LINEA LIP-0303 indukcioni rešo

Forum za sve ostale aparate kojih nema u gornjim forumima.

Urednici: goranfri,nike,Honorarac,sim

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
alexb
_
_
Postovi: 151
Pridružen: 09 Jul 2009, 19:47
Location: srbija,nis

LINEA LIP-0303 indukcioni rešo

Post napisao alexb » 13 Dec 2016, 19:33

Napisao sam temu za indukcioni reso LINEA LIP0303 u delu "ostali aparati" i vidim da je nigde nema.Pojasnite mi gde da je postavim da bi se video moj problem.Podaci o uredjaju su ti koje sam naveo koji se mogu videti na nalepnici uredjaja,neznam da li je jedino bitan ser.br. proizvoda,mislim da nije ili ko je uvoznik za Sloveniju ,radni napon 220V posto mi drugi nemamo ili upozorenje "ne potapati u vodu" .Posto ne vidim da postoji deo u okviru bele tehnike za indukcione resoe ja sam post napisao u delu ostali aparati,neznam gde drugo da ga postavim,molim pojasnite mi.Mislim da bi bar trebalo da vidim neko upustvo kako da postupim ako nesto pogresim a ne da mi tema samo nestane.Ako neko smatra da neko sedi badava i pise bez veze i potrebe po ovom forumu onda mogu da kazem da nije tako.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22871
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: gde mi je nestala tema

Post napisao Stolle » 13 Dec 2016, 19:39

Zoran je apdejtovao forum, pa možda je zbog toga nema, ako si pogodio isto vreme.
Možeš ovde. Idi na svoj prvi post, izmeni naslov i tekst i upiši sve što je potrebno.

vlada69
gx
gx
Postovi: 862
Pridružen: 14 Okt 2012, 13:40
Location: Kupinovo
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: gde mi je nestala tema

Post napisao vlada69 » 14 Dec 2016, 07:22

Mogu ti odgovoriti na sve što te zanima u vezi ovog indukcionog rešoa.

alexb
_
_
Postovi: 151
Pridružen: 09 Jul 2009, 19:47
Location: srbija,nis

Re: gde mi je nestala tema

Post napisao alexb » 15 Dec 2016, 23:03

Odlicno Vlado
Desava se ovo sto cu opisati.Zamenio sam 4 tranzistora u donjem delu slike gde je procurela kafa kroz naprslo staklo i to 1kom S8550 i tri gabaritno veca koji su zamena za S8050 jer sa istom oznakom nisam mogao da nadjem vec zamenu.Nakon toga desava se ovo sto se vidi na slikama,kada ukljucim reso na funkciji "hot pot " vidi se snaga resoa na dipleju ali ne greje,isto to i na funkciji "Stir fry" pokaze 2000 ali ne greje ali se takodje i povremeno upali "E0" i opet se vrati na 2000 ali bez grejanja.Na drugim funkcijama na displeju pise "AU"Sada neznam sta moze biti u pitanju.Ako je nesto jevtinije od delova potrebno za zamenu isplati se dok se zamena stakla ne isplati.Ujedno je i korisno od nekog nesto nauciti za buduce slucajeve.Hvala unapred za svaki savet i pomoc.
Nemaš dozvole za preuzimanje priloga dodatih postu.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22871
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: gde mi je nestala tema

Post napisao Stolle » 15 Dec 2016, 23:28

Jesi li pročitao šta sam ti napisao? :uca:
Idi na svoj prvi post, izmeni naslov i upiši neophodne podatke u prvi post.

Ovaj put sam ispravio ja, sledeći put vodi računa.
I pobriši slike lončića, to nam ne treba.

Avatar
milan_lep
gx
gx
Postovi: 441
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:46
Location: Leposavic, Kosovo
Specialty: tv-multimedia

Re: gde mi je nestala tema

Post napisao milan_lep » 16 Dec 2016, 00:36

A jel ova posuda odgovarajuca za ovaj reso?

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3415
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: gde mi je nestala tema

Post napisao cubica » 16 Dec 2016, 02:43

Obicno je 12cm min. precnik posude...odnosno taj prvi krug sto viri okolo posude na slici....u suprotnom izbaci E0.

cuby
PROSONIC is the best!

alexb
_
_
Postovi: 151
Pridružen: 09 Jul 2009, 19:47
Location: srbija,nis

Re: LINEA LIP-0303 indukcioni rešo

Post napisao alexb » 16 Dec 2016, 15:59

Stavljao sam i vecu poudu i isto se desava a ova je i ranije radila,ima i manji krug na ploci od posude.

vlada69
gx
gx
Postovi: 862
Pridružen: 14 Okt 2012, 13:40
Location: Kupinovo
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: LINEA LIP-0303 indukcioni rešo

Post napisao vlada69 » 16 Dec 2016, 16:20

E0 greška je nizak ili previsok napon u el. mreži . Na nekim funkcijama piše snaga i može se na + i - podešavati ista a tamo gde piše AU tu se ne može podešavati i to je OK. Možda ti nisu odgovarajući ti tranzistori što si ih stavio kao zamenu ili ti je tu još nešto ne ispravno. Za taj indukcioni rešo nema drugih podataka osim proizvođača i modela kao što si napisao LINEA LIP-0303. Imam sve delove za tu indukciju.

alexb
_
_
Postovi: 151
Pridružen: 09 Jul 2009, 19:47
Location: srbija,nis

Re: LINEA LIP-0303 indukcioni rešo

Post napisao alexb » 16 Dec 2016, 23:39

Hvala Vlado na pojasnjenju.Probacu da nadjem iste tranzistore S8050 i videcu posle.Na youtube sam video da za ovakve E0,E7 i sl greske menjaju i onaj IGBT koji je prikacen na hladnjaku,ja sam ga skinuo i proverio unimerom,pokazuje da je ok ali mozda nije pod naponom.Videcu da mozda i njega zamenim ako nije skup.Pozdrav

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22871
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: LINEA LIP-0303 indukcioni rešo

Post napisao Stolle » 16 Dec 2016, 23:59

Opet nisi reagovao na ono što sam ti napisao. Ovo već možeš da računaš kao opomenu.
Sledeće greške ti neće biti tolerisane.

vlada69
gx
gx
Postovi: 862
Pridružen: 14 Okt 2012, 13:40
Location: Kupinovo
Contact person: Vlada
Specialty: tv-multimedia

Re: LINEA LIP-0303 indukcioni rešo

Post napisao vlada69 » 17 Dec 2016, 07:31

H20R1203 tranzistor često crkava na toj indukciji ali bude u kratkom spoju i tada crkava i grec i stakleni osigurač . Mislim da na tvojoj indukciji ne radi pobuda za H20R1203.

alexb
_
_
Postovi: 151
Pridružen: 09 Jul 2009, 19:47
Location: srbija,nis

Re: LINEA LIP-0303 indukcioni rešo

Post napisao alexb » 17 Dec 2016, 22:07

Hvala Vlado,proveriucu to.Neznam gde sam opet pogresio sto me administrator opominje.Sad ispada da i lonce na resou smeta.Ja sam samo hteo da detaljnije prikazem sta se dogadja jer bi recima to mozda bilo mnogo duze i nerazumljivije ali neka ,ocigledno da se ja samo na ovom forumu ne snalazim najbolje sa pravilima.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 22871
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: LINEA LIP-0303 indukcioni rešo

Post napisao Stolle » 17 Dec 2016, 22:25

Nisi ispravio naslov, ignorisao si šta sam napisao.
Stavio si 4 ili 5 slika apsolutno nepotrebnih. Sve to zauzima nepotrebno neki prostor na forumu, a sve to nije besplatno. Plus neke druge stvari, to Zoran može bolje da objasni.
I nije problem da sve to savladaš, malo češće prati forum i gledaj kako se radi i nikakvih problema neće biti.
Nikome nije cilj da rasteruje članstvo, već da se svi nauče da rade kako treba.

Odgovori

Natrag na “OSTALI APARATI”