Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Forum namenjen hobi majstorima. Forum obuhvata sve električne aparate u domaćinstvu (tv-dvd-audio-video-auto el. itd...), u auto industriji , osim profesionalnih uređaja.
OBAVEŠTENJE: TEME U OVOM FORUMU SE AUTOMATSKI BRIŠU NAKON 6 MESECI !

Moderatori: goranfri, alexa_pg

Pravila foruma
Forum namenjen u hobi svrhe popravljanja svojih (u ličnoj svojini) kućnih aparata.
Audio, Video, TV tehnika, Bela Tehnika odnosno svi uređaji koji su široko rasprostranjeni za kućnu i ličnu upotrebu, sve kategorije.
Teme koje su članovi otvarali u drugim našim forumima a za koje se smatra da su autori hobi majstori biće prebačene u ovaj forum.
MOLIMO DA OBRATITE PAŽNJU DA U OVOM FORUMU POSTUJU HOBI "MAJSTORI" !
SERVISERI
Stefan7
_
_
Postovi: 7
Pridružio se: 31 Avg 2017, 22:40
Location: Srbija, Srbija
Specialty: consumer

Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod Stefan7 » 12 Okt 2017, 21:40

CRT TV
FIRMA: Fuego
MODEL: Espana
CHASSIS: 60-l5429t20-01a

***************************************
SIMPTOMI:
Ne ocitava na av signal sa resivera.

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
(detaljno)

Korisnikov avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3184
Pridružio se: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod cubica » 12 Okt 2017, 22:29

Ako nije TV ubijen od groma (stradao procesor)
ako je ispravan AV kabl
ako je ispravan signal sa risivera..
onda ostaje da je problem na preklopniku AV, verovatno je tamo neki HEF4052 ili 53...prekid na stampi i sl..Moze i da bude da je neispravan damp..(neotvoren pravilan broj ili vrsta AV I/O u config)
Probaj i na nekom drugom AV ulazu..ako ima..
pozz,
cuby
PROSONIC is the best!

Stefan7
_
_
Postovi: 7
Pridružio se: 31 Avg 2017, 22:40
Location: Srbija, Srbija
Specialty: consumer

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod Stefan7 » 12 Okt 2017, 23:19

Televizor inace radi ali ne ocitava signal na AV.
Kabal je uredu kao i signal sa resivera.
Probao na svim AV ulazima.
Za ostalo proverim pa javim.

Korisnikov avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3184
Pridružio se: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod cubica » 13 Okt 2017, 00:49

ponekad se desava da (ako je neko pre tebe radio taj TV) da pogrese raspored onih konektora pored skarta..ako je to taj tip TV..onda ce se desiti recimo da ima tona nema slike...
cuby
PROSONIC is the best!

Korisnikov avatar
ivan_trle
gxu
gxu
Postovi: 581
Pridružio se: 18 Dec 2010, 16:44
Location: Srbija
Kontakt osoba: Ivan
Lokacija: Veliko Gradište

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod ivan_trle » 13 Okt 2017, 07:30

Baš tako kao što kaže Ćubi.
Da li je SCART konektor zalemljen na ploču ili se nalazi na pločici koja je pričvršćena za poklopac TV-a?

Stefan7
_
_
Postovi: 7
Pridružio se: 31 Avg 2017, 22:40
Location: Srbija, Srbija
Specialty: consumer

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod Stefan7 » 13 Okt 2017, 07:53

Scart je na poklopcu, probao sam i na cinceve (jedan zut i jedan beo utikac).

Korisnikov avatar
ivan_trle
gxu
gxu
Postovi: 581
Pridružio se: 18 Dec 2010, 16:44
Location: Srbija
Kontakt osoba: Ivan
Lokacija: Veliko Gradište

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod ivan_trle » 13 Okt 2017, 08:32

Ono što ti je Ćubi rekao:
cubica napisao:ponekad se desava da (ako je neko pre tebe radio taj TV) da pogrese raspored onih konektora pored skarta.


Ako je SCART na pločici, a verovatno su i činčevi na pločici, svi oni se povezuju sa pločom preko 3 ili 4 kablića. Proveri da nisu oni izmešani...

Stefan7
_
_
Postovi: 7
Pridružio se: 31 Avg 2017, 22:40
Location: Srbija, Srbija
Specialty: consumer

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod Stefan7 » 20 Okt 2017, 13:37

cubica napisao:Ako nije TV ubijen od groma (stradao procesor)
ako je ispravan AV kabl
ako je ispravan signal sa risivera..
onda ostaje da je problem na preklopniku AV, verovatno je tamo neki HEF4052 ili 53...prekid na stampi i sl..Moze i da bude da je neispravan damp..(neotvoren pravilan broj ili vrsta AV I/O u config)
Probaj i na nekom drugom AV ulazu..ako ima..
pozz,
cuby

Jedino sto imam je cd4052be.

ivan_trle napisao:Ono što ti je Ćubi rekao:
cubica napisao:ponekad se desava da (ako je neko pre tebe radio taj TV) da pogrese raspored onih konektora pored skarta.


Ako je SCART na pločici, a verovatno su i činčevi na pločici, svi oni se povezuju sa pločom preko 3 ili 4 kablića. Proveri da nisu oni izmešani...

Proverio.

Korisnikov avatar
bada
gx
gx
Postovi: 195
Pridružio se: 23 Maj 2016, 13:24
Location: SRBIJA,BEOGRAD
Specialty: tv

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod bada » 20 Okt 2017, 14:12

CD4052 menja HEF 4052 i obrnuto, ista IC-a.
Al' ga je 'opravio ... svaka mu čast !

Stefan7
_
_
Postovi: 7
Pridružio se: 31 Avg 2017, 22:40
Location: Srbija, Srbija
Specialty: consumer

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod Stefan7 » 24 Okt 2017, 09:55

Promenjeno ic cd4052be. Na cincevima ima samo slika, na scartu nema nista.

Korisnikov avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3184
Pridružio se: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod cubica » 24 Okt 2017, 13:27

ajde probaj sa RF ima li tona? za svaki slucaj da ne zalutas sa popravkom...da ne bude problem sa tonom na Tv...desava se i to..ako ima onda da nastavis borbu na AV ..
cuby
PROSONIC is the best!

Korisnikov avatar
filka
gx
gx
Postovi: 2263
Pridružio se: 13 Avg 2006, 10:38
Location: Kavadarci Makedonija
Specialty: tv

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod filka » 24 Okt 2017, 15:38

Aj da ti kaze “stariji”majstor :))
Imas 4 konektora tri stoje u nizu a jedan je paralelno sa tunerom,od onih 3 jedan je veci i stoji najdesno,sledeci je onaj koji ide od pinove pa sledi onaj koji ide od skart a na onaj koji je do tunera ide kabel koji ide od skart a ima jednu zicu manje na konektoru.
-će izginemo ki Mančester

Korisnikov avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3184
Pridružio se: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod cubica » 24 Okt 2017, 16:11

ne moze se primeni na sve ploce to pravilo, ponegde ide ravnomerno od kraja skarta paralelno na plocu, otpozadi kad gledas prvi skart prvi ploca, drugi je onaj sa FP AV cinc, pa redom opet sa skarta, ali ima negde i gde se ukrste sa skarta..najbolje zabadati redom dok se ne dobije i slika i ton..ako ej sve u redu, nece se nista ostetiti..
cuby
PROSONIC is the best!

Stefan7
_
_
Postovi: 7
Pridružio se: 31 Avg 2017, 22:40
Location: Srbija, Srbija
Specialty: consumer

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod Stefan7 » 24 Okt 2017, 20:36

Na RF je sve uredu, probao sam i na samom pocetku.

Korisnikov avatar
ivan_trle
gxu
gxu
Postovi: 581
Pridružio se: 18 Dec 2010, 16:44
Location: Srbija
Kontakt osoba: Ivan
Lokacija: Veliko Gradište

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod ivan_trle » 24 Okt 2017, 22:13

Onda bih ja krenuo "pešaka". Ako nemaš osciloskop pri ruci, možeš da upotrebiš "bubicu" slušalicu, pa da propratiš signal od skarta, preko preklopnika pa na dalje, da vidiš gde se gubi.
Daj još neku oznaku sa PCB, da nađemo šemu...

emem
_
_
Postovi: 237
Pridružio se: 19 Maj 2008, 09:13
Location: BULGARIA

Re: Fuego, Espana, ne ocitava signal sa resivera

Postod emem » 25 Okt 2017, 08:14



Povratak na “HOBI Servisiranje”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost