PS ne moraš ništa strugati, to ti je čisto gubljenje vremena, samo istuširaj malo unutrašnjost vodom i dovoljno je

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Ja sam se razmisljao da ubacim kod mene tu varijantu grejaca sa izmenjivacem ali kod mene se cesto ne lozi nesto previse i jednostavno sam dosao do zakljucka da ce ta 2KW da mi greju kucu i dzabe ti sve kada bi bila veca steta nego korist. Jedino da se ubaci neki diferencijalni termostat i elektroventil koji ce da pusta ili zatvara vodu iz kruga centralnog grejanja u zavisnosti od temperature vode u bojleru i temperature vode u centralnom grejanju a to zadovoljstvo bi lepo kostalo.jaro je napisao:Kad rece sa prikljuckom za centralno...menjao ja zimus grejac na takvom bojleru grejac, i zovu posle dve dana, kaze taj grejac uopste negreje, sija lampica kao da radi, ali negreje, mora da je opet crko grejac..., dodjem da vidim, grejac vuce struju, ali tople vode nema....kad ono oni slabo lozili, a ventili na bojleru odvrnuti...pa kazem, malo je slab grejac od 2000W da greje celu kucu...!
Inox u svakom slucaju. To ima garanciju 10 a pregurace i 20 godina a plastifikacija sigurno nece.Stolle je napisao: Gledam ova dva, Gorenje emajlirani kazan 7 god. garancije i Metalac inox 10 godina garancije. Oba imaju priključke za centralno.
Otkad staviš žutozelenu za fazu.jaro je napisao:A otkad to crna ide na masu??![]()
U većini slučajeva je problem u membrani. Iglu treba povremeno podmazati silikonskom masti.bas dobro sto si spomenuo ovaj bojler, ja ne znam sta je posredi, ali ja nikad nisam uspeo da popravim ovakav bojler ( imao sam prilike mozda deset puta u zivotu), UVEK mi je nesto zavrtalo usi, ona igla sto je pritiska membrana, kamenac na njoj...itd, doduse svi su bili u Bg, mozda problem u vodi...?
Kod jednog tipa sam menjao onaj ceo sklop sto ukljucuje grejac, imao covek kupljeno jos kad je kupio bojler (isti kao na slici), i zezao me, i nisam uspeo da ga resim, vec sam zaboravio sta je bilo konkretno...
cccc.....Predviđeni garantni rok za kazan važi samo ako se redovno vrši kontrola istrošenosti
Mg-anode. Period između dva pregleda istrošenosti Mg-anode ne sme biti duži od 36 meseci.
Pregled vrši ovlašćeni serviser i registruje ga na garantnom listu proizvoda. Garantni rok za
kazan se potvrđuje priloženim garantnim listom, na kojem izvršeni pregledi moraju biti vidljivo
upisani. Zamenu Mg-anode i čišćenje vodenog kamenca u garantnom roku izvodi ovlašćeno
lice o trošku kupca.