Lecenje neizlecivog

Avatar
dzafer
gx
gx
Postovi: 2507
Pridružen: 21 Sep 2006, 13:13
Location: BIH SARAJEVO-ILIDŽA
Specialty: tv-multimedia

Re: Lecenje neizlecivog

Post napisao dzafer » 21 Apr 2015, 10:33

I dalje nas liječe hemoterapijom iako za to nema potrebe!

Ovaj napitak spašava živote a to su dokazale na stotine studija, no ipak rijetko tko zna da je ovaj napitak toliko ljekovit. Ljudi jednostavno ne vjeruju, vjerojatno zato što je riječ o vrlo dostupnim i jeftinim namirnicama, no zaista je tako. Jeste li znali da limun i soda bikarbona mogu biti učinakovitiji od hemoterapije? Naime, kombinacija limuna i sode bikarbone dokazano su jači “ubojice” raka nego hemoterapija i to za oko nevjerojatnih oko 10.000 puta. Zašto nam ovo nije rečeno? Pa, zato što nema profita od zdravih ljudi. Oni ništa ne troše. Tako jednostavno. Milijarde i milijarde dolara koje farmaceutska industrija industrija dobiva u svoj proračun više ne bi postojale. Limun je dokazano antikancerogen. On u organizmu stvara jako alkalno okruženje u kojemu ciste i tumori jednostavno ne mogu obitavati. Naime, ciste i tumori hrane se tvarima koje stvaraju kiselo okruženje u organizmu i sve dok je organizam kiseo tumor može rasti. No, čim se prekine dotok kiselosti u organizam tumor nema hrane i stagnira. Zbog toga su soda bikarbona u kombinaciji s limunom izuzetni borci protiv raka jer je njihove djelovanje posve alkalno. Naime, uz kombinaciju ovog napitka potrebno je naravno izbjegavati i sve druge namirnice koje od organizma stvaraju kiselu sredinu i rezultat je gotovo pa zajamćen. Tu veličanstvenu činjenicu otkrio je još davne 1923. godine njemački znanstvenik Otto Heinrich Warburg, koji je za svoj lijek protiv raka dobio čak i Nobelovu nagradu no svejedno, ljude ne znaju istinu.

Što je otkrio dr. Warburg?

Dr. Warburg otkrio je da je rak rezultat antifiziološkog načina života. Antifiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom. Kiselost stanica istiskuje kisik iz stanica, a pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu. ‘Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika, imat ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika, govorio je dr. Warrburg. ‘A oduzmete li zdravoj stranici 35% kisika, možete stanice raka stvoriti za samo dva dana’. Dakle, uzrok raka danas je zakiseljen organizam i stanice bez kisika. U svom je djelu “Metabolizam tumora” dr. Warburg pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kisika). Otkrio je da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kisika. Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika. Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika. Što utječe na zakiseljenost organizma i pojavu raka? Odgovor je vrlo jednostavan: hrana. Većina ljudi danas, za razliku od prije dvadesetak godina, jede upravo hranu koja zakiseljuje organizam pa ne čudi da je i pojava ove bolesti u sustavnom porastu.

Što jesti u manjim količinama?

Rafinirani šećer i sve njegove derivate. On je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kisel).

Meso (sve vrste), proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.

Rafinirana sol , rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.

Kruh , margarin , kofein, alkohol, sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.

Antibiotici i općenito svi lijekovi.

Čega jesti više?

Soda bikarbona i limun

Voće

Sve sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali se u tijelu mijenja i postaje alkalno.

Bademi. Vrlo su alkalni.

Integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane.

Med. Ima vrlo visoku alkalnost.

Klorofil. Zelene biljke sadrže klorofil koji je veoma alkalan.

Voda. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tijekom cijelog dana.

Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Sjedilački način života uništava život.

Hemoterapija je smrt!

Iako medicina vrlo dobro poznaje istraživanje ovog znanstvenika, rak se liječi hemoterapijom. Hemoterapija često znači smrt. Ona zakiseljuje tijelo do te mjere da tijelo poseže za zadnjim alkalnim rezervama u organizmu kako bi neutraliziralo kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij) koji su ugrađeni u kosti, zube, nokte i kosu pa kao posljedicu kemoterapije imamo fizičke promjene pacijenata. Hemoterapija toliko zakiseljuje tijelo da pospješuje širenje raka, a ne uništavanje stanica.

Stoga, ako bolujete od ove bolesti, liječite se alkaliziranjem organizma, u tome vam može pomoći i soda bikarbona koju možete kupiti u svakoj trgovini, a koja je poznata u svijetu alternativne medicine kao vrlo dobar i učinkovit ubojica raka, upravo zbog njenih alkalnih svojstava.
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.

Avatar
tom
gxu
gxu
Postovi: 2295
Pridružen: 23 Apr 2007, 20:01
Location: Strumica
Contact person: TOME
Specialty: tv
Lokacija: Makedonija

Re: Lecenje neizlecivog

Post napisao tom » 24 Jul 2015, 16:30

Pročitano 7116 puta
Sok od bundeve
Dodajte komentar
Ocenite recept: 12345(12 glasa)


Sok od bundeve
Bundeva je odlična osnova za pravljenje raznih sokova. Na kraju krajeva tako se prave i svi gusti sokovi u industrijskoj proizvodnji. Bundeva je zdrava a po ovom receptu spremljeni sok je veoma, veoma ukusan.

Sastojci:

2 kesice limuntusa
2 ekstrata od kajsije
7 litara vode
2 kg šećera
3 kg bundeve


Sastojci:
Očišćenu bundevu staviti u šerpu i sipati vode da je pokrije - kuvati dok bundeva ne omekša. Ispasirati bundevu sa tom vodom što je kuvana, dodati i ostale sastojke, izmešati da se istopi šećer i sipati u flaše.
Pitanje je, Kakav "prirodni" sok konsumiramo i sa koliko šećera!!!

Umesto voćnih sokova pijemo šećernu vodicu

Udruženja potrošača upozoravaju da građani Srbije umesto soka piju zašećerenu vodu, sa niskim procentom voća, kojoj ukus i boju daju arome i veštačke boje. Svaki treći sok na našem tržištu nema onoliko voća koliko stoji na ambalaži, pokazalo je istraživanje Nacionalne organizacije potrošača koja je pozvala građane na bojkot ovih sokova.
- To je obmana potrošača koji veruju da piju nešto zdravo, a u stvari u sebe unose samo šećer i vodu. Zato pozivamo građane da ne kupuju sokove proizvođača koji imaju manji voćni sadržaj nego što je deklarisano. Osim toga, uputićemo zahtev i Poljoprivrednoj inspekciji da sporne proizvode povuče sa tržišta i kazni - kaže Goran Papović, predsednik NOPS-a.

Kod: Označi sve

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/400758/Umesto-vocnih-sokova-pijemo-secernu-vodicu
TOME

Avatar
Stolle
Preminuo
Postovi: 19100
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Dimitrovgrad

Re: Lecenje neizlecivog

Post napisao Stolle » 24 Jul 2015, 17:06

Bez reklame, jedino je NEXT nešto bolji, ali mislim da ni on nije dovoljno dobar. Na nekom testu su prošli samo NEXT i RAUCH. RAUCH ima dobar ukus, ali su im svi sokovi sa zaslađivačima što je još opasnije od šećera.
U zadnje vreme sve više ima apela da se šećer ne dodaje uopšte ni jednom voću ni povrću jer ga upropasti i onda bude opasno po zdravlje.
Sok od tikve je dobar i koristan, ali kad bi opet moglo da se izbegne dodavanje šećera, a to ne može. Kuvana bundeva je dobra, a pečena još i bolja i tu ne treba ništa dodavati. Ali, temperatura, odoše vitamini.
Ja je spremam na još jedan način. Nasečem na kockice i stavim u tavu, dodam (opet) žuti šećer, par kašika, vanilu i cimet onda prelijem mlekom i pečem oko 40 min na 200°C. Može se po želji pred kraj dodati i mala čašica nekog pića, vinjak, viski ili konjak, ali i ne mora. Uglavnom ne dodajem. Za zdravlje ne znam, ali inače je odlično.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
Stolle
Preminuo
Postovi: 19100
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Dimitrovgrad

Re: Lecenje neizlecivog

Post napisao Stolle » 24 Jul 2015, 17:15

Nešto o limuntusu. To je E330 aditiv i više nema namirnice gde se ne stavlja. Na mnogim mestima piše da je kancerogen, ali izgleda da to baš i nije tačno. Naravno, ako se ne preteruje i koristi se u nekim normalnom količinama.
Ima dosta toga napisanog, evo i na ovom linku:
http://eskola.chem.pmf.hr/odgovori/odgo ... 3?sif=1452
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
tom
gxu
gxu
Postovi: 2295
Pridružen: 23 Apr 2007, 20:01
Location: Strumica
Contact person: TOME
Specialty: tv
Lokacija: Makedonija

Re: Lecenje neizlecivog

Post napisao tom » 24 Jul 2015, 17:26

Nije u pitanu bundeva (koja je i te kako korisna i to može u rerni i to bez šećera jer ista ima sladunjav ukus) u pitanju je šečer u skoro bilo kakvom obliku kao samostalno pakovanje.
Neki tvrde da je najprirodniji zaslađivać STEVIA.
TOME

Avatar
Stolle
Preminuo
Postovi: 19100
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Dimitrovgrad

Re: Lecenje neizlecivog

Post napisao Stolle » 24 Jul 2015, 17:30

Da, E960, tako kažu. Dok ne prođe par godina i onda ne izmisle nešto novo, a ovo postane štetno. :roll:
Za ASPARTAM E951 se je govorilo da je zdrav, a sad je jedna od najštetnijih supstanci.
Uzimao sam šećer od kokosa, malo je skuplji, pakovanja od 300 grama, za njega "kažu" da je najzdraviji. Pravi se valjda od latica cvetova i ima malo ukus karamele.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
tom
gxu
gxu
Postovi: 2295
Pridružen: 23 Apr 2007, 20:01
Location: Strumica
Contact person: TOME
Specialty: tv
Lokacija: Makedonija

Re: Lecenje neizlecivog

Post napisao tom » 24 Jul 2015, 17:53

Kada želim GUSTI sok onda utrpam u blender ono što imam pri ruci i (u zavisnosti od godišnjeg doba) recimo lubenicu, dinju, breskvu, šljivu, krušku, kajsiju, bananu itd. i ostalo što trenutno imam, pre toga dobro oprano i sa korom koju ne ljuštim iako kažu da kora sadrži hemikalije ali i za njih ima leka i obavezno svaki dan pola litre hladnog zelenog čaja.
TOME

Avatar
Stolle
Preminuo
Postovi: 19100
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Dimitrovgrad

Re: Lecenje neizlecivog

Post napisao Stolle » 05 Dec 2015, 21:46

Kvantna Dijagnostika
U principu sam skeptik za takve nekakve stvari, ali sam jako iznenađen da je nekolicini drugara i članovima njihovih porodica koje dobro znam, od onoga što je taj doktor rekao, sve bilo tačno.
Drži se neka elektroda minut-dva u desnoj ruci, povezana je sa nekom elektronikom u kutiji i vezana je na laptop.
Skenira 49 organa u telu. Vodio sam oca i njemu je sve što je rekao bilo tačno.
Naravno, za neke sumnje treba da se naprave potrebne analize, ali misim da kao neka preventiva nije loša stvar.
Naplaćuje nekih smešnih 400 dinara, a neki drugi uzimaju po 2000 din.
Jednom je došao neki kombi iz Splita sa oko 15-tak ljudi. Ne verujem da tamo nema toga, ali verovatno im je bilo isplativo.
Koliko sam shvatio, ako nije izmišljeno, to su rusi napravili za kosmonaute i nije nova stvar.
Ja sam hteo da idem, ali ne može, ne sme zbog pejsmejkera.
Pa, možda nije loše da se čovek povremeno proveri, sve se se završava za 15 minuta, pa ne dao Bog, može da se na vreme reaguje, a to je, naravno, veoma bitno. I da nije 100% sigurno, ništa nema 100%, opet mi se čini da je dobro.
Ima dosta toga po netu o kvantnoj dijagnostici.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Zaključano

Natrag na “Pomoć kolegi u nevolji”