Bojler Electrolux - struja probija
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Re: Bojler Electrolux - struja probija
Pa ja sam ti već napisao da je bolje (i zašto je bolje) zakačiti se bakarnom žicom i šelnom za metalnu vodovodnu cev. Nulovanje je tek druga opcija, ako ova prva iz nekog razloga ne funkcioniše. A zanima me da li nema grejača za Electrolux pa si uzeo nov bojler? Jer ne ličiš mi na nekog buržuja koji se razbacuje, ne bi živeo u staroj zgradi iz 60-ih sa derutnim instalacijama?
Opcija sa metalnom cijevi mi je isto upitna, jer sam na 5 katu i ne znam je li netko ispod mene mijenjao cijevi za plastične.
Pa uzemlji prvo ovaj neispravni bojler žicom i šelnom, pa vidi da li je prestala da probija struja ili nije. Tako ćeš znati. A verovatno nije, jer bi znao da je neko menjao cevi. Taj bi morao da isključi vodu celoj vertikali, da lupa, da iznosi šut.
Batali cevi i selne, to od rdje ne funkcionise cak i da niko nije promenio u plastiku.
Montiraj FID pored table sa usiguracima ako nista drugo, to bar nije problem.
Nulovanje uredjaja pa i bojlera je nesto sto se radi, cesto je to i normalno u slucajevima kao sto je ovaj gde nema uzemljenja ali znam par slucajeva gde je doslo do prekida nule i faza je preko jakog potrosaca (obicno bojlera) dosla na mesto nule i popalila svu elektroniku po kuci.
To je u ovom slucaju manji problem, dosla bi i na sve uredjaje koji su uzemljeni na taj nacin, bojler, sporet, ves masinu.....
Ne moras da stavis FID, nisam je ni ja imao pre strujnog udara, par kopci na glavi i potresa mozga.
Montiraj FID pored table sa usiguracima ako nista drugo, to bar nije problem.
Nulovanje uredjaja pa i bojlera je nesto sto se radi, cesto je to i normalno u slucajevima kao sto je ovaj gde nema uzemljenja ali znam par slucajeva gde je doslo do prekida nule i faza je preko jakog potrosaca (obicno bojlera) dosla na mesto nule i popalila svu elektroniku po kuci.
To je u ovom slucaju manji problem, dosla bi i na sve uredjaje koji su uzemljeni na taj nacin, bojler, sporet, ves masinu.....
Ne moras da stavis FID, nisam je ni ja imao pre strujnog udara, par kopci na glavi i potresa mozga.
- KASA1
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Sve je rečeno.
Primarni problem je saniran,... uzemljenje, zaštitna sklopka su daljnji koraci koji su potrebni kako bi se pravilno uredio nivo zaštite i nije više potrebno u nedogled elaborirati.
Tema ide pod lock.
Primarni problem je saniran,... uzemljenje, zaštitna sklopka su daljnji koraci koji su potrebni kako bi se pravilno uredio nivo zaštite i nije više potrebno u nedogled elaborirati.
Tema ide pod lock.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
ISKRA CORONA ŠTEDNJAK 2 plin -2 struja molim za pomoć
napisao Baki1105 » 19 Jun 2015, 19:43 » u OSTALI APARATI - 10 Odgovori
- 12491 Pregledano