Kompresor frizidera..
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Kompresor frizidera..
..potrebna mi je vakuum pumpa, pa bih zeleo od kompresora frizidera da to uradim... kako da ukljucim motor kompresora na napajanje 220v direktno na ona tri izvoda koje ima motor, a da ne koristim ono sto ima u friziderima za startanje motora kompresora..hvala svima koji bi pomogli
- frigoservisbata
- bela tehnika
Re: Konpresor frizidera..
Ne moze da se poveze bez startnog releja,a ne bih ti preporucio da od njega pravis vakuum pumpu,jer nema dovoljno kapaciteta da bi bilo dobro.Sada moze za neki pristojan novac da se kupi vakuum pumpa,nije to vise toliko skupo..
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
...ali bih ipak pokusao, ne treba mi nesto previse jako, samo mi reci kako da povezem startni relej, dali moze to da se kupi posebno, ili moze da se improvizuje nesto sto bi imalo ulogu startnog releja
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Prijatelju ako misliš da se baviš ovim poslom ne savjetujem ti da tako radiš jer i ako rješiš ovaj problem sledeći nećeš jer za raditi frigoristiku ipak treba neko ulaganje u opremu.Ja ću ipak pojasniti šta trebaš raditi a ti sam zaključi šta ćeš dalje.Od tri kontakta na kompresoru jedan pol je zajednički a to je onaj kontakt koji je sam a druga dva kontakta su faza i pomoćna faza.Razlikuješ ih mjereći otpor sa onoga zajednićkoga kontakta i onoga drugoga u paru.gde ti je manji otpor to ti je faza.Kompresor startaš tako što dovedeš 220v.na zajednički kontakt i na fazu i kada kratko prespojiš fazu i pomoćnu fazu kompresor ako je ispravan starta,napominjem da to prespajanje treba da traje kratko samo dok ne krene kompresor.Ako ovo sve i uspije ne očekivaj da će ti dugo raditi jer nije predviđen za takav rad i smeta mu vlaga iz zraka a i neke druge stvari.Pitaj ako treba još neka informacija.poz...
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
uh...zajednicki kontakt, sam kontakt..? dali mislis kada se gledaju izvodi koji su u obliku trougla pa mislis na kontakt u vrhu trougla kad kazes "onaj koji je sam"??? kad bi bila neka semica bilo bi mi puno jasnije... i da, ne radim frigoristiku, mada je to zlatni zanat vec meni treba mala vakuum pumpa sa kojom bi izazvao mali potpritisak sa ciljem isparivanje metanola na nizim temperaturama..i
li ukratko... preradom rabljenog jestivog ulja iz friteze dobijam biodizel, u procesu se koristi metanol koji kasnije nije potreban u gorivo, pa se isparivanjemmoze vratiti bar 20%, pa da se ne ide visokim temperaturama ide se potpritiskom niz isparivac itd...
li ukratko... preradom rabljenog jestivog ulja iz friteze dobijam biodizel, u procesu se koristi metanol koji kasnije nije potreban u gorivo, pa se isparivanjemmoze vratiti bar 20%, pa da se ne ide visokim temperaturama ide se potpritiskom niz isparivac itd...
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Druže moj , kakve faze ,kakve pomoćne faze , ja to ništa ne razumem , a ako okreneš viljušku od napojnog kabla onda su to nule i pomoćne nule ili šta većZDRAVKO T je napisao:Prijatelju ako misliš da se baviš ovim poslom ne savjetujem ti da tako radiš jer i ako rješiš ovaj problem sledeći nećeš jer za raditi frigoristiku ipak treba neko ulaganje u opremu.Ja ću ipak pojasniti šta trebaš raditi a ti sam zaključi šta ćeš dalje.Od tri kontakta na kompresoru jedan pol je zajednički a to je onaj kontakt koji je sam a druga dva kontakta su faza i pomoćna faza.Razlikuješ ih mjereći otpor sa onoga zajednićkoga kontakta i onoga drugoga u paru.gde ti je manji otpor to ti je faza.Kompresor startaš tako što dovedeš 220v.na zajednički kontakt i na fazu i kada kratko prespojiš fazu i pomoćnu fazu kompresor ako je ispravan starta,napominjem da to prespajanje treba da traje kratko samo dok ne krene kompresor.Ako ovo sve i uspije ne očekivaj da će ti dugo raditi jer nije predviđen za takav rad i smeta mu vlaga iz zraka a i neke druge stvari.Pitaj ako treba još neka informacija.poz...

@dacqo
A ti mladi majstore loše počinješ od starta , kupi vakum pumpu. A ako neznaš da povežeš mali kompresor onda je pitanje da li si spreman za samostalan rad.
-
- bela tehnika
Re: Kompresor frizidera..
Pokušao sam reći prostim rječnikom čovjeku kome to nije jasno,ko se bavi time zna i bez mog mišljenja pa to može i bolje objasniti.Mislim da je Bata dobro rekao zašli smo nepotrebno u ovo jer treba startni relej i onda je sve lakše.
Zadnja izmena: ZDRAVKO T, dana 05 Okt 2010, 23:26, ukupno menjano 1 put.
-
- bela tehnika
Kontakte gledaj po horizontali a mogu nacrtati šemu da objasnim ali da shvatiš princip jer pravilo za glavnu i pomoćnu fazu ne postoji već zavisi od proizvođača.Ujutro ću spremiti i poslati.poz...dacqo je napisao:uh...zajednicki kontakt, sam kontakt..? dali mislis kada se gledaju izvodi koji su u obliku trougla pa mislis na kontakt u vrhu trougla kad kazes "onaj koji je sam"??? kad bi bila neka semica bilo bi mi puno jasnije... i da, ne radim frigoristiku, mada je to zlatni zanat vec meni treba mala vakuum pumpa sa kojom bi izazvao mali potpritisak sa ciljem isparivanje metanola na nizim temperaturama..i
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
E ako je za bio dizel onda ti ne treba vakum pumpa . A koji reče da je to kompresor ? Pročitaj sve što možeš sa tog kompresorčića.
A najbolje odnesi to kod nekog servisera iz tvog kraja da ti pokaže kako se to radi bez relea.
Mislim da ti je to najbrže i najbolje rešenje.
A najbolje odnesi to kod nekog servisera iz tvog kraja da ti pokaže kako se to radi bez relea.
Mislim da ti je to najbrže i najbolje rešenje.
Trebalo bi prvo videti zasta mu treba vakuum pumpa? Ako to nema veze sa rashladom onda mu treba pomoci svakako da
poveze taj kompresor (naravno treba znati proizvodjaca). A ako misli da se bavi rashladom, e onda mora da uzne knjigu
u ruke i da uci. Svi smo valjda tako radili. Bez ikakvog omalovazavanja, jednostavno tako mora
Pozdrav.
poveze taj kompresor (naravno treba znati proizvodjaca). A ako misli da se bavi rashladom, e onda mora da uzne knjigu
u ruke i da uci. Svi smo valjda tako radili. Bez ikakvog omalovazavanja, jednostavno tako mora

- dodig
- bela tehnika
- Warranty service: gorenje
- Contact person: ivan
- Phone number: 0038736650852
- Specialty: distribution
- Lokacija: DODIG IVAN VESELKO Ulica Majke Terezije br 18 Međugorje
evo prijatelj ako se ne snađeš javi se ponovo
- Prilog
-
Poglavlje8Danfosskompresori.pdf
- (3.14 MiB) Preuzeto 589 puta.
..hvala ti druze - uspeo sam, sa ovim sto si prikacio vec vidim kako treba, a i naucicu nesto novo, bez razlike sto je meni kompresor bio potreban za nesto sasvim drugo..dodig je napisao:evo prijatelj ako se ne snađeš javi se ponovo
HVALA SVIMA koji su se potrudili da odgovore na moje pitanje
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Dva frizidera (vitrine ) sa jednim motorom?
napisao nase » 23 Nov 2008, 19:15 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 6 Odgovori
- 1957 Pregledano
-
Zadnji post napisao lenas_bk
17 Jan 2009, 12:15
-
-
-
Kondenzator frižidera krivo spojen (zanimljivost)
napisao nike » 09 Avg 2011, 21:08 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 11 Odgovori
- 3938 Pregledano
-
Zadnji post napisao ZDRAVKO T
24 Avg 2011, 09:30
-
-
-
Prepravak kombiniranog frižidera 220V na 12V
napisao mbrkicic » 15 Okt 2012, 11:01 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 5 Odgovori
- 3167 Pregledano
-