MODEL: 37AV500P
CHASSIS(oznaka šasije): 37AV500P
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MAINBOARD:
PANEL:
T-CON BOARD:
INVERTER: LG-PHILIPS LCD CO ., LTD 6632L-0506A Inverter PCB PPW-EE 37VT-0
SMPS (mreža):
KVAR: Ne pali displej
OPIS KVARA:
Pozdrav narode, ima li ko ideju sta bi moglo da se jos uradi . Dakle problem je sto TV ne baca sliku, inverter je zveknuo, promenjeni su 2 pobudna tranzistora FDD8447L i kolo BD9897FS. Takodje i ova dva elkosa od po 680uF, ali i dalje nece da proradi. Na gejtovima tranzistora uopste ne dobijam pobudni oscilogram za paljenje lampi, na dva tranzistora, po jedan od svakog para pojavi 5V na kratko i ugasi. Napajanje na plocu dolazi normalno. Ton ide, i pod stonom lampom mogu da vidim sliku, ali inverter se na pali. Da li je neko imao slicne probleme , i da nema slucajno semu ovakve ili priblizno slicne inverterske ploce ? Ja sam nalazio neke sa po jednim trafoon za manje dijagonale, ali su prilicno jednostavnije od ove koju ja imam, i ne mogu da pohvatam bas sve. Te seme koje sam ja nalazio su za invertere iz serije HIU 812, M i S. Imaju isto kolo i iste pobudne tranzistore, ali ne odgovaraju jer su dosta uproscene. na slici dole na desnoj strani ploce ima smd tranzistora koje ne znam da li treba da budu mos ili bipolarci niti koja je njihova tacna funkcija.
Moguce da je i tu nesto popucalo, ali ne znam cime da menjam bez seme

Znaci ako iko ima semu invertere 6632L-0506A (PPW-EE 37VT-0)
Konkretno tranzistori Q9 Q15 Q16 Q8 se mere cudno, mislim da su bipolarci ali ne znam pouzdano.
Unapred hvala
Evo kako izgleda da inverterska ploca