PROIZVOĐAČ: GRUNDIG
MODEL: 32GLX6052
MODEL DODATNO:
CHASSIS: TD
MAINBOARD: YTD190R5V0
PANEL: LTA320HA02 S06
T-CON BOARD:
INVERTER:
SMPS (mreža):
TUNER:
SIMPTOMI: Nakon priključenja na napajanje može se uključiti daljincem. Slika i ton postoje, sve funkcioniše korektno osim daljinske kontrole i tastera na samom TV-u. Tačnije, posle uključenja TV-a komande rade par minuta a zatim TV naprosto prestane da ih prima. Sve komande sa daljinca (originalnog) ne funkcionišu dobro, AV meni ima hijeroglife umesto slova (slika u prilogu), a u glavni meni se ne može ući nakon pritiska na dugme i posle toga blokira prijem komandi. Promena kanala i jačine zvuka funkcioniše ako pre toga nisam pritisnuo dugme Menija, ali i to blokira nakon par minuta. Posle se TV može isključiti samo iz zida pa sve iz početka

OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE: Pregledao sve napone napajanja, stabilni su i tačni. Proverio signal sa IR prijemnika, koji je OK. Zbog hijeroglifa sumnjam na SpiFlash (IC300, Winbond 25Q80 ) pa sam pratio CLK,SDO,SDI (pinovi 2,5,6) , na kojima izgubim signal u trenutku blokade. Nisam prepisivao sadržaj flash-a jer nemam ispravan dump, niti sam siguran da je to u pitanju.
Ima li neko ideju šta dalje da gledam?