Zato sam i predložio ovaj Danfoss. On bi trebao biti manje od 40-ak Eur-a i isplatiti se.goranfri je napisao:@Nike
Mehanički ventil ( Penn , USA) za regulaciju kondenzacije je oko 110-120 eu i nije potreban za male uređaje. Nije isplativo.
Ni ovaj Castel nije nešto skuplji samo je glomazniji. Ima i Ranco u ponudi samo ne znam cijenu ni model. Uglavnom se i ugrađuje u male ledomate.
Ne zaboravimo da vodeni kondenzatori troše vodu, i svaka regulacija koja ne štedi vodu košta u obliku računa za vodu.
Prije 15-ak godina, firma za koju sam radio, proizvodila je klima ormare koji su većinom imali vodene kondenzatore sa PENN regulatorima (10-30kW). Ovdje u Splitu, gdje u centru grada treba ugraditi u restoran klima ormar, to je bilo idealno.
Onda je jednog dana, odlukom politike, voda poskupila za 4 puta.
Da ti ne pričam kako smo nakon toga svaki put nakon očitavanja potrošnje vode dobivali panične pozive od vlasnika uruđeja.
Godinu dana nakon toga sam ja išao i "fino podešavao" ventile ili ugrađivao zračne kondenzatore, a firma je izgubila sve narudžbe klima ormara jer više nisu bili ni blizu povoljni.