FIRMA: Adler
MODEL: LC32J96
MAINBOARD: CV9202H-A
PANEL:
SIMPTOMI:
Nakon uključivanja televizora na Power taster, izađe iz stand-by, ugasi se crvena lampica, uključi osvetljenje, baci Adler logo, nakon toga se gasi osvetljenje, pauza 5-6 sekundi, ponovo logo, ponovo gašenje, i tako u krug.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Detaljno pregledana mreža, ona je definitivno ispravna. Pre svega, ključni kondenzatori su ispitani ESR metrom, naponi su apsolutno stabilni dok se televizor pali-gasi. Takođe, na TV sam radi probe prikačio procesorsku ploču sa nekog Vivaxa koji mi je pri ruci, i TV se normalno startuje, normalno baca sliku, funkcioniše kako treba. Na osnovu toga zaključujem da problem definitivno u procesorskoj ploči.
Što se tiče procesorske, ima više napona koji se na njoj generišu (1V, 1.5V, 3.3V), i svi naponi su prisutni i stabilni su. Kondenzatori kod navednih stabilazatora su takođe ispitani i ok su. Vizuelno nema nikakvog oštećenja.
Probao sam da u postojeći flash upišem 3 različita dumpa koja sam našao ovde po forumu i po netu (koji su, naravno, za ovu ploču), i sa svima se identično ponaša: nakon inicijalnog logo-a resetuje se. Probao sam i drugi flash, i u njega sam upisao i originalni i skinut sa neta dump - apsolutno isti rezultat.
Nemam više ideju šta bi drugo mogao da probam, može li neko da pomogne?