Molim za pomoc. Moj kombinovani frizider-zamrzivac (Privileg)je imao ugradjen termostat k59. Nisam ga nasao i kupio sam Danffos o77B. Spojio sam ga kako je bilo na K59 jedino ne znam je li dobro pa sam mjenjao poziciju. I buni me to sto on ima kontakt 4 sa dvije stopice. Onda vidjeh Vasu semu pa i to pokusah i prikopcan na 4 spoljnu stopicu. Radi ko lud ali ne iskljucuje.JaroslavBires je napisao:Da te ne zavlačimo u nedoumice, po tvojim bojama, ja bi termostat spojio ovako:
3-braon
4-crna
6-crvena, pod uslovom da ide ka crvenoj tinjalici
i ako je termostat ispravan, radiće ok.
Bune me boje zica. na 6 na k59 je bila crna zica i jedino ona ima plasticnu zastitu. Na 3 i 4 prikljucene po dvije zice. Na 3 crna i tamnija braon(i malo deblja), na 4 svjetlija braon i tamnija braon(opet malo deblja. Jedino nisam zapamtio kako su te bile spojene na k59 ali racunao sam da ih mogu mijenjati. One su u paru i nisam ih rastavljao.
Molim da se ne ljutite na mene. Volim da cackam tako i bilo bi mi drago da uspijem. I jos jedno ,mozda glupo ali ipak cisto amatersko pitanje. Kapilara se montira u frizideru ili se mora provuci u zamrzivac. Koja ga temp. pobudjuje.Ne bih ra raskopavam. Ako mi ovo ne uspije zovem majstora.