Kapilare - REŠENO

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,Honorarac,sim

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
KRKI
_
_
Postovi: 83
Pridružen: 30 Jul 2014, 16:59
Location: beograd
Contact person: GORAN

Kapilare - REŠENO

Post napisao KRKI » 21 Sep 2014, 19:40

Hteo bih da postavim ovaj post o kapilarama i njihovim promerima. Konkretno me zanima promer za kapilaru koja se koristi za gas r600a/servisiranjem jednog kombinovanog frizidera naisao sam na kompresor koji ima r12 a fabricki je koristio r600a,e sad neznam da li je onaj ko je ubacio r12 kratio kapilaru ili nije,jer mi temperatura u tom rashladnom uredjaju jako sporo pada radi 2 sata i minus rezim dosao tek do 0 a usisna cev mi je pocela da ledi. Da li kapilare mogu da se nastavljaju i koji nacin je najbolji,kolike duzine kapilara se koriste u zavisnosti od tipov gasa...unapred hvala svima koji mi pomognu oko ovoga :tooo:

Avatar
frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 499
Pridružen: 11 Jun 2009, 14:42
Location: Vrsac

Re: Kapilare

Post napisao frigoservisbata » 21 Sep 2014, 21:48

Mnogo puta smo raspravljali na tu temu,ali zaista mnogo..Sistem na R600a je projektovan za taj gas,kondenzator,isparivač,kapilara i tu se nema sta budziti. :uca:

Ubaci motor na R600a i zavrsi posao kako treba,predhodno isperi sistem.

Na male kucne uredjaje se ne isplati menjati kapilaru,a cesto je i nemoguca misija,jer je zaliveno sve u izolaciju.Ja kapilare menjam,iskljucivo na profesionalnim uredjajima,i kucnim gde je to izvodljivo,tj na no-frost sistemima.Svi smo mi svasta probali kad smo bili neiskusni,a narocito ako nismo imali od koga da naucimo neke stvari,ali kad godine prodju,iskustvo se nagomila,tada shvatis koliko si gresio.Moj savet ti je da se malo vise potrudis i prelistas sto vise sadrzaja,da bi neke stvari savladao...Ovo se ne odnosi samo na tebe,vec i na druge koji imaju slicne dileme u vezi majstorisanja u rashladi..Prelistaj dobro forum,narocito postove od nikea i videces o cemu se radi....

Evo za pocetak jedna od mnogobrojnih tema,vezano za R600a....

viewtopic.php?f=118&t=17123
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

Avatar
goranfri
gxu
gxu
Postovi: 1782
Pridružen: 02 Sep 2008, 01:16
Location: Beograd

Re: Kapilare

Post napisao goranfri » 21 Sep 2014, 22:14

Imaš na netu Dancap program i imaš u softveru za Tecumseh kompresore proračun kapilare. A nije loše da pitaš i nekog sa iskustvom na tom polju , na primer onoga što radi 30 god i ima 20 adresa dnevno :pivopije:

Ko zna u tom tvom slučaju da li je kratio kapilaru ili nije , probaj da ispustiš malo gasa i podesiš nekako tu količinu gasa , ako to upali a ako ne upali beži odatle.
Da li se piše odvojeno kao uvod u pitanje a dali se piše spojeno kad je u pitanju radni glagolski pridev od glagola dati , sumljam ili sumnjam

KRKI
_
_
Postovi: 83
Pridružen: 30 Jul 2014, 16:59
Location: beograd
Contact person: GORAN

Re: Kapilare

Post napisao KRKI » 21 Sep 2014, 22:14

ma ja vec jesam stavio kompresor na r600a i tu nema problema ali se bojim da je prethodni majsdtor kad je stavljao kompresor na r12 skratio kapilaru predpostavljam zbog isparenja,jer mi sad ne postize lepo temperaturu u frizideru. pritom sam i kapilaru na 20 cm od skupljaca vlage prelomio jer sam se iznervirao kao je covek nabudzio sve to. pa sam zato pitao dali mogu da nastavim kapilaru i koji promer kapilare se koristi za r600a
da naravno da cu da pitam majstora za promer kapilare ako nebudem nasao pravi odgovor ovde. :mrgreen:

KRKI
_
_
Postovi: 83
Pridružen: 30 Jul 2014, 16:59
Location: beograd
Contact person: GORAN

Re: Kapilare

Post napisao KRKI » 21 Sep 2014, 23:15

skinuo sam ovo sa neta nije lose,svidja mi se. dodjem ti jedno pivo. ali opet nemam promer kapilare. jer ima neka tabela.

Avatar
frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 499
Pridružen: 11 Jun 2009, 14:42
Location: Vrsac

Re: Kapilare

Post napisao frigoservisbata » 21 Sep 2014, 23:40

Napisi oznaku kompresora koji si stavio.Premeri kapilaru koju si stavio na susacu gasa i videces koja je.kapilare mogu da budu razlicite,zavisi od proizvodjaca uredjaja....Nije to tako jednostavno,kao sto neki misle,a i nesto nije za javni deo foruma....
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

frigoplus
_
_
Postovi: 1
Pridružen: 27 Sep 2014, 21:44
Location: Varvarin
Contact person: Dragan

Re: Kapilare

Post napisao frigoplus » 27 Sep 2014, 22:10

Nije to kolega ni toliko komplikovano uz dugogodisnje iskustvo i more popravljenih i prepravljenih aparata iz inostranstva,samo ako imate zalju da pomognete pocetnicima.

Avatar
frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 499
Pridružen: 11 Jun 2009, 14:42
Location: Vrsac

Re: Kapilare

Post napisao frigoservisbata » 27 Sep 2014, 22:16

Pa izvolte...Pomozite.... :pivopije:
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

KRKI
_
_
Postovi: 83
Pridružen: 30 Jul 2014, 16:59
Location: beograd
Contact person: GORAN

Re: Kapilare

Post napisao KRKI » 11 Feb 2016, 12:53

Moze li mi ko omoci oko duzine kapilare za LG 389 sqf ,na 134a. Moram da je menjam pa bi mi pomoc oko toga dobrodosla. Treba mi duzina kapilare. Promer mi je 0,78.

Avatar
nike
gxu
gxu
Postovi: 3006
Pridružen: 21 Mar 2010, 11:35
Location: Split HR
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods
Lokacija: Split, HR

Re: Kapilare

Post napisao nike » 13 Feb 2016, 09:38

Koji je kompresor? Koji je promjer i dužina originalne kapilare?
Poluznanje je opasnije od neznanja!!!
"Patriotizam je zadnje utočište podlaca"-Samuel Johnson

Avatar
goranfri
gxu
gxu
Postovi: 1782
Pridružen: 02 Sep 2008, 01:16
Location: Beograd

Re: Kapilare

Post napisao goranfri » 13 Feb 2016, 09:59

Probaj sa dužinom 4.5m
Da li se piše odvojeno kao uvod u pitanje a dali se piše spojeno kad je u pitanju radni glagolski pridev od glagola dati , sumljam ili sumnjam

Avatar
bimba1958
bela tehnika
bela tehnika
Postovi: 408
Pridružen: 20 Jun 2011, 16:03
Location: Srbija
Contact person: Mica
Specialty: whitegoods
Lokacija: Srbija

Re: Kapilare

Post napisao bimba1958 » 13 Feb 2016, 11:37

pitam isto sto i Nike??
Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.

KRKI
_
_
Postovi: 83
Pridružen: 30 Jul 2014, 16:59
Location: beograd
Contact person: GORAN

Re: Kapilare

Post napisao KRKI » 04 Mar 2016, 20:50

kompresor je ves neko menjao pa je stavio na zapusenu kapilaru i rezultat je poznat svim . Na njemu je bio kompresor danfusov od135 w nemogu sada da se setim jer sam ga popravio I vratio vlasniku a duzinu kapilare sam uzeo da bude 3 metra. Frizider odlicno radi ne ledi mi usis a hladi lepo ceo isparivac. Od plus rezima mi je postigao minus 20 za 25 do 30 minuta i ugasio.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”