FIRMA: LG
MODEL: 42LG3000
LD84A
MAINBOARD: EAX 5681 8401 (0) EBV 41529803
SMPS: EAX 40157601/17
SIMPTOMI:
1.Kad god se iskljuci posle par sekundi se sam ukljucuje.
2. Prilikom ukljucivanja desava se po nekad da 2-3 puta zaredom samo blicne pa se restartuje i tako u krug dok se ne ukljuci.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Ovako, nov sam na forumu, ovo mi je prvi post, ali se nadam da cu u buducnosti ucestvovati vise na forumu.
Od skoro sam poceo da se igram sa raznim prostim popravkama televizora, a ranije sam se bavio popravkom racunara, sad radim kao nastavnik Tehnickog u osnovnoj skoli, znaci nisam profesionalni serviser.
1.
TV ima sledece simptome,kada se iskljuci na daljinski posle par sekundi pocne da trepti power led i on se ukljucuje.
Eliminisao sam daljinski ili bilo koji drugi IR predajnik kao uzrok ukljucuvanja jer se isto desava i sa diskonektovanim IR prijemnik.
Desava se sledece, pronasao sam power on zicu i cim se TV iskljuci sa 3.5V predje na 0 i posle par sekundi sa maticne ploce ponovo dobije power on napon.
Imate li ideju sta moze da bude problem? Cini mi se da su ovi smt kondenzatori na slikama malo naduveni, ali jos nisam nabavio ESR tester da bih ih lepo proverio
a i znate koliko su komplikovani za odlemljivanje.
2. Za drugi nemam opis jer nisam merio napone prilikom restartovanja ali sumnjam na kondenzatore jer su svi razlicitih proizvodjaca i ne izgledaju bas najbolje,
vidi se da je neki majstor sve to menjao ranije.
Rešenje : prelemio sam kompletno napajanje i više se ne uključuje sam.