Stranica: 1/1.

Problem sa UPS

Napisan post: 05 Feb 2013, 08:59
napisao bokin021
Imam ups artonic i kad ga prikljucim na 220 v cuje se non stop skljocane releja,da li je do njega ili da trazim dalje kvar..Da dodam ,kad ukiljucim samo na bateriju nema skljocana sve radi ok..Ima li mu pomoci?Hvala unapred.
Molim admina ako tema nije na pravom mestu da mi skrene paznju.

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 05 Feb 2013, 10:12
napisao Damiru
Artonic ili ARTronic?
Model:
Snaga:
Dodatne informacije o uređaju... Pitao bih Vas šta da pokušate, ali red je da date više podataka o samom uređaju ako želite pomoć.

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 05 Feb 2013, 11:06
napisao bokin021
ARTronic 12001200vA-600w-

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 05 Feb 2013, 11:27
napisao bokin021
Ne znam u cemu je problem ,a cujem da mi non stop skljoca kad ga prikljucim na 220 v ,verovatno ne puni bateriju..Mozda su elkosi ali ne vidim da su naduveni ,pa sam mislio da ih sve promenim oko releja ,pa da vidim efekat ili da me posavetujete ako ste imali slicna iskustva..

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 05 Feb 2013, 12:37
napisao Damiru
Ako imate dobar napon od 220V, kvar je sigurno u UPS-u. Ali teško je reći šta, bar ovako napamet... Tražimo vrača za ovakve slučajeve, ali niko neće da se prihvati tako nezahvalnog posla. :pivopije:

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 05 Feb 2013, 12:40
napisao bokin021
UPS

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 05 Feb 2013, 17:45
napisao bokin021
Ima li ko da pomogne??? :-(

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 05 Feb 2013, 20:20
napisao Damiru
Ima. Na osnovu svega što ste do sada uradili, treba da ga odnesete u servis. Očigledno je da niste izvršili nikakva merenja, nisi ste pokušali sami da utvrdite u čemu je problem. S poštovanjem, PCB nije njiva da se može reći šta treba dalje raditi sa zemljom... Nadam se da razumete. :pivopije:

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 05 Feb 2013, 21:43
napisao bokin021
Damiru je napisao:Ima. Na osnovu svega što ste do sada uradili, treba da ga odnesete u servis. Očigledno je da niste izvršili nikakva merenja, nisi ste pokušali sami da utvrdite u čemu je problem. S poštovanjem, PCB nije njiva da se može reći šta treba dalje raditi sa zemljom... Nadam se da razumete. :pivopije:
Bas te mi puno pomogli ,svaka vam cast..:)Da sam mislio da ga nosim na servis verovatno se ne bi bavio i postavio temu na forumu..
Pitao sam da li je ima ko od vas slican problem ,iz razloga da znam, odakle da pocnem ..Sto se tice napona merio sam i sve je ok ,nego problem je sto nece da prebaci na punjene baterije ,verovatno je do elkosa ,a posto nemam esr -meter da ih ispitam ,a na oko nisu naduvani ,ne bi da bas svaki pojedinacno skidam ,menjam ,zato sam i pitao o slicnim iskustvima..Nemoj te pogresno da me shvatite ,da mislite da sam lenj i da ne zelim da ih sve zamenim ,samo sam hteo malo da ubrzam ako ne, moracu da ih sve "ispresecam":)

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 05 Feb 2013, 21:52
napisao Stolle
Već sam ti pisao da se prethodni post ne citira, ti opet.
Za ovo si sam kriv. Niko ne zna šta si radio, jer nisi napisao ovde. Šta si merio? Koje napone, koliki su, nešto konkretno.
Ovako, sa premalo podataka, niko ne može da ti pomogne. Pogotovo što dokumentacije za ove uređaje skoro i da nema.
Svi podaci i oznake se upisuju u prvi post. :uca:

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 05 Feb 2013, 21:56
napisao alexa_pg
bokin021 je napisao:...kad ukiljucim samo na bateriju nema skljocana sve radi ok...
Da li ovo znaci da i ako prikljucis potrosac na UPS on normalno radi preko pretvaraca?

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 06 Feb 2013, 00:27
napisao bokin021
Da,normalno radi ali se cuje skljocane releja..

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 06 Feb 2013, 12:16
napisao alexa_pg
Nismo se najbolje razumjeli.
Sumljam na bateriju pa me interesuje da li UPS ako radi samo na bateriju, bez struje, i prikacis potrosac, da li potrosac radi.
Podrazumijeva se da je baterija puna.
Ako imas za probu, stavi neki drugi akumulator.

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 06 Feb 2013, 16:55
napisao bokin021
na bateriji potrosac radi bez problema, ali kad prikljucim ups na mrezu ,pocinje da pisti i cuje se relej da skljoca ..Kao da nema dovoljno stabilan napon na releju ..

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 06 Feb 2013, 17:48
napisao skull
Koje rele ?? sto drajva to rele ??
na ovaj opis mozes dobiti kao odgovor da promenish taj otpornik,, u sredini desno.

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 06 Feb 2013, 17:56
napisao bokin021
U sredini relej se cuje..A koji tacno otpornik?Ima ih vise ,mislite zeleni?

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 06 Feb 2013, 19:46
napisao bokin021
upravo sam proverio otpornik od 2.1 om ali je vrednost 0.8 ,sto znaci da je crkao, ali me interesuje moram li ga menjati za potpuno istu vrednost ili moze neka druga?

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 08 Feb 2013, 20:41
napisao skull
To sto ti je vrednost otpornika 0.8 ne znaci da je kvar nego nesto krivo merish. (obicno otpor porasne) U tvom slucaju moze biti neki drugi del probijen.. itn.itn..

Ono moje, promeni otpornik je nedifinirano jer nisi naveo ni koje rele (nije bitno dali je u sredini ili na kraj nego sto radi to rele, gde preklapa), kad malo razglobish videces koj del pali to rele i zasto "ne vidi" da ima 220V pa preklopi baterija.


U osnovi navedeno vidi se da nemate nikakva iskusta sa servisiranje, iako ja bi hteo da resim vas problem nisam vidovit ( a mislim da i druge na forumi isto ) pa neko bez ta osnovna merenja nemoze da pretpostavi kvar.

Ukoliko i dalje ti je potrebna pomoc... pozovi g-din Mile Tarot. Mislim da on moze da sredi ovo i bez merenje.

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 17 Okt 2018, 19:48
napisao saleyr
Problem ti je u regulaciji punjenja baterija ,"skljoca ti rele koji ukljucuje punjenje",sto znaci da teba da pregledas kolo kontrole punjenja, ili ti je akumulator los pa brzo gubi nominalnu vrednost pa rele stalno ukljucuje dopunjavanje.

Re: Problem sa UPS

Napisan post: 17 Okt 2018, 20:12
napisao ROAMER
Ako su baterije bile upitne 2013, sad su sigurno pokojne. lolzi