Problem mrezni modul 17PW15-8, vestel sasija [RESENO]
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Problem mrezni modul 17PW15-8, vestel sasija [RESENO]
LCD TV
PROIZVOĐAČ: universum
MODEL: FTLCD8161
MODEL DODATNO:
CHASSIS: Vestel
MAINBOARD: 17MB08P-5
PANEL:
T-CON BOARD:
INVERTER:V144-301
SMPS (mreža):17WP15-8
TUNER:
SIMPTOMI: Tv nece da se upali vec samo blicne i izgubi napajanje
OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Pozdrav kolege. Imam problem sa pomenutim napajanjem 17PW15-8. Tv je universum FT-LCD8161 (vestel sasija) . Naime kvaj je sto tv nece da se upali vec samo blicne i izgubi napajanje totalno. Posle par sekundi isto. Kad otkacim invertor naponi su ok, svi tacni i tv se upali.(nema osvetljenja al se vidi slika u pozadini i dobija se ton). Invertor na drugom tv-u radi. Potrosnja invertora je 4A. Napajanje za invertor treba da bude 24v i toliko i jeste ali problem nastaje kad postavim opterecenje. Napajanje drzi do 2.5A - 3A i gasi se skroz.Proverio sam i zamenio sve elektrolite na ploci. Proverio hladne lemove, Mrezni kondezator ima 400V al u trenutku kad se napajanje ugasi opada napon i na njemu. Promenio sam optokapler i promenljivu zener diodu tl431. I ista situacija. Jel neko imao slican problem? Ima li neko ideju sta bi mogao jos da pokusam i zasto napajanje nema punu snagu.
Hvala unapred svima koji su voljni da daju komentar
PROIZVOĐAČ: universum
MODEL: FTLCD8161
MODEL DODATNO:
CHASSIS: Vestel
MAINBOARD: 17MB08P-5
PANEL:
T-CON BOARD:
INVERTER:V144-301
SMPS (mreža):17WP15-8
TUNER:
SIMPTOMI: Tv nece da se upali vec samo blicne i izgubi napajanje
OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Pozdrav kolege. Imam problem sa pomenutim napajanjem 17PW15-8. Tv je universum FT-LCD8161 (vestel sasija) . Naime kvaj je sto tv nece da se upali vec samo blicne i izgubi napajanje totalno. Posle par sekundi isto. Kad otkacim invertor naponi su ok, svi tacni i tv se upali.(nema osvetljenja al se vidi slika u pozadini i dobija se ton). Invertor na drugom tv-u radi. Potrosnja invertora je 4A. Napajanje za invertor treba da bude 24v i toliko i jeste ali problem nastaje kad postavim opterecenje. Napajanje drzi do 2.5A - 3A i gasi se skroz.Proverio sam i zamenio sve elektrolite na ploci. Proverio hladne lemove, Mrezni kondezator ima 400V al u trenutku kad se napajanje ugasi opada napon i na njemu. Promenio sam optokapler i promenljivu zener diodu tl431. I ista situacija. Jel neko imao slican problem? Ima li neko ideju sta bi mogao jos da pokusam i zasto napajanje nema punu snagu.
Hvala unapred svima koji su voljni da daju komentar
Zadnja izmena: aleksovs, dana 08 Avg 2014, 09:33, ukupno menjano 3 puta.
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Re: Problem mrezni modul 17PW15-8, westel sasija
Prvi ti je post na ovom forumu pa stoga dobrodosao u nasu zajednicu.
Clan si foruma evo skoro dvije godine i do sada, ako si pratio nacin rada, trebao si nauciti kako se postavljaju tema.
Iznad tvog posta postoji sablon, u bijelom polju, klikni na "code:SELECT ALL" i kad kopiras ovu tabelu, istu popuni trazenim podacima. Ovo je potrebno jer ce tema trebati jos nekome pa da bi se lakse pronalazili podaci.
Sto se tice kvara, bas cudno ponasanje. Ako si imao isti ili slican aparat jesi li probao invertor sa tog aparata da li ce da radi na ovome sto sumljas da je stepena za napajanje? Takodje, jesi li probao da zamijenis stepene za napajanje?
Ovo bi valjalo uraditi da bi se lokalizovao kvar. Kod ovog aparata nisam nikada mjerio potrosnju invertera mada ona zavisi od broja lampi (CCFL).
Clan si foruma evo skoro dvije godine i do sada, ako si pratio nacin rada, trebao si nauciti kako se postavljaju tema.
Iznad tvog posta postoji sablon, u bijelom polju, klikni na "code:SELECT ALL" i kad kopiras ovu tabelu, istu popuni trazenim podacima. Ovo je potrebno jer ce tema trebati jos nekome pa da bi se lakse pronalazili podaci.
Sto se tice kvara, bas cudno ponasanje. Ako si imao isti ili slican aparat jesi li probao invertor sa tog aparata da li ce da radi na ovome sto sumljas da je stepena za napajanje? Takodje, jesi li probao da zamijenis stepene za napajanje?
Ovo bi valjalo uraditi da bi se lokalizovao kvar. Kod ovog aparata nisam nikada mjerio potrosnju invertera mada ona zavisi od broja lampi (CCFL).
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Re: Problem mrezni modul 17PW15-8, vestel sasija
Prvi mi je post na forumu pa ako sam nesto izostavio ja se izvinjavam i potrudicu se da ispravim gresku. Za ove 2 godine nisam nesto aktivno pratio al posto se bavim elektronikom nasao sam dosta korisnih saveta i uspeo sam da resim 2-3 komplikovana kvara.
E sad da se vratimo na problem siguran sam da je do napojne ploce jer imam slican tv marke seg koji je takoreci na istom principu uradjen. Napajanje je 17WP15-6. Nasao sam u jednom postu da su ista ta 2 napajanja i probao i tv radi. Upravo sam nasao da je los jedan blok kondezator 15nF650v. Trenutno nemam takav (a ima ih 2 ) al cin mabavim probacu i javicu dal je do njega.
E sad da se vratimo na problem siguran sam da je do napojne ploce jer imam slican tv marke seg koji je takoreci na istom principu uradjen. Napajanje je 17WP15-6. Nasao sam u jednom postu da su ista ta 2 napajanja i probao i tv radi. Upravo sam nasao da je los jedan blok kondezator 15nF650v. Trenutno nemam takav (a ima ih 2 ) al cin mabavim probacu i javicu dal je do njega.
Zadnja izmena: aleksovs, dana 05 Avg 2014, 23:18, ukupno menjano 1 put.
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
Re: Problem mrezni modul 17PW15-8, westel sasija
VESTEL a ne WESTEL.
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
Re: Problem mrezni modul 17PW15-8, vestel sasija reseno
U pitanju je bio jedan od ta 2 bloka. 15nF650V stavio drugi i sad je sve ok
- Majstor Duja
- Neaktivan
Re: Problem mrezni modul 17PW15-8, vestel sasija
RESENO se pise prepravkom prvog posta a ne poslednjeg.
I sta ti znaci poslednja recenica: " jedan od ta 2 bloka"?
Da li imaju oni oznaku pozicije na ploci? Imaju. Onda ih upisuj jer je ovako potpuno neupotrebljivo.
Procitaj pravilnik i ponasaj se na forumu shodno tome i svi cemo biti srecni.
I sta ti znaci poslednja recenica: " jedan od ta 2 bloka"?
Da li imaju oni oznaku pozicije na ploci? Imaju. Onda ih upisuj jer je ovako potpuno neupotrebljivo.
Procitaj pravilnik i ponasaj se na forumu shodno tome i svi cemo biti srecni.
Re: Reseno Problem mrezni modul 17PW15-8, vestel sasija
U predhodnom postu san napisao da sam nasao 2 blok kondezatora 15nF650V. A u zadnjem da je jedan od ta 2 kondezatora neispravan. Oznaku na ploci ne znam sad da napisem jer sam vratio tv al nalaze se iznad switch trafoa za invertor. preciznije izmedju svitch-a i hladnjaka.
- Majstor Duja
- Neaktivan
Re: Reseno Problem mrezni modul 17PW15-8, vestel sasija
Znam gde se nalaze i koji su kondovi u pitanju ali prilikom pretrage neki clan koji se ne sluzi najbolje search enginom i prepoznavanjem elemenata nece moci da se snadje.
Za ubuduce, nemoj opisivati polozaj vec samo navedes oznaku, opis moze samo kao orjentir.
Trebao si ih zameniti oba.

Za ubuduce, nemoj opisivati polozaj vec samo navedes oznaku, opis moze samo kao orjentir.
Trebao si ih zameniti oba.

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
MREŽNI MODUL EAX64881301(1.6)
napisao vlada69 » 17 Jun 2018, 09:59 » u SRB PRODAJA - LCD - LED televizori monitori - 0 Odgovori
- 1063 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlada69
17 Jun 2018, 09:59
-
-
-
MREŽNI MODUL 715G6550-P02-000-002H
napisao vlada69 » 17 Jun 2018, 10:46 » u SRB PRODAJA - LCD - LED televizori monitori - 0 Odgovori
- 1210 Pregledano
-
17 Jun 2018, 10:46
-
-
-
MREŽNI MODUL BN44-00492A
napisao vlada69 » 22 Okt 2018, 19:40 » u SRB PRODAJA - LCD - LED televizori monitori - 0 Odgovori
- 1672 Pregledano
-
22 Okt 2018, 19:40
-
-
-
PHILIPS 19PFL3205H/12 MREZNI STEPEN SEMA
napisao LaleMK » 03 Jul 2013, 18:09 » u Servisiranje LCD Televizora - 7 Odgovori
- 1417 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
04 Jul 2013, 13:04
-
-
-
Philips LCD tonski modul 3139 123 58833
napisao fanzo » 14 Feb 2015, 21:55 » u SRB PRODAJA - LCD - LED televizori monitori - 0 Odgovori
- 678 Pregledano
-
Zadnji post napisao fanzo
14 Feb 2015, 21:55
-
-
-
WiFi Bluetooth modul LG LGSBW41
napisao fanzo » 07 Okt 2015, 00:38 » u SRB PRODAJA - LCD - LED televizori monitori - 0 Odgovori
- 599 Pregledano
-
Zadnji post napisao fanzo
07 Okt 2015, 00:38
-
-
-
BN96-30218B Blutut modul Samsung UE48H6275SUXXE
napisao mancic » 16 Feb 2016, 12:34 » u SRB PRODAJA - LCD - LED televizori monitori - 0 Odgovori
- 517 Pregledano
-
Zadnji post napisao mancic
16 Feb 2016, 12:34
-
-
-
Ambilight modul 3104 313 64201 za Philips 32`
napisao mancic » 29 Feb 2016, 14:05 » u SRB PRODAJA - LCD - LED televizori monitori - 0 Odgovori
- 624 Pregledano
-
Zadnji post napisao mancic
29 Feb 2016, 14:05
-