Pravila foruma BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
ukratko: napon na kompresor dobiva a on ne pokazuje nikakve znakove, zanima me dali je motor ispravan?
mjerio sam mu otpor na izvodima (vidi zadnju sliku) dali mu je taj otpor dobar?
ako je otpor dobar dali se može staviti kondenzator na njega da ga pokrene,
ako može od koliko uF?
Zadnja izmena: Ivek, dana 17 Jun 2013, 19:31, ukupno menjano 1 put.
Kod Danfoss kompresora sa startnim PTC-om se uglavnom prvi on pokvari, pa probaj zameniti i ovde PTC...
Mada je mala verovatnoća da ćeš ga naći... I stvarno, kako si merio otpore, premeri ponovo i postavi.
Ma sve si to ti nešto mjerio ali ništa konkrentno...prvo kažeš dobiva napon ,gdje dobiva napon,lizvadi sa kompresora relej i pogledaj gdje struja dolazi.Napon moras imati na dvije stopice ako je termostat u redu ....i jedan N.Ova mjerenja su u redu..po ovome kompresor je ispravan,, i sve mi miriše na termostat.
evo me, malo sam u gužvi ovih dana....
Pokrenuo sam motor bez ptc-a, zuji, povlači struju oko 2A i pregrijava se jako. predpostavljam da je onda ipak motor u pitanju.
Dali ga mogu sad pokušat pokrenut sa startnim kondenzatorom? pretpostavljam da nemam šta izgubiti.