Leak Freeze
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Leak Freeze
Htio bih pitati da li neko ima iskustva sa LEAK FREEZE to je tecnost koja se ubrizga u sistem koji ima propustanje freona ,da li ima ista od toga , da li to moze da zacepi tamo gdje ne treba i kako se to koristi posto nisam imao prilike da to koristim i vidim do sada? Imam neki frizider koji negdje propusta ali vrlo malo punio sam ga nekoliko puta radi oko mjesec dana i propusti sve sam provjerio nigdje ne mogu da uocim propust pa rekoh da probam sa tim
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: Leak Freeze
Probaj , što da ne , ili skini isparivač , naduvaj ga azotom i potopi u vodu .
- frigoservisbata
- bela tehnika
Ja sam prosle godine kupio neko sredstvo za navodno zaptivanje poroznosti u sistemima.Burazer je imao neku staru Vektru,nisam mogao da nadjem mesto pustanja,ali na kraju je prodao tako,te nisam sipao.Nisam jos uvek probao,ali imam u planu cim nabavim sledeci Beko uredjaj sipam pa sta mu Bog da..:)Koga god sam pitao niko mi nije rekao sipaj to radi posao. pitao sam mnoge kolege i inzinjere,ali niko nije mogao da mi da potvrdu da je to sipao i da radi posao.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
- dejan-dexi
- bela tehnika
- Contact person: Dejan Matejić
- Specialty: whitegoods
Meni je ovo totalno interesantno , gde ima da se kupi ... cena.
Barem na 5-6 mesta bi odmah mogao upotrbiti.
Barem na 5-6 mesta bi odmah mogao upotrbiti.
- bimba1958
- bela tehnika
- Contact person: Mića
nesto slicno sam ja probao na automobilu,ali na sistemu za grejanje.Jednostavno sipas u hladnjak i pustis auto da radi ,kad postigne odredjenu temperaturu on zavrsi posao i nigde vvise ne curi.Za ovo sam i ja cuo,nisam probao,ali razmisljam sta bi to sredsvo poteralo kroz instalaciju i dali bi zapuslo kapilaru??
Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.
Sistem za grijanje je druga stvar to ynam da uspijeva ali ovo neznam... A kod nas u PG kosta oko 30 e jedan spric toga
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
To je zadnja opcija prije bacanja uređaja. Inaće, teško ..anje!
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- bela tehnika
- Contact person: nenad
ljudi sranje,to u špricu. probano na jednoj auto klimi I nije pomoglo. detektor je zakon. pre neki dan sam nasao na lg no frost detektorom curenje na isparivacu na krivini cevi. cev je bila porozna bez neke rupe, ni mehurić nije pravilo na peni. taj detektor je otkrio masu ispustanja na hladnjacima auto klima
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
I još da si napisao koji detektor koristiš bilo bi super.
-
- bela tehnika
yellow jacket detektor na sebi ima displej gde ispisuje gramazu curenja. donet iz australije od prijatelja koji tamo radi rashladu. gledao sam na amazonu cena im je oko 280 eura.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
-
- bela tehnika
to je to. nista vise ne treba
- dejan-dexi
- bela tehnika
Jeste , priznajem bez protesta da na cevi od 20 cm nije tesko da se nadje rupa
A sta sa , npr , sa kamionom gde 50% instalacije ne vidim , a i nedostupno je .... poprilicno .

A sta sa , npr , sa kamionom gde 50% instalacije ne vidim , a i nedostupno je .... poprilicno .
- nike
- gxu
Ništa, uliješ to govno i pozdraviš se sa kompresorom! 

https://www.youtube.com/watch?v=8upBvXnQFIgRegarding Apt Complexes using Stop Leak...Apt Maint Supervisor here (Certified HVAC TECH, too)...I use it on systems 20 years of older...My mgr will not authorize coil replacements (In Duval County, Florida, it must be done by a licensed contractor ie CMC or CAC and costs around $800 for an evap coil)...so, I use stop leak when I KNOW FOR A FACT it will probably kill the system within a year....Its the only way I can get new equipment to replace 10 seer units built during the Reagan Administration: I have to KILL them...and the Mgr doesn't know that I have administered a deadly dose of poison...what she doesn't know doesn't hurt her...to me, its like thinning the herd, getting rid of the antique equipment.....and yes, most of them last another 18 months or so...
- dejan-dexi
- bela tehnika
Ma mogu samo da stavim zutu sesiric i da pevam

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post