Buducnost Amonijaka kao rashladno sredstvo ???
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Buducnost Amonijaka kao rashladno sredstvo ???
Interesuje me buducnost Amonijaka kao rashladno srestvo ??? Da li se radi na tome da se vraca ili se izbacuje iz upotrebe?
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
Re: Buducnost Amonijaka kao rashladno sredstvo ???
Otkud to pa sad...
Izbacen je iz kucne upotrebe zbog mnogo stvari al nek bude zbog sigurnosti...
a u industrijskim postrojenjima je jos aktuelan doklen ?????
Izbacen je iz kucne upotrebe zbog mnogo stvari al nek bude zbog sigurnosti...
a u industrijskim postrojenjima je jos aktuelan doklen ?????
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
Pa da ko jos voli miris amonijaka ,ali mislim da ga nece izbaciti iz upotrebe zbog svoje hemijske razgradivosti tj.ne steti ozonu.Vidio sam neke (u ponudi)apsorpcione klima uredjaje(chiler) vece snage i mislim da su svi koji imaju takav uredjaj zadovoljni.Ali ko zna mozda uskoro krene i proixvodnja kucanskih rashladnih uredjaja sa kompresorima napunjenim amonijakom.Da mozda malo sigurnost ili strah ali i kucni plin (butan) je takodje opasan ali uz pomoc sigurnosnih uredjaja sve radi OK ,a jos i elektronski upravljaci koji su danas toliko usavrseni .Jeste da bi se morali vrsti tehnicki pregledi uredjaja radi sigurnost a to bi nama serviserima dobro doslo.Zna li neko gdje se moze nabaviti destilat amonijaka i vode?
-
- _
- Warranty service: ardo favorit bira koncar sogo severin
- Contact person: ljuben
Re: Buducnost Amonijaka kako rashladno sredstvo???
Opravljao sam nekoliko komada amonijacnih frizidera dvo komornih i to nove generacije ciji je proizvogjac Svedska i koji su fabricki opremljeni da rade na struju i plin i mogu reci da su ja ko dobri, U komoru dostizu -20 bez problema. Pojavili su se i neki bugarski ali losije izrade. Pozdrav.
Ja sam dosta godina radio u klanicnoj industriji sa amonijacnim rashladnim kompresorima, niska cena amonijaka ,dobri radni pritisci , ali u vecim kompresorskim stanicama bez profesionalne zastitne to jest bez zastitnog odela i boce sa kiseonikom jako je opasno raditi. Nazalost imao sam priliku da osetim sta je amonijak kod ozbiljnije havarije !!!
Znate li mozda gdje moze da se nabavai destilat (voda-amonijak) za kamp frizidere?
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 8 Odgovori
- 4741 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
12 Jul 2018, 02:05