Bojler Electrolux - struja probija

Forum za sve ostale aparate kojih nema u gornjim forumima.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Kole
_
_

Re: Bojler Electrolux - struja probija

Post napisao Kole » 29 Okt 2024, 22:38

Pa ja sam ti već napisao da je bolje (i zašto je bolje) zakačiti se bakarnom žicom i šelnom za metalnu vodovodnu cev. Nulovanje je tek druga opcija, ako ova prva iz nekog razloga ne funkcioniše. A zanima me da li nema grejača za Electrolux pa si uzeo nov bojler? Jer ne ličiš mi na nekog buržuja koji se razbacuje, ne bi živeo u staroj zgradi iz 60-ih sa derutnim instalacijama?

borat
_
_
Specialty: whitegoods

Post napisao borat » 29 Okt 2024, 22:43

toni8 je napisao:
29 Okt 2024, 21:43
Sutra mi postavljaju novi bojler.
Za sada neću imati uzemljenje ni FID sklopku, dok kompletno ne renoviram stan.

Da li je bolje, privremeno, da je bojler nulovan ili ne?
Da li je bolje imati premostenu fidovku ili nemati nikakvu otprilike to si pitao.

toni8
_
_
Specialty: whitegoods

Post napisao toni8 » 29 Okt 2024, 22:52

Opcija sa metalnom cijevi mi je isto upitna, jer sam na 5 katu i ne znam je li netko ispod mene mijenjao cijevi za plastične.

Kole
_
_

Post napisao Kole » 29 Okt 2024, 23:02

Pa uzemlji prvo ovaj neispravni bojler žicom i šelnom, pa vidi da li je prestala da probija struja ili nije. Tako ćeš znati. A verovatno nije, jer bi znao da je neko menjao cevi. Taj bi morao da isključi vodu celoj vertikali, da lupa, da iznosi šut.

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 30 Okt 2024, 08:23

Batali cevi i selne, to od rdje ne funkcionise cak i da niko nije promenio u plastiku.
Montiraj FID pored table sa usiguracima ako nista drugo, to bar nije problem.

Nulovanje uredjaja pa i bojlera je nesto sto se radi, cesto je to i normalno u slucajevima kao sto je ovaj gde nema uzemljenja ali znam par slucajeva gde je doslo do prekida nule i faza je preko jakog potrosaca (obicno bojlera) dosla na mesto nule i popalila svu elektroniku po kuci.
To je u ovom slucaju manji problem, dosla bi i na sve uredjaje koji su uzemljeni na taj nacin, bojler, sporet, ves masinu.....

Ne moras da stavis FID, nisam je ni ja imao pre strujnog udara, par kopci na glavi i potresa mozga.

KASA1
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Post napisao KASA1 » 30 Okt 2024, 09:10

Sve je rečeno.
Primarni problem je saniran,... uzemljenje, zaštitna sklopka su daljnji koraci koji su potrebni kako bi se pravilno uredio nivo zaštite i nije više potrebno u nedogled elaborirati.

Tema ide pod lock.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

Zaključano
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “OSTALI APARATI”