Zamrzivač Candy 210 litara , greje se kompresor- Rešeno
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Warranty service: Electrolux,Candy,Koncar;IndesitAriston,LEov...
- Specialty: whitegoods
Re: Zamrzivač Candy 210 litara , greje se kompresor
Ja sam od jednog starog frigomehanicara jedne prilike cuo da 134-ke ide 20 %manje nego R12 na sitemu i gdje god sam tako postupio nisam pogrijesio.....
Re: Zamrzivač Candy 210 litara , greje se kompresor
E kao sto rekoh zavrsio sam sa tim zamrzivacem,da se zahvalim svima koji su ucestvovali. problem je resen sa polovnim kompresorom danfus 5,na gas r 12. radi potpuno normalno,sipao sam mu r12,i bey problema sljaka. ja se izvinjavam ako sam bio dosadan. odgovaram na pitanja za azot i r11. ja sam cuo za r 11 ali to je neisplativo koristiti u servisu frizidera bar kod nas u srbiji,jer je cena i vreme utroseno za taj servis nenaplativo. isto vazi i za azot sa kojim sam radio mada mi efekat nije bio nestopozitivan.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: Zamrzivač Candy 210 litara , greje se kompresor- Rešeno
Ja živim i radim u Srbiji i ne bih se složio sa tobom .
U Srbiji i bilo gde na ovoj planeti freon 141b i Azot su što se mene tiče veoma bitan sastojak u opravljanju rashladne tehnike. ( R141b je ekološka zamena za R11 )
Kako bi ti očistio sistem u kome je pukla potisna cev u posudi za kondenz i sva ta voda iz posude ušla u sistem ?
Kako bi ti očistio sistem na ledomatu kada mu dotraje i pukne vodni kondenzator i ceo sistem se napuni vodom ?
Inače boca R141b i nije nešto skupa niti je cena punjenja Azot boce nešto velika .
Vremenom ćeš razumeti ovaj moj odgovor ako nastaviš ozbiljno da se baviš hlađenjem.
Najveće zlo u rashladnoj tehnici je vlaga i prljav sistem. Uređaj koji je prljav loše radi i crkava kompresor.
Tawzone nemaš potrebu da koristiš i to nije dobro za rashladni sistem.
U Srbiji i bilo gde na ovoj planeti freon 141b i Azot su što se mene tiče veoma bitan sastojak u opravljanju rashladne tehnike. ( R141b je ekološka zamena za R11 )
Kako bi ti očistio sistem u kome je pukla potisna cev u posudi za kondenz i sva ta voda iz posude ušla u sistem ?
Kako bi ti očistio sistem na ledomatu kada mu dotraje i pukne vodni kondenzator i ceo sistem se napuni vodom ?
Inače boca R141b i nije nešto skupa niti je cena punjenja Azot boce nešto velika .
Vremenom ćeš razumeti ovaj moj odgovor ako nastaviš ozbiljno da se baviš hlađenjem.
Najveće zlo u rashladnoj tehnici je vlaga i prljav sistem. Uređaj koji je prljav loše radi i crkava kompresor.
Tawzone nemaš potrebu da koristiš i to nije dobro za rashladni sistem.
-
- bela tehnika
Ispravka kolegi - R141B takodje sadrzi supstance koje su na listi nepozeljnih pa su zbog toga na rezimu ogranicenog uvoza a cija se godisnja kvota svake godine smanjuje.
Isti je slucaj sa R22 i R406A od poznatijih. Definitivno nisu ekoloski samo su nesto manje stetni nego oni pre.
Svi cemo se, korak po korak, vratiti opet na amonijak. Uci autogeno varenje crnih cevi
U svemu ostalom se slazem sa tobom.
Inace, cini me se da bas na ovom forumu procitah neka iskustva sa ciscenjem razredjivacem ili alkoholom, ne secam se vise.
Znam da mi je bilo smesno i da odgovoram na to.
Isti je slucaj sa R22 i R406A od poznatijih. Definitivno nisu ekoloski samo su nesto manje stetni nego oni pre.
Svi cemo se, korak po korak, vratiti opet na amonijak. Uci autogeno varenje crnih cevi

U svemu ostalom se slazem sa tobom.
Inace, cini me se da bas na ovom forumu procitah neka iskustva sa ciscenjem razredjivacem ili alkoholom, ne secam se vise.
Znam da mi je bilo smesno i da odgovoram na to.
ja cu opet da navedem cinjenicu da freon r141b kao i azot i sva slicna sredstva nemaju puno efekta kod ciscenja zapusenih instalacija,kojima nije raskacena kapilara, (navodim kod frizidera i zamrzivaca za kucnu upotrebu, kod instalacija koje su zapusene do te mere da rashladni uredjaj nemoze da postize zadate temperature do tacke da se ugasi na najvecoj jedinici oznacenoj na termostatu). prvo iz prostog razloga sto velika boca azota kosta oko 80 eura a freon r141b i njemu slicni od 60 eura pa navise....takodje navodim da taj isti uredjaj nemoze da se servisira na licu mesta vec treba transport ,a da nepricam o zamenu kapilare u frizideru kopanje po pur peni,budzenje,i na kraju cena (nov ima da se kupi za 170 eura). drugo su ledomati i ciscenje profesionalne opreme za rashladu jer mozes lako da im pridjec zamenis deo i naravno ocistis instalaciju sa gore navedenim sredstvima a pritom cena profesionalnih rashladnih uredjaja je znatno skuplja pa samim tim i cena rada moze da se koriguje u znatnoj meri. ovaj post je postavljen za zamrzivac od 200 litara star 15 godinica,za kucnu upotrebu.
sistem u kom je pukla potisna cev i instalacije se napunile vodom bi ocistio tako sto bi rupu zatvorio ili izbacio to parce,presekao cev na usisu i potisu stavio hansen ventil i stavio instalacije u vakum. zatim bi industriskim fenom grejao isparivac i kondenzator(u vakumu je tacka isparavanja vode niza). naravno kapilara bi morala da bude zamenjena,pre montiranja kapilare isprao bi sistem azotom ili nekim drugim freonom (r 406-kinez imam jednu bocu falsa koju koristim za takve stvari),pre nego sto pustim r 406 ja sipam spricem tawzon,na kraju azot(i to nebi radio za manje kucne aparate jer mi se ne isplati ,danas niko nece da popravi frizider ako kosta vise od 40 eura).
s obzirom da zivim u beogradu rado cu doci kod bilo kog majstora ili otici sa njim na adresu da mi pokaze kako cisti sistem na licu mesta brzo i efikasno.
moj majstor koji mi je pokazivao i ucio kako se to redi a verujem da je jedan od boljih u gradu verovatno ga mnogi znaju,ime necu da navodim,jedino veruje u zamenu isparivaca i jedino to tako radi,sve ostalo je sviranje k.... e tako kaze covek koji se bavi servisom b.t.vec 30 godina i koji svaki dan ima po 20 adresa za servis.
sistem u kom je pukla potisna cev i instalacije se napunile vodom bi ocistio tako sto bi rupu zatvorio ili izbacio to parce,presekao cev na usisu i potisu stavio hansen ventil i stavio instalacije u vakum. zatim bi industriskim fenom grejao isparivac i kondenzator(u vakumu je tacka isparavanja vode niza). naravno kapilara bi morala da bude zamenjena,pre montiranja kapilare isprao bi sistem azotom ili nekim drugim freonom (r 406-kinez imam jednu bocu falsa koju koristim za takve stvari),pre nego sto pustim r 406 ja sipam spricem tawzon,na kraju azot(i to nebi radio za manje kucne aparate jer mi se ne isplati ,danas niko nece da popravi frizider ako kosta vise od 40 eura).
s obzirom da zivim u beogradu rado cu doci kod bilo kog majstora ili otici sa njim na adresu da mi pokaze kako cisti sistem na licu mesta brzo i efikasno.
moj majstor koji mi je pokazivao i ucio kako se to redi a verujem da je jedan od boljih u gradu verovatno ga mnogi znaju,ime necu da navodim,jedino veruje u zamenu isparivaca i jedino to tako radi,sve ostalo je sviranje k.... e tako kaze covek koji se bavi servisom b.t.vec 30 godina i koji svaki dan ima po 20 adresa za servis.
- goranfri
- bela tehnika
Ok , ti radi po tom tvom sistemu jer je isproban i nema razloga da ga menjaš a ja ću po ovom mom sistemu i to je to.
Čisto za info i ja imam nekih skromnih 27 godina staža u opravkama raznih rashladnih uređaja i svašta sam probao pa sam ponešto malo naučio .
Pozdrav.
Čisto za info i ja imam nekih skromnih 27 godina staža u opravkama raznih rashladnih uređaja i svašta sam probao pa sam ponešto malo naučio .
Pozdrav.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
http://www.wigam.net/it/prodotto/stazio ... flussaggioKRKI je napisao: s obzirom da zivim u beogradu rado cu doci kod bilo kog majstora ili otici sa njim na adresu da mi pokaze kako cisti sistem na licu mesta brzo i efikasno.
.
Brzo i efikasno uz zamjenu kapilare.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
ne zelim da se neko uvredi postujem svaki savet pogotovo od nekog ko ima 27 godina iskustva. nekazem da nemas bolji sistem ali toliko sam se napatio pokusavajuci na razne nacine. nemoj da me rayumes pogresno nemogu ja tebi da pudem profesor to je sigurno. respect
- goranfri
- bela tehnika
Ne vređam se ja tako lako , ja samo pokušavam da konstruktinno i pozitivno delujem na omladinu .
kazi ti meni da ne zivis u mokrom lugu.
- goranfri
- bela tehnika
Ne , ja živim na Čukarici.
-
- bela tehnika
- Contact person: nenad
krki mozda tvoj majstor radi 30 god. I ima puno posla ali te nije dovoljno naucio tehnici ciscenja frizidera.
Ja sam voljan da cujem neki drugi nacin i da ga probam. dajte mi instrukcije cenjene kolege.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Za taj ( a i za neke mlađe) frižider je najekonomičnije da ga zaobiđeš, tj. ponudiš mu novi koji češ ti prodati njemu na karticu na 24 rate.KRKI je napisao:ovaj post je postavljen za zamrzivac od 200 litara star 15 godinica,za kucnu upotrebu.
Nije to ni predviđeno ni konstruirano da se popravlja, a kamoli nakon "toliko" godina.
A što kad nakon tih polovičnih metoda servisiranja, taj isti uređaj ponovo se začepi i krepa u roku od 15-100 dana. Koja će onda biti ekonomska računica?
Znači, čišćenje i ispiranje može, ali po cijeni koja nema veze sa uređajem i njegovom cijenom. Mora imati veze sa utrošenim vremenom, materijalom vezanim troškovima i amortizacijom korištene servisne opreme. Ako račun kaže da je neisplativo ( a neisplativo je čim nakon garantnog roka cijena popravka iznosi 50% cijene novog) onda se iz servisera preobrazi u trgovca.
-
- _
- Contact person: Husejn Selimovic
Ima i ona narodna - Daj majstore napravi ga da radi još ovu zimu pa ču uzimati nov.
Bar tako je kod nas večinom u BiH.
Bar tako je kod nas večinom u BiH.
- goranfri
- bela tehnika
Ima i to je tačno , ako nećeš ti da skarabudžiš on odmah zove sledećeg majstora koji hoće.
-
- _
- Warranty service: VIVAX,BEKO,BLOMBERG,
TCL,LG, - Specialty: consumer
Ma da to su obicno oni sto nazovu I pitaju"Majstore jel ti punis
kiselinu (ili amonijak) u frizider.Dzaba je takvim objasnjavati
kako I sta treba raditi jer njemu je komsija ili rodjak rekao da
unutra samo treba nasuti kiselinu I ima da proradi.
kiselinu (ili amonijak) u frizider.Dzaba je takvim objasnjavati
kako I sta treba raditi jer njemu je komsija ili rodjak rekao da
unutra samo treba nasuti kiselinu I ima da proradi.
- nike
- gxu
Kad god me netko zove da na punim nešto ja samo prekinem vezu. Zato sam siromašan kao miš. Ali ne dam da me ...... netko ko je totalni tukac u toj materiji.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Zamrzivac Gorenje,stradao kompresor R600a RESENO
napisao kele » 26 Jul 2010, 21:31 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 7 Odgovori
- 2838 Pregledano
-
Zadnji post napisao kele
31 Jul 2010, 09:32
-
-
-
Gorenje zamrzivac-zamenski kompresor Reseno
napisao bimba1958 » 07 Avg 2023, 19:29 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 2 Odgovori
- 2736 Pregledano
-
Zadnji post napisao bimba1958
08 Avg 2023, 18:39
-
-
-
ZAMRZIVAC LIEBHERR GSN2023 (RESENO)
napisao vladimirbp » 03 Dec 2008, 21:29 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 8 Odgovori
- 2308 Pregledano
-
Zadnji post napisao vladimirbp
18 Feb 2009, 19:14
-
-
-
Zamrzivac Privileg,zamena termostata K49(RESENO)
napisao mrdugi » 06 Jun 2009, 21:03 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 5 Odgovori
- 3627 Pregledano
-
Zadnji post napisao mrdugi
11 Jun 2009, 21:52
-
-
-
Frižider Zamrzivač Indesit B34FNFS (SP)(RESENO)
napisao Talichni » 31 svi 2010, 23:38 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 10 Odgovori
- 5735 Pregledano
-
Zadnji post napisao Talichni
11 Jul 2017, 00:12
-
-
-
Gorenje vertikalni zamrzivač slabo hladi - Rešeno
napisao bajke » 06 Apr 2011, 15:11 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 11 Odgovori
- 3852 Pregledano
-