Midea MG717CFB propušta radio talase

Forum za sve ostale aparate kojih nema u gornjim forumima.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Kole
_
_

Midea MG717CFB propušta radio talase

Post napisao Kole » 30 Nov 2024, 18:59

Danas sam obavio redovno testiranje moje mikrotalasne rerne. Mobitel zvoni u mikrotalasnoj sa zatvorenim vratima, a ranije je uvek bio nedostupan. To znači da sad negde prolaze radio talasi, pa sam hteo da pitam: Da li je opasno ako nastavim da je koristim? I da li je dovoljno da samo izađem iz kuhinje dok radi da me ne ozrači magnetron? Hvala i pozdrav.

vlatkocopa
gx
gx
Contact person: Vlado
Phone number: 0038931420808
Specialty: tv

Re: Midea MG717CFB propušta radio talase

Post napisao vlatkocopa » 30 Nov 2024, 19:55

Ja bih odmah to izbacio iz kuce...
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))

Kole
_
_

Post napisao Kole » 30 Nov 2024, 23:19

Ja mislim da možda vrata više ne dihtuju dobro, da ima neki prostor gde prolaze radio talasi, jer inače mobilni ne bi zvonio u Faradejevom kavezu. Ako mislite da me to ugrožava da kupim onda novu mikrotalasnu, a ovu da odnesem u selo? Sad je crni petak, pa ima popust na kućne aparate. Ali naravno da ne bih trošio džabe pare ako nije opasno.

KASA1
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Post napisao KASA1 » 30 Nov 2024, 23:57

Ma ne,.. današnji mobiteli su vrlo osjetljivi pa love i vrlo slabe signale a mikrovalke ionako nisu savršeni Faradayevi kavezi baš zbog otvora oko rubova vrata. To što kroz vrata i prođe jest zanemarivo i ne može ti štetiti.

"Mrežu Faradayevog kaveza mikrovalke možemo usporediti s ribarskom mrežom ili vršom. Ako je oko, odnosno očica vrše promjera 1 cm, a riba u njoj široka 10 cm, ona ne može pobjeći. Elektromagnetski valovi ne mogu proći kroz metal, ali ni kroz mrežu čije je oko 10 puta manje od valne duljine elektromagnetskog vala. Mikrovalovi su dugački oko 10 cm, a mreža na vratima mikrovalne pećnice ima oči promjera oko 2 mm. Zato mikrovalovi ne mogu van, dok valovi svjetlosti, čija je valna duljina 100.000 puta manja, prolaze kroz mrežu mikrovalne bez problema."
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

sim
gxu
gxu
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936
Specialty: whitegoods

Post napisao sim » 01 Dec 2024, 00:00

Nemoj da koristis mikrotalasnu dok je mobilni telefon u njoj.
Sta sve ljudi pokusavaju???ccc
SIMkom

Kole
_
_

Post napisao Kole » 01 Dec 2024, 00:32

Nisam koristio, nego na 3 meseca proveravam sigurnost tako što stavim telefon u mikrotalasnu, zatvorim vrata i pozovem svoj broj. Uvek sam bio nedostupan kako i treba, a sad je počeo da zvoni. Pa sam se zabrinuo, jer ako radio talas može da uđe, onda može i da izađe, a ne bi trebalo. Ali ako je to zanemarljivo onda odlično, jer ne moram da kupujem novu. Hvala vam na objašnjenju.

sim
gxu
gxu
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936
Specialty: whitegoods

Post napisao sim » 01 Dec 2024, 01:46

Ne rade na istoj frekvenciji mobilni telefon i mikrotalasna.
SIMkom

Kole
_
_

Post napisao Kole » 02 Dec 2024, 13:51

Dobro, ako ništa, bar ne moram da kupujem drugu mikrotalasnu pećnicu. Ali odsad više neću da budem u kuhinji dok ona radi. Uključiću je, pa ću izaći iz kuhinje i zatvoriti vrata dok ona ne pozvoni da je završila. Mislim da je to pametnije nego da razmišljam da li magnetron zrači samo hranu ili i mene zajedno sa njom.

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 02 Dec 2024, 14:12

Bolje baci mobilni telefon.
Ili ako ga vec koristis razvuci 10 metara kabla do istog i pricaj iz druge zgrade.

Kole
_
_

Post napisao Kole » 02 Dec 2024, 14:26

Misliš da je mobilni telefon opasniji od mikrotalasne rerne? Ima dosta ljudi koji misle slično tebi. Ja znam par ljudi koji koriste mobilni samo preko spikerfona ili onih slušalica sa mikrofonom, a nikako ne prislanjaju aparat na uvo. Takođe nose mobilni telefon samo u torbi, a nikako ne u džepu, da im ne bi zračio znaš već gde.

Da li je to preterivanje, ne znam. Ali pretpostavljam da pošto se mobilni telefon koristi intenzivno poslednjih 20 godina u celom svetu i postoje milijarde aparata da bi se do sada dokazalo u praksi ako je opasan, bile bi jako povećane neke vrste karcinoma (mozga, testisa itd). A naročito bi žene stradale, jer one vole da pričaju telefonom satima. Pa zato mislim da mobilni nije tako opasan, ali meni i ne može naškoditi, jer kod mene važi ono telefon je za dogovor, a ne za razgovor. Ja ne vodim duge razgovore telefonom.

Odgovori

Natrag na “OSTALI APARATI”