Telefon - Shema za generator za telefonski signal
Urednik: alexa_pg
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
-
- _
- Contact person: marjan
Telefon - Shema za generator za telefonski signal
zdravo!
Jel zna neko shemu za generator za telefonski signal za kucnu mini centralu.
Hteo vih da iskoristim kuci da povezem 3 sprata i da se koriste bezicni aparati ali razmisljam kako da proizvedem vestacki signal tona za biranje telefona izedzu sebe.
Posto zbog tehnickih NEMOGUCNOSTI nemam kuci fiksni telefon da bi iskoristio tel.liniju za deck telefone.
Molim neko ako zna nesto o tome da mi pomogne
fala unapred!
pozdrav
Jel zna neko shemu za generator za telefonski signal za kucnu mini centralu.
Hteo vih da iskoristim kuci da povezem 3 sprata i da se koriste bezicni aparati ali razmisljam kako da proizvedem vestacki signal tona za biranje telefona izedzu sebe.
Posto zbog tehnickih NEMOGUCNOSTI nemam kuci fiksni telefon da bi iskoristio tel.liniju za deck telefone.
Molim neko ako zna nesto o tome da mi pomogne
fala unapred!
pozdrav
Re: telefonski signal
Ipak iskoristi dect telefon sa vise slusalica, isplativije je od centrale.
Mogu medjusobno da se pozivaju bez telefonske linije i da razgovaraju a pretpostavljam da ti samo to treba.
A ako zelis vise da se istrosis mozes da uzmes pored toga i nesto ovakvo:
http://www.getel.rs/ProductDetails.aspx?arg=5571
BTW... Sa tim konkretno nemam nikakve veze, to mi je iskocilo na googlu.
Mogu medjusobno da se pozivaju bez telefonske linije i da razgovaraju a pretpostavljam da ti samo to treba.
A ako zelis vise da se istrosis mozes da uzmes pored toga i nesto ovakvo:
http://www.getel.rs/ProductDetails.aspx?arg=5571
BTW... Sa tim konkretno nemam nikakve veze, to mi je iskocilo na googlu.
-
- _
ok fala u svakom slucaju ali ipak dok sam radio u telekomu postojale su signalne masine za generiranje signala ali sva dokumentacija o tome mi je izgubljena tokom selidbe a bash bi iskoristio neki ton generator sa pauzom od 600+150ms ili kontinuirani tonski signal.
pozdrav
pozdrav
Ja sam projektovao svojevremeno jednu malu centralu za 3 broja i ogranicavac biranja i u oba je signal slao mikrokontroler na jedan tranzistor (u stvari ttl fet) koji je generisao signal zauzeca i ostale potrebnbe mi tonove.
Tebi to ne treba ve zaista mislim da ti samo nepotrebno komlikuje to sto si zamislio a funkciju nema posto nemas signal poziva ka drugim aparatima posto se DECT telefoni izmedju sebe uglavnom pozivaju bez potrebe za spoljnim signalom odnosno slicno kao na mobilnom.
Ako bas insistiras na nekakvom signalu napravi kontinualni (standard na zapadu a mozda se i kod nas uvede). Bio bi ti dovoljan jedan NE555 i nesto dodatne elektronike.
Tebi to ne treba ve zaista mislim da ti samo nepotrebno komlikuje to sto si zamislio a funkciju nema posto nemas signal poziva ka drugim aparatima posto se DECT telefoni izmedju sebe uglavnom pozivaju bez potrebe za spoljnim signalom odnosno slicno kao na mobilnom.
Ako bas insistiras na nekakvom signalu napravi kontinualni (standard na zapadu a mozda se i kod nas uvede). Bio bi ti dovoljan jedan NE555 i nesto dodatne elektronike.
-
- _
ako ti nije problem posalji mi shemu za to ,t.e. za onu centralu koju si radio ili samo za ton signal
pozdrav
pozdrav
http://www.elitesecurity.org/p1898448
Pogledaj moje postove tamo pa vidi znaci li ti nesto.
Pogledaj moje postove tamo pa vidi znaci li ti nesto.
-
- _
Re: Telefon - Shema za generator za telefonski signal
zdravo!
Izvinjavam se posto nisam bio na netu par dana pa tek sada vidim poruku i fala puno na pomoci
Izvinjavam se posto nisam bio na netu par dana pa tek sada vidim poruku i fala puno na pomoci
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Telefon PANASONIC KXF130BX - Shema (RESENO)
napisao xho » 06 svi 2009, 14:44 » u Servisiranje Telefona Fiksni/GSM/GPS/Fax/Kopir - 2 Odgovori
- 2042 Pregledano
-
Zadnji post napisao xho
06 svi 2009, 21:58
-
-
-
Telefon PANASONIC KXTC1200BXB (RESENO)
napisao stojkePN » 08 Jun 2007, 00:45 » u Servisiranje Telefona Fiksni/GSM/GPS/Fax/Kopir - 9 Odgovori
- 2843 Pregledano
-
Zadnji post napisao rubin_miki
19 Jun 2007, 00:18
-
-
-
Telefon ALCATEL ONE TOUCH FIRST 25 - Potreban dump (RESENO)
napisao mancic » 13 Feb 2008, 15:24 » u Servisiranje Telefona Fiksni/GSM/GPS/Fax/Kopir - 2 Odgovori
- 1130 Pregledano
-
Zadnji post napisao mancic
18 Feb 2008, 15:15
-
-
-
Telefon PANASONIC KXTG1100FXT - Resetovanje baze
napisao vedranc » 16 svi 2008, 12:38 » u Servisiranje Telefona Fiksni/GSM/GPS/Fax/Kopir - 6 Odgovori
- 3843 Pregledano
-
Zadnji post napisao serviserim&m
05 Feb 2009, 14:44
-
-
-
Telefon PANASONIC KXTCD961SLB - Izgubio vezu (RESENO)
napisao vedranc » 19 svi 2008, 12:13 » u Servisiranje Telefona Fiksni/GSM/GPS/Fax/Kopir - 9 Odgovori
- 2123 Pregledano
-
Zadnji post napisao vedranc
20 svi 2008, 11:17
-
-
-
Telefon SIEMENS GIGASET 3000, 4000 - Service Manual (RESENO)
napisao bogoljub » 01 Jul 2008, 11:29 » u Servisiranje Telefona Fiksni/GSM/GPS/Fax/Kopir - 3 Odgovori
- 2263 Pregledano
-
Zadnji post napisao bogoljub
07 Jul 2008, 10:40
-
-
-
Telefon PANASONIC KXTCC106CB - Slusalka mrtva (RESENO)
napisao makedonec » 02 Okt 2008, 12:24 » u Servisiranje Telefona Fiksni/GSM/GPS/Fax/Kopir - 4 Odgovori
- 2319 Pregledano
-
Zadnji post napisao makedonec
04 Okt 2008, 00:27
-
-
-
Telefon PANASONIC KXTCM516BXB - Pomoc (RESENO)
napisao golftdi » 14 Dec 2008, 14:16 » u Servisiranje Telefona Fiksni/GSM/GPS/Fax/Kopir - 5 Odgovori
- 3079 Pregledano
-
Zadnji post napisao golftdi
20 Dec 2008, 00:19
-