QUADRO LED32HN41 BEZ SLIKE

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LED televizora

Moderator: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
/mad_max/
_
_
Postovi: 4
Pridružio se: 07 Nov 2017, 19:53
Location: Hrvatska
Specialty: audio

QUADRO LED32HN41 BEZ SLIKE

Postod /mad_max/ » 09 Nov 2017, 12:26

LED TV
FIRMA: QUADRO
MODEL: LED-32HN41
MODEL DODATNO:
CHASSIS: VESTEL 17MB82S
MAINBOARD:
PANEL: VES315WNDB-02
T-CON BOARD:
SN: 7181188
SMPS: 17IPS11


***************************************
SIMPTOMI:
TV kad je upaljen - daje ton ali ne i sliku

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Pozdravljam poštovane članove ovog foruma uz ispriku ako sam prekršio koje pravilo (nadam se da nisam :-) )
Znači, unazad sva tjedna TV mi je prvi puta pokazao gore navedene simptome, no proradio je nakon nekoliko pokušaja isključivanja istog iz naponske mreže.
Prije dva dana opet se dogodilo isto, pokušao isti postupak no bez uspjeha.
TV daje ton, ne daje sliku i ledica za standby je ugašena.
Mislio sam da bi možda ubacivanje dampa pomoglo s obzirom da mi se to za sada čini najjednostavniji postupak. Pa ako ga netko od članova foruma ima - bio bi jako zahvalan.
Vidio sam na forumu da slične simptome ima i kvar pozadinskog ovjetljenja, ali išao bi korak po korak.
Prije otprilike godinu dana imao sam slične simptome na drugom TV-u (isto Quadro :-) ), nosio ga kod servisera a on će da je to kompliciran kvar, neisplativ i slično.
Uglavnom, pokupio sam TV i s ovog foruma ili nekog drugog foruma skinuo dump za njega i gle čuda, radi još i sad (da pokucam 3 puta u drvo).
Pa eto, ako je netko u mogućnosti pomoći, zahvaljujem.
Stavio sam sliku modela u privitku ako to šta pomaže.

Lijep pozdrav[img]
IMG-20171107-WA0001.jpg
[/img]
Prikačeni fajlovi
IMG-20171107-WA0001.jpg
Poslednja izmena od /mad_max/ u 14 Nov 2017, 19:40, izmenjeno 1 put ukupno.

Korisnikov avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3033
Pridružio se: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: QUADRO LED32HN41 BEZ SLIKE

Postod alexa_pg » 09 Nov 2017, 16:14

Dobrodošao na Fanzo forum.

Male su šanse da je kvar do softvera već ti prvo pogledaj šta se dešava sa pozadinskim svjetlom.

Da bi dobio damp potrebno je da tabelu popuniš neophodnim podacima. Pored modela aparata, mora da se zna koja je šasija ugrađena unutra i koji je panel. Veliki broj aparata ima isto ime ali nisu po unutrašnjosti ni slični.
Alexa

/mad_max/
_
_
Postovi: 4
Pridružio se: 07 Nov 2017, 19:53
Location: Hrvatska
Specialty: audio

Re: QUADRO LED32HN41 BEZ SLIKE

Postod /mad_max/ » 10 Nov 2017, 14:17

Pozdrav i hvala na odgovoru.
I mislio sam da sam dao premalo podataka.
Trenutno sam na putu pa otvaram tv cim nadjem vremena.
Srdacan pozdrav!

---------- Uto Nov 14, 2017 19:49 ----------
Pozdrav,
u svojem prvom postu dopisao sam (barem meni) znane podatke o TV-u.
Dodajem i slike unutrašnjosti pa će vjerujem znalcima biti jasnije o kojem modelu se točno radi :-)

morao sam baciti u zip jer ih ne znam smanjiti
Poslednja izmena od alexa_pg u 14 Nov 2017, 20:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Razlog: Spojena dva uzastopna posta u jedan

Korisnikov avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3033
Pridružio se: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: QUADRO LED32HN41 BEZ SLIKE

Postod alexa_pg » 14 Nov 2017, 20:47

Nema potrebe za postavljanjem slika ovog aparata jer je to poznata Vestel sasija. Iz tog razloga slike sam uklonio da ne opterecuju server bespotrebno.
Kod Vestel sasija zamjena softvera se radi preko USB-a i potrebno je navesti tacan serijski broj aparata sto se vidi iz tvog priloga u prvom postu. (SN: 7181188). Svaki drugi način zamjene softvera je mučenje i sebe i aparata i puka slučajnost je ubosti tačan softver.

Ja ću još jednom da ti napomenem da prije zamjene softvera provjeris pozadinsko osvetljenje.
Alexa

Korisnikov avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3184
Pridružio se: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Specialty: tv-multimedia

Re: QUADRO LED32HN41 BEZ SLIKE

Postod cubica » 14 Nov 2017, 22:19

kolega Aleksa je u pravu, to je problem sa BL tj.sa pozadinskim osvetljenjem..skoro pa 100% je tako. Ako imate dovoljno iskustva mozete i sami, u suprotnom odnesite kod najblizeg RTV kolege, ovde se to naplacuje 40-50eur i ako se pravilno uradi, kao sto rade kolege ovde na forumu, mozete ocekivati da ce raditi jos koju godinu, recimo jos jedan garantni rok.

pozz,
cuby
PROSONIC is the best!

/mad_max/
_
_
Postovi: 4
Pridružio se: 07 Nov 2017, 19:53
Location: Hrvatska
Specialty: audio

Re: QUADRO LED32HN41 BEZ SLIKE

Postod /mad_max/ » 14 Nov 2017, 23:39

Evo nisam bio miran dok nisam rascerupao TV i ustanovio da ste 100% u pravu (nisam niti sumnjao ali ipak... pokusao sam ici linijom manjeg otpora :mrgreen: ).
Znaci na donjoj traci otisle su ceiri diode dok je na gornjoj jedna.
Nisam bas "slabostrujas" s obzirom da se bavim energetikom, al eto odlucio sam da pokusam bit sam svoj majstor tim vise jer imam drugi TV koji radi a ovog sam vec i skoro otpisao.
Planirao sam se baciti na refresh Fisherovog pojacala al ovo ce sad bit prioritet.

E sad molim savjet od vas majstora:
S obzirom da je crklo toliko ledica, da li je bolje da narucim komplet novih traka s ledicama tj. moraju li biti isti model ili mozda preporucujete neke druge koje ce biti trajnije?
Ili alternativno da zamijenim ove koje ne rade?
Ako da koje vrijednosti dioda bih trebao ugraditi?

Lijep pozdrav!!

Korisnikov avatar
alexa_pg
gxu
gxu
Postovi: 3033
Pridružio se: 22 Avg 2006, 08:10
Lokacija: Podgorica

Re: QUADRO LED32HN41 BEZ SLIKE

Postod alexa_pg » 15 Nov 2017, 16:26

Nisam bas "slabostrujas" s obzirom da se bavim energetikom...


Popravku led osvetljenja mozes da uradis na vise nacina.
Najskupli ali i najkvalitetnije je da kupis nove trake i da ih zamijenis.
Drugi nacin je da kupis diode i da zamijenis neispravne. Nakon zamjene vracas "sociva" na svoje mjesto.
Kako je u pitanju tvoj TV, preporucio bih ti da skines neispravne LED sa komadom trake tako sto ces traku iseci na par santimetara lijevo i desno od diode. Nabavis iste duzine komade trake sa diodama i ubacis na svoje mjesto.
viewtopic.php?p=274752#p274752
Ako nemas bas nikakvog iskustva sa ovim, mozda je najbolje da ti to neko odradi.
Alexa

/mad_max/
_
_
Postovi: 4
Pridružio se: 07 Nov 2017, 19:53
Location: Hrvatska
Specialty: audio

Re: QUADRO LED32HN41 BEZ SLIKE

Postod /mad_max/ » Juče, , 13:16

alexa_pg napisao:
Nisam bas "slabostrujas" s obzirom da se bavim energetikom...


Kako je u pitanju tvoj TV, preporucio bih ti da skines neispravne LED sa komadom trake tako sto ces traku iseci na par santimetara lijevo i desno od diode. Nabavis iste duzine komade trake sa diodama i ubacis na svoje mjesto.


Izabrao sam ovaj nacin koji si predlozio jer mi se cinio najjednostavnijim i javljam da je TV dobio sliku :tooo:

Alexa (i ostali) najljepse se zahvaljujem na pomoci!!!

Ne znam trebam li ja editirati naslov teme u "rjeseno" ili to rade admini!?

Srdacan pozdrav

Korisnikov avatar
sim
gxu
gxu
Postovi: 197
Pridružio se: 09 Jul 2009, 21:43
Location: Krusevac
Kontakt osoba: Ivan
Fiksni telefon: 0038162303936
Specialty: whitegoods
Kontakt:

Re: QUADRO LED32HN41 BEZ SLIKE

Postod sim » Juče, , 14:09

Mozes i sam da stikliras reseno u prvom postu ili u onom postu u kome si dobio resenje problema.
SIMkom

Korisnikov avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 21184
Pridružio se: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: QUADRO LED32HN41 BEZ SLIKE

Postod Stolle » Juče, , 14:23

Ne samo da može, nego i treba. Postavljač teme to radi, u postu u kojem opisuje rešenje.


Povratak na “Servisiranje LED televizora”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta