Ledomat BREMA-Riješeno

Forum za sve ostale aparate kojih nema u gornjim forumima.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods

Re: Ledomat BREMA

Post napisao nike » 06 svi 2011, 22:16

goranfri je napisao:@Nike

Mehanički ventil ( Penn , USA) za regulaciju kondenzacije je oko 110-120 eu i nije potreban za male uređaje. Nije isplativo.
Zato sam i predložio ovaj Danfoss. On bi trebao biti manje od 40-ak Eur-a i isplatiti se.
Ni ovaj Castel nije nešto skuplji samo je glomazniji. Ima i Ranco u ponudi samo ne znam cijenu ni model. Uglavnom se i ugrađuje u male ledomate.
Ne zaboravimo da vodeni kondenzatori troše vodu, i svaka regulacija koja ne štedi vodu košta u obliku računa za vodu.

Prije 15-ak godina, firma za koju sam radio, proizvodila je klima ormare koji su većinom imali vodene kondenzatore sa PENN regulatorima (10-30kW). Ovdje u Splitu, gdje u centru grada treba ugraditi u restoran klima ormar, to je bilo idealno.
Onda je jednog dana, odlukom politike, voda poskupila za 4 puta.
Da ti ne pričam kako smo nakon toga svaki put nakon očitavanja potrošnje vode dobivali panične pozive od vlasnika uruđeja.
Godinu dana nakon toga sam ja išao i "fino podešavao" ventile ili ugrađivao zračne kondenzatore, a firma je izgubila sve narudžbe klima ormara jer više nisu bili ni blizu povoljni.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Specialty: whitegoods
Kontakt:

Re: Ledomat BREMA

Post napisao frigo » 07 svi 2011, 03:08

Kad se sve skupi na gomilu zasto i prepravljati , ko sto kazes ako je pumpa i ventilator na istoj osovini tj. zajedno... cesce cistiti kondenzator... jedino sad ako je visoka temperatura gde stoji ...

malo mi je sad glupo... zasto ne prosto kad moze slozeno...

a mozes i da nabudzis (termostat od ves masine NZ ili NO zavisi kakav ti trebai za koju temperaturu)....
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “OSTALI APARATI”