Ariston MBA4033 nece da radi kompresor uvek (rešeno)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Re: Kombinovani Ariston MBA4033 nece da radi kompresor uvek
jeste da smo otisli u OT ali samo mi jos jedno nije jasno:
buni me kad recimo proizvodjaci kompresora kao sto je embraco recimo, kompresor sa radnim kondenzatorom oznaci sa "LST/RSIR-RSCR"
buni me kad recimo proizvodjaci kompresora kao sto je embraco recimo, kompresor sa radnim kondenzatorom oznaci sa "LST/RSIR-RSCR"
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Piše " LBP LST/HST R134a"
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- frigoservisbata
- bela tehnika
Ako to pise,moze da bude i jedan i drugi starter,a onda kao sto si rekao verovatno je startni relej 103N0011 ili 103N0018.U svakom slucaju neka slika startni relej i obavezno izbaci kondenzator koji sada stoji vezan.
Ne vidim sta je ovde u off-u.nuk je napisao:jeste da smo otisli u OT ali samo mi jos jedno nije jasno:
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
@nuk
Pa šta je tu za bunu.
RSIR i RSCR su LST (low starting torque) niski okretni moment. RSIR nema kondenzator a RSCR ima, ali mu ne služi za start, već da poveća efikasnost motora kad već radi.
Znači obje opcije su moguće sa istim motorom, stvar je samo u startnoj grupi koju ti biraš.
Pa šta je tu za bunu.
RSIR i RSCR su LST (low starting torque) niski okretni moment. RSIR nema kondenzator a RSCR ima, ali mu ne služi za start, već da poveća efikasnost motora kad već radi.
Znači obje opcije su moguće sa istim motorom, stvar je samo u startnoj grupi koju ti biraš.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Pa mene ne buni nista,ako mene pitas,rekao sam sve sto sam trebao...Onaj kondenzator sto ga ima ne treba da bude vezan....
Evo i mene izvinjavam se sto ste me cekali.
Meni je taj kondenz bio sumnjiv od samog pocetka svaki danfossov katalog u semi veze ovog kompresora ima samo ptc ili startni rele i kondezator 80uF.(i ako bi isao bio bi na red sa PTC-om)
Probao sam veceras drugi od 5uF, probao sam bez i sve je isto Startuje prvi put i to je to. Isao sam i kod onog prijatelja sa istim friziderom i kod njega nema nikakvog kondezator. prema tome to je to Nuke.
Evo neka slika Bas mi je drago sto ste se zauzeli za moj frizider.
Meni je taj kondenz bio sumnjiv od samog pocetka svaki danfossov katalog u semi veze ovog kompresora ima samo ptc ili startni rele i kondezator 80uF.(i ako bi isao bio bi na red sa PTC-om)
Probao sam veceras drugi od 5uF, probao sam bez i sve je isto Startuje prvi put i to je to. Isao sam i kod onog prijatelja sa istim friziderom i kod njega nema nikakvog kondezator. prema tome to je to Nuke.
Evo neka slika Bas mi je drago sto ste se zauzeli za moj frizider.
SAmo jos ovo merio sam i onaj el. mag. ventil sto dve kapilare idu iz njega ima 1600oma. A sad jedno pitanje kako se on pali u toku rada, kako radi ima napajanje a kako ja kontam trebao bi da prebaca cas jednu cas drugu, Kako da ga prokontrolisem dok radi?
- frigoservisbata
- bela tehnika
Eto nas na pocetku price,batali taj uredjaj,a taj mag ventil radi tako sto mu termostat daje komandu kad da radi...(mozda ima i plocu),kompresor verovatno jos nije skroz crkao,al zaribava,zbog ovog sto je nike napisao...nike je napisao:Već vidim scenarij:
Vareno bez propuhivanja dušikom
Čađa po sistemu
R134a ispire sve
Začepljena kapilara
Crkao kompresor nakon 2 sata
Ako je koristio dušik, sve povlačim!
Edit:na taj startni relej ne ide nikakav kondenzator,sto si vec i sam zakljucio...
- nike
- gxu
frigoservisbata je napisao:Pa mene ne buni nista,ako mene pitas,rekao sam sve sto sam trebao...Onaj kondenzator sto ga ima ne treba da bude vezan....
To sam nuku odgovarao! Ti popij pivu u birtiji ako ti je sve jasno!

- nike
- gxu
@urke
Onda, jeli te prošao fetiš sa tim frižiderom ili nije?
Em je zasran sistem sa prljavštinom i vlagom, em je netko stavio najvjerojatnije krivi kompresor (nisi napisao koji plin piše na natpisnoj ploči frižidera), i još je na njega stavio krivu startnu opremu jer taj PTC nema nikakve veze s tim kompresorom.
Tako to biva kad se umjesto majstora uhvati posla nekakav šarlatan pa onda iza njega dođe drugi a onda možda i treći itd...
Možda neki i nisu uvijek šarlatani, ali se za 10Eur ne isplati biti majstor.
Onda, jeli te prošao fetiš sa tim frižiderom ili nije?

Em je zasran sistem sa prljavštinom i vlagom, em je netko stavio najvjerojatnije krivi kompresor (nisi napisao koji plin piše na natpisnoj ploči frižidera), i još je na njega stavio krivu startnu opremu jer taj PTC nema nikakve veze s tim kompresorom.
Tako to biva kad se umjesto majstora uhvati posla nekakav šarlatan pa onda iza njega dođe drugi a onda možda i treći itd...
Možda neki i nisu uvijek šarlatani, ali se za 10Eur ne isplati biti majstor.
- nike
- gxu
Honorarac primjeti da u tvorničkim podacima na crtežu uz kondenzator od 80 μF ide startni relej označen sa a2 a ne PTC.Honorarac je napisao:Fabricki podaci kompresora
- nike
- gxu
Nadam se da je iz ove rasprave izašlo na vidjelo koliko su detalji bitni.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Ja sam uvek voleo da radim sa emotivcima kojima cena nije problem , nego sve ih je manje u današnje vreme 

-
- Preminuo
- Contact person: Damir
nike je napisao:Honorarac primjeti da u tvorničkim podacima na crtežu uz kondenzator od 80 μF ide startni relej označen sa a2 a ne PTC.

Evo etikete
A sad kazite mi koji startni uređaj koristi ovaj kompresor (rece neko da nije dobar ni ovaj PTC)- nike
- gxu
Pa piše odavno:
Međutim taj PTC što ga imaš je "univerzalni" i njega se može koristiti unjesto ovih gore (ako je ispravan), tako da potraga za novim nije nužna.
http://www.sparesrus.biz/ol-catlg/danfoss-start-01.htm
Koji je od ova dva ovisi o širini stopica, a sve piše u dokumentu čiji sam link poslao prije i od kojeg je Honorarac postavio slike.Pošto je kapilara u igri, onda treba biti RSIR startna grupa za kompresor NL6F.
To znači PTC relej 103N0011 ili 103N0018 i nikakav kondenzator.
Ako nije, nema normalnog starta.
Međutim taj PTC što ga imaš je "univerzalni" i njega se može koristiti unjesto ovih gore (ako je ispravan), tako da potraga za novim nije nužna.
http://www.sparesrus.biz/ol-catlg/danfoss-start-01.htm
Urke, ajde jos nesto da pogledas, kazes da tvoj prijatelj ima isti uredjaj kao tvoj, pozovi ga ili kako vec i saznaj koji je motor na njemu, da li ima radni kondenzator i kakva mu je automatika???
Sve ovo vise nema toliko veze sa resavanjem tvog problema ali da bi nama bile neke stvari jasnije i potpunije dobro bi nam dosle te informacije. Naravno,ako je uredjaj identican i ako sve to ne pretstavlja problem.
Sve ovo vise nema toliko veze sa resavanjem tvog problema ali da bi nama bile neke stvari jasnije i potpunije dobro bi nam dosle te informacije. Naravno,ako je uredjaj identican i ako sve to ne pretstavlja problem.
99% aspera, RSCR, na R134a
@nike
sve jasno sad
,
gledao sam neke sture embraco kataloge, to me je bunilo
@nike
sve jasno sad

gledao sam neke sture embraco kataloge, to me je bunilo
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Vox 332LT kombinovani frizder ne radi kompresor(RESENO)
napisao sasamtmv » 09 Jul 2013, 11:55 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 5 Odgovori
- 1414 Pregledano
-
Zadnji post napisao sasamtmv
11 Jul 2013, 00:02
-
-
-
škrinja gorenje FH13 ne radi kompresor (odustao)
napisao Ivek » 11 Jun 2013, 14:05 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 10 Odgovori
- 2466 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
17 Jun 2013, 19:31
-
-
-
"Zaribao" kompresor na Frizideru Gorenje...(Reseno?)
napisao goran » 19 Dec 2009, 13:21 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 19 Odgovori
- 12500 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
19 Mar 2012, 19:33
-
-
-
Zamrzivac Gorenje,stradao kompresor R600a RESENO
napisao kele » 26 Jul 2010, 21:31 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 7 Odgovori
- 2838 Pregledano
-
Zadnji post napisao kele
31 Jul 2010, 09:32
-
-
-
Zamjenski kompresor za R600a - Rešeno
napisao mikisa » 04 Sep 2011, 18:23 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 6 Odgovori
- 1980 Pregledano
-
Zadnji post napisao mikisa
08 Sep 2011, 22:08
-
-
-
Samsung RL36SBSM1BUL.frizider neispravan kompresor (RESENO)
napisao Klimadzija011 » 25 Okt 2011, 19:39 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 13 Odgovori
- 2440 Pregledano
-
Zadnji post napisao Klimadzija011
27 Okt 2011, 04:57
-
-
- 3 Odgovori
- 980 Pregledano
-
Zadnji post napisao Kavai.Z
31 Jan 2013, 22:01
-