizvod da bi radio kako treba...
stelovanje termostata ostavi profesionalcu, ovako vidim neces skoro popraviti tu kombinaciju,
inace svi novi proizvodi imaju kratak vek i nisu izdrzljivi ko starije serije...
sta ocu da kazem, ocu da kazem da je kratak vek svih novih proizvoda iz komercijalnih razloga a zbog vlasnika jos kraci zato sto nepozovu servis na vreme i neznaju da koriste proizvod da bi radio kako treba...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
ovo je kutija od novog termostata koji sam ugradio

a ovo je stari orginalni :

orginalni je imao uske-manje stopice,pa sam za novi termostat stavio vece buksne.
bas sam gledao ovaj stari termostat,lepo se vidi da su izlizani kontakti 4 i 6 ,neznam sta mi bi da permutujem i povezem na 3 i 6.
tako sam i napravio celu zavrzlamu.
sad sam pratio kako radi . hladi neko vreme, par 10 min pa neradi neki takav period ,mozda malo manje neradi..
u frizideru je +5 C na drugoj polici , u zamrzivacu -20 C.
sad jedino neznam da li da ga iskljucim da se otopi onaj sloj snega i leda u frizideru,ili ce on to sam postepeno uspeti da izbaci. ?
sloj je nekih 1 do 2 cm debeo.
frizider je BEKO S25CB-PBW10 (ispred S je jos neka oznaka ali se izbrisala )

a ovo je stari orginalni :

orginalni je imao uske-manje stopice,pa sam za novi termostat stavio vece buksne.
bas sam gledao ovaj stari termostat,lepo se vidi da su izlizani kontakti 4 i 6 ,neznam sta mi bi da permutujem i povezem na 3 i 6.
tako sam i napravio celu zavrzlamu.
sad sam pratio kako radi . hladi neko vreme, par 10 min pa neradi neki takav period ,mozda malo manje neradi..
u frizideru je +5 C na drugoj polici , u zamrzivacu -20 C.
sad jedino neznam da li da ga iskljucim da se otopi onaj sloj snega i leda u frizideru,ili ce on to sam postepeno uspeti da izbaci. ?
sloj je nekih 1 do 2 cm debeo.
frizider je BEKO S25CB-PBW10 (ispred S je jos neka oznaka ali se izbrisala )
- goranfri
- bela tehnika
Re: kombinovani frizider BEKO S25CB-PBW10 - termostat?
Taj termostat uključuje na 3.5 stepeni C tamo gde sonda oseća.
Što znači da ne bi trebao da se uključi ako ima leda na ploči , sve dok se taj led ne otopi.
Ali obzirom da si ga " naštelovao " ko zna šta on sad radi.
Kupi novi termostat i naravno nemoj da ga šteluješ.
Što znači da ne bi trebao da se uključi ako ima leda na ploči , sve dok se taj led ne otopi.
Ali obzirom da si ga " naštelovao " ko zna šta on sad radi.
Kupi novi termostat i naravno nemoj da ga šteluješ.
- Micic Dusan
- _
- Warranty service: gaganau neff siemens bosch construkta beko elektrolux aeg
- Contact person: Dusan
Na tom aparatu nema pomoci,osim da ga punis svako malo,a neces postici nista sa termostatom jer u tom aparatu nema dovoljno freona.Sonda termostata ne dohvaca hladni deo isparivaca....
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:
Kolko sam shvatio znaci isti tip tj iste oznake su termostati samo razlika u debljini stopica ...
E onda iskljuciga da se otopi i kupi nov termostat i stavi, naravno povezi kako treba i radice valjda,
inace u zamrzivacu treba da bude od -18 pa do -24 stepCelzija a u friziderskom delu standarno +4 pa do +8 stepCelzija idealno je +2 pa do +6
a da proveris dal ima freona dovoljno il dal nije oslabio kompresor to je lako kratko spoji termostat i pustiga da radi 24h i meri temperaturu i u frizideru treba sve da smrzne tj temperatura u minus ako to postigne onda je ok i ko sto kazem kupi nov termostat i stavi i radice sigurno.
E onda iskljuciga da se otopi i kupi nov termostat i stavi, naravno povezi kako treba i radice valjda,
inace u zamrzivacu treba da bude od -18 pa do -24 stepCelzija a u friziderskom delu standarno +4 pa do +8 stepCelzija idealno je +2 pa do +6
a da proveris dal ima freona dovoljno il dal nije oslabio kompresor to je lako kratko spoji termostat i pustiga da radi 24h i meri temperaturu i u frizideru treba sve da smrzne tj temperatura u minus ako to postigne onda je ok i ko sto kazem kupi nov termostat i stavi i radice sigurno.
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
Re: kombinovani frizider BEKO S25CBPBW10 - termostat?
ljudi ,odledio sam i sve radi OK
hvala vam svima . Po broju profesionalaca nisam video strucniji forum od ovoga.
Ja sam sad malo petljao sa ovim termostatom,inace ovakve poslove treba prepustiti profesionalcima.
pozdrav !
da dodam,mozda bude nekom od pomoci : na ovom K-59 termostatu kada zelite da povecate temperaturu u frizideru ( naprimer unutra je +1 C i vi zelite da povecate na +4 C ) u tom slucaju zavrcete sraf(u desno), (koji se nalazi sa strane termostata ),nije preterano osetljiv ,slobodno jedan krug ili dva pa se onda saceka i steluje dalje ako treba.Ako treba da se smanji temperatura onda se taj isti sraf odvrce (kontra od smera kazaljki na satu)
btw: frizider radi super u zamrzivacu -19 C u frizideru +5 C i noramlano odledjuje ( nehvata se vise led na (poledjini ).

hvala vam svima . Po broju profesionalaca nisam video strucniji forum od ovoga.

Ja sam sad malo petljao sa ovim termostatom,inace ovakve poslove treba prepustiti profesionalcima.
pozdrav !
da dodam,mozda bude nekom od pomoci : na ovom K-59 termostatu kada zelite da povecate temperaturu u frizideru ( naprimer unutra je +1 C i vi zelite da povecate na +4 C ) u tom slucaju zavrcete sraf(u desno), (koji se nalazi sa strane termostata ),nije preterano osetljiv ,slobodno jedan krug ili dva pa se onda saceka i steluje dalje ako treba.Ako treba da se smanji temperatura onda se taj isti sraf odvrce (kontra od smera kazaljki na satu)
btw: frizider radi super u zamrzivacu -19 C u frizideru +5 C i noramlano odledjuje ( nehvata se vise led na (poledjini ).

Zadnja izmena: dhm69, dana 08 Sep 2010, 20:06, ukupno menjano 1 put.
- goranfri
- bela tehnika
Re: kombinovani frizider BEKO S25CBPBW10 - termostat?(REŠENO)
Fanzo Professional Electronics Expert Team
Naravno da je ovo najstručniji forum
Naravno da je ovo najstručniji forum

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Stari Koncar kombinovani frizider i novi termostat - ne gasi se
napisao Rendisha » 21 Feb 2024, 21:25 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 1 Odgovori
- 1462 Pregledano
-
Zadnji post napisao Rendisha
24 Feb 2024, 07:07
-
-
-
Kombinovani frižider BEKO DSA33010 zviždi
napisao Kole » 24 Apr 2020, 09:05 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 7 Odgovori
- 3731 Pregledano
-
Zadnji post napisao frigoservisbata
27 Apr 2020, 13:19
-
-
-
LG 389SQF NO FROST kombinovani frizider RESENO
napisao zoks.80 » 09 Jul 2011, 14:03 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 8 Odgovori
- 5046 Pregledano
-
Zadnji post napisao KRKI
11 Feb 2016, 00:10
-
-
-
RESENO Whirlpool frižider kombinovani ARC6680IX
napisao ivicastantic » 16 Feb 2013, 22:49 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 18 Odgovori
- 3041 Pregledano
-
Zadnji post napisao Polaris
27 Feb 2013, 21:27
-
-
-
LG kombinovani frizider GR-392CSF - Rešeno
napisao Kiko-SK » 11 Jul 2013, 22:55 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 21 Odgovori
- 4085 Pregledano
-
Zadnji post napisao Kiko-SK
06 Dec 2013, 22:32
-
-
-
Kombinovani frizider Koncar HL 180/2T W - REŠENO
napisao Rendisha » 23 Okt 2016, 16:53 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 14 Odgovori
- 4942 Pregledano
-
Zadnji post napisao Rendisha
30 Okt 2016, 12:14
-
-
-
Simens Sikafrost kombinovani frizider - potrebna preporuka za servisera u NS - RESENO
napisao Pilgrim » 20 Jan 2019, 20:06 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 4 Odgovori
- 3692 Pregledano
-
Zadnji post napisao septembar
24 Jan 2019, 17:27
-
-
-
INDESIT B33FNF kombinovani frižider
napisao Sale Mitrovic » 11 svi 2009, 11:48 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 25 Odgovori
- 12057 Pregledano
-
Zadnji post napisao Talichni
25 Jan 2017, 17:33
-