Usisavač Bosch GAS14-20RFB četkice jako iskre (rješeno)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Usisavač Bosch GAS14-20RFB četkice jako iskre (rješeno)
dobio sam bosch usisavač na popravak, trebalo je staviti nove četkice i promjeniti ležaj. (usisavač je kupljen rabljen u takvom stanju)
oznaka:
Bosch GAS14-20RFB 1400W 50 I/s 250mbar
usisavač je tamno plavi (profesional)
promjenio sam ležaj i stavio nove četkice (dimenzija potpuno ista jedino su četkice za perilicu rublja) i sad dok radi jako iskri (varniči) i jako se grije cijeli rotor zajedno sa ležajem (nesmije biti upaljen više od 1 min jer mislim da bi se plastično kučište od četkica rastopilo)
probao sam sa finim brusnim papirom malo očistiti rotor ali pomaka na bolje nema,
probao sam poravnati četkice pa da si one same naprave utor po rotoru i opet ništa,
jel ima tko od vas kakav savjet šta da radim?
moram napomenuti da je netko več prije prčkao po usisavaču jer je na starim četkicama bila dupla opruga, a ni sam motor nije pričvršćen za kučište, (nigdje ne vidim nikakve nosače) pa dok motor starta cijeli se zakrene dokle mu žice od elektronike dopuste
LP
oznaka:
Bosch GAS14-20RFB 1400W 50 I/s 250mbar
usisavač je tamno plavi (profesional)
promjenio sam ležaj i stavio nove četkice (dimenzija potpuno ista jedino su četkice za perilicu rublja) i sad dok radi jako iskri (varniči) i jako se grije cijeli rotor zajedno sa ležajem (nesmije biti upaljen više od 1 min jer mislim da bi se plastično kučište od četkica rastopilo)
probao sam sa finim brusnim papirom malo očistiti rotor ali pomaka na bolje nema,
probao sam poravnati četkice pa da si one same naprave utor po rotoru i opet ništa,
jel ima tko od vas kakav savjet šta da radim?
moram napomenuti da je netko več prije prčkao po usisavaču jer je na starim četkicama bila dupla opruga, a ni sam motor nije pričvršćen za kučište, (nigdje ne vidim nikakve nosače) pa dok motor starta cijeli se zakrene dokle mu žice od elektronike dopuste
LP
Zadnja izmena: Ivek, dana 02 Jul 2012, 00:07, ukupno menjano 1 put.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Re: Usisavač Bosch GAS14-20RFB četkice jako iskre
Ispitaj rotor da nije namotaj u djelomičnom kratkom spoju.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- GTI
- bela tehnika
- Warranty service: LG, Samsung, Vivax, Galanz, Venting, Crypton
Na usisivac idu jednoslojne cetkice,na ves masinu dvoslojne.Ocisti medjulamelni prostor na kolektoru i zatim izmeri rotor.
Majstore,pošto je to i.............koliko će to da košta?!
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
Ma beži od toga, dakle najbolje spakuj sve kako je bilo i vrati mušteriji uz objašnjenje da se popravka ne isplati. Iako kod mene donose na popravku sve i svašta, imam jako loše iskustvo baš sa ovakvim usisivačima novije generacije (koji god da je brend u pitanju) tako da popravka dolazi u obzir samo ako aparat nije već otvaran, dakle sve mora biti na svom mestu tačno onako kako ga je fabrika spakovala. Čim i najmanja sitnica odstupa, može doći do reklamacije već posle par meseci upotrebe, a svi dobro znamo kakav je tek to gubitak ako imamo u vidu da ni u startu nije baš moglo biti naplaćeno adekvatno...Ivek je napisao:jel ima tko od vas kakav savjet šta da radim?

Što se tiče konkretnog slučaja 99% je probio negde, jer kad varniči samo zbog lošeg naleganja motor kao celina se ne greje uopšte mnogo, samo mu odlaze četkice malo brže.

Sad kada sam več započeo, onda ču i završit te napravit kako treba do kraja,
kontaktirao sam stranku i sve objasnio, danas je poslan motor kod majstora koji vitla rotore pa čemo vidjeti dalje šta če biti...
kontaktirao sam stranku i sve objasnio, danas je poslan motor kod majstora koji vitla rotore pa čemo vidjeti dalje šta če biti...
izaci ce te skuplja pita nego li tepsija :))))
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Ako četkice dobro naliježu, bit će novi usisivač.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Ma nosi to iz radijone nećeš tu para zaradit samo problemi a sa tom reparacijom isto neće dugo jer se promjenila konstrukcija motora i ne traju dugo a i na nekim nisu ni predviđeni za popravak.Pogledaj motor od 1600w u sadašnjem usisivaču ima manji motor nego onaj u iskrinom usisivaču od 600w.A da ti nepominjem ono uzbuđenje kad uradiš usisivač pa ga probaš a ono sva radijonapuna prašine divota jedna a gde su prijatna iznenađenja u vidu crknutih miševa i tako to.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
Baš juče sam bio do kolege koji radi reparacije kolektorskih motora, i on kaže da neće više da radi te od novih usisivača. Rade na većim brzinama nego nekad, žica na rotoru je tanja, a greju se sačuvaj Bože. Ko god ne isprazni kesu na vreme ili usisava dugo bez pauze prilično rizikuje da ponovo spali motor, a onda znate već šta sledi...

majstor koji vitla motore napravio sljedece: malo potokario rotor, napravio novu piksu za lezaj(jer je stara imala malo lufta) , stavio nove jače opruge za četkice, i za sad sve uredu sa motorom.
-
- bela tehnika
Re: Usisavač Bosch GAS14-20RFB četkice jako iskre (rješeno)
i koliko je to para došlo plus tvoj rad mora da je ispao jeftin popravak usisivača.
@ ZDRAVKO T koštalo ga je kao pola novog usisavača 

-
- bela tehnika
TO JE PRIHVATLJIVO ZA BOŠ NADAJMO SE DA ĆE TRAJATI...
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Bosch PMS400PE potreban servis manual RIJEŠENO
napisao dzafer » 24 Okt 2008, 11:52 » u OSTALI APARATI - 2 Odgovori
- 1344 Pregledano
-
Zadnji post napisao dzafer
24 Okt 2008, 19:12
-
-
-
Mikrotalasna Bosch HMT75M451-Potrebna informacija REŠENO
napisao dejan-dexi » 10 Nov 2013, 20:23 » u OSTALI APARATI - 9 Odgovori
- 2048 Pregledano
-
Zadnji post napisao dejan-dexi
26 Nov 2013, 21:25
-
-
-
ugradni bosch HEN355B potrebna shema vezivanja
napisao alexb » 07 Avg 2017, 18:45 » u OSTALI APARATI - 15 Odgovori
- 4561 Pregledano
-
Zadnji post napisao alexb
19 svi 2018, 18:25
-
-
-
Bosch sudomasina srs43e82eu neispravna
napisao hipik » 12 svi 2020, 14:30 » u SRB PRODAJA - BELA TEHNIKA rezervni delovi - 0 Odgovori
- 2866 Pregledano
-
Zadnji post napisao hipik
12 svi 2020, 14:30
-
-
- 2 Odgovori
- 930 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
14 Mar 2013, 20:41