JVC LT-40V543 potreban dump
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Re: JVC LT-40V543 potreban dump
Već počinjem da verujem u duhove... U čekanju cubicovog čipa; skinuo stari čip, obrisao ga, pročitao (prazan), upisao KASAin firmware, verifikovao, pročitao ponovo: sve ok
Vratio ga na ploču, počeo da čita USB prvi put, drugi put i stade
Skinem čip, pročitam ga:
Vratio ga na ploču, počeo da čita USB prvi put, drugi put i stade
Skinem čip, pročitam ga:
-
- gx
- Contact person: Tiksi
- Specialty: tv-multimedia
Ja imam neku 17MB97 za JVC ( pretpostavlja -m ) ali radi na daljinac od VOX-a , ne znam da li sam joj ubacivao drugi soft .
Znam po tome sto kad je pustim na WIRELESS DISPLAY na mobilnom je vidim kao JVC.
Mogu da ti je posaljem ako zapne.
Upravo je kacim na neki ekran da odradi pa ako prezivi do sutra mogu i da ti je ustupim.
Znam po tome sto kad je pustim na WIRELESS DISPLAY na mobilnom je vidim kao JVC.
Mogu da ti je posaljem ako zapne.
Upravo je kacim na neki ekran da odradi pa ako prezivi do sutra mogu i da ti je ustupim.
-
- gx
Mozda sutra mogu da ti nadjem i drugi USB soft za tu plocu.
Desavalo se i meni da kad skinem sa VESTEL sajta neki soft da nece da radi . Skoro sam ubio neku plocu sa orginalnim softom , pisao samuu u temi : http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=138&t=37011
A da , to je u EXPERT .
Evo text :
Skoro sam " ubio "neku 17MB95 kad je dosao blinkao u nedogled , uzeo sam orginalni USB soft za taj model ( i po serijskom broju se uklapao ) i ista situacija kao kod tebe odradio UPDATE , nije se pokrenuo , lampica je nastavila da blinka , ja ga posle duzeg vremena iskljucim iz struje . Kad sam ga ponovo ukljucio vise nema ni lampicu .
Onda nadjem u racunaru ( verovatno da sam taj problem imao i ranije ) neku moju proceduru ( od ranije ) Za taj model da ako blinka lampica i ne prodje USB ili lampica ne gori da probam u nov SPI upisem neki soft koji sam u racunaru obelezio kao " oporavak MB9x " i posle toga da gurnem USB UPDATE za neki drugi model koji prolazi .
Posle ovoga proradio iz prve .
Hocu da kazem da ako ti nije prosao sa tim USB softom nadji neki drugi ili slican pa ce mozda proci .
PS: Zanimljivo je da soft sa kojim je proradio uopste nije za 17MB95 vec 17MB90 i sve je proradilo kako treba.
Desavalo se i meni da kad skinem sa VESTEL sajta neki soft da nece da radi . Skoro sam ubio neku plocu sa orginalnim softom , pisao samuu u temi : http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?f=138&t=37011
A da , to je u EXPERT .
Evo text :
Skoro sam " ubio "neku 17MB95 kad je dosao blinkao u nedogled , uzeo sam orginalni USB soft za taj model ( i po serijskom broju se uklapao ) i ista situacija kao kod tebe odradio UPDATE , nije se pokrenuo , lampica je nastavila da blinka , ja ga posle duzeg vremena iskljucim iz struje . Kad sam ga ponovo ukljucio vise nema ni lampicu .
Onda nadjem u racunaru ( verovatno da sam taj problem imao i ranije ) neku moju proceduru ( od ranije ) Za taj model da ako blinka lampica i ne prodje USB ili lampica ne gori da probam u nov SPI upisem neki soft koji sam u racunaru obelezio kao " oporavak MB9x " i posle toga da gurnem USB UPDATE za neki drugi model koji prolazi .
Posle ovoga proradio iz prve .
Hocu da kazem da ako ti nije prosao sa tim USB softom nadji neki drugi ili slican pa ce mozda proci .
PS: Zanimljivo je da soft sa kojim je proradio uopste nije za 17MB95 vec 17MB90 i sve je proradilo kako treba.
-
- gx
Ako je ploca ispravna onda mozes da radis sa njom sta hoces , upucas drugi soft. Ja sam u te ploce gurao od VOX ( najlakse zbog daljinca ) bez obzira sto je u pitanju recimo JVC ili SHARP ...
Mislim da je to slucaj i sa ovom koju sam malopre prikljucio ( radi sa daljincem od VOX-a ).
Moguce da treba pre USB update da promenis SPI sa drugim sadrzajem ako ces da menjas od JVC na VOX ( ili neku drugu varijantu). Za to nisam siguran ali sam siguran da moze.
Na primer USB mi je za VOX a ploca za JVC onda mi treba daljinac za JVC da pokrenem uupdate a posle update radi sa daljincem od VOX-a.
Mislim da je tako , nisam zapamtio.
Mislim da je to slucaj i sa ovom koju sam malopre prikljucio ( radi sa daljincem od VOX-a ).
Moguce da treba pre USB update da promenis SPI sa drugim sadrzajem ako ces da menjas od JVC na VOX ( ili neku drugu varijantu). Za to nisam siguran ali sam siguran da moze.
Na primer USB mi je za VOX a ploca za JVC onda mi treba daljinac za JVC da pokrenem uupdate a posle update radi sa daljincem od VOX-a.
Mislim da je tako , nisam zapamtio.
Identično kao u tvom opisu! A upravo i polemišemo oko toga da nadjemo neki drugi soft kojim bih ga barem vratio u ono finlux stanje. Sve manje verujem da je MX25L15605 problem jer dok ne počnem sa upucavanjem USB softa sadrzaj čipa ostaje isti. Čim počne da upucava USB sve obriše i to je to
JVC i jeste kao Vox..daljinski i to..samo drugo ime...već sam gledao po broju sa ploče ima li šta sigurno od Voxa pa nisam našao...jedino da probamo napamet..jel' ta tvoja Mb95 ima konektor za wifi?
cuby
cuby

samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! 

Kako misliš konektor za wifi? Misliš na Lan ulaz?
Wifi nema konektor
Wifi nema konektor
LAN ok..to znam da ima, nego dole desno u samom ćošku, jel ima konektor za jednu pločicu za wifi? Ili je to samo kod MB97? razmišljam se da ti dignem jedan drugi sw, da upišeš finluks koji si našao da bi krenuo boot, poa da vidimo...sreća pa je to uvek 2gb nand, pa ne ubijamo skroz ploču.
cuby
eve ga dižem na wetranshuman
spremaj ti fleš :)
cuby

eve ga dižem na wetranshuman

Nema. Ni on, ni 17mb82s iz voxa Sad sam gledao i tamo.
Imam neki Fox dle268 sa slomljenim displejom al mi se ne da sad i njega da rasturam a rasturena mi dva laptopa
Imam neki Fox dle268 sa slomljenim displejom al mi se ne da sad i njega da rasturam a rasturena mi dva laptopa

evo ti ovo je Thorium v3.6.2 pa probaj, 17mb95 nije isti panel, ali barem kad bi oživeo tv pa bi peglali sliku kasnije...probaj prvo finluks sa njim si mogao boot
https://we.tl/t-CNeqtpwU7S
cuby
https://we.tl/t-CNeqtpwU7S
cuby

Prošao flash. Upalio ekran na nekoliko sekundi bez ikakvog logoa, promenio boju i ugasio. Sad mi sporo treberi stndby
Nisam ga cupao iz struje
treperi stndby u nedogled
Nisam ga cupao iz struje
treperi stndby u nedogled
pa iščupaj, šta je bilo bilo je...ako ima šta po flešu pisano a normalno, onda mašimo sa sw...
cuby
cuby

ako TV može i dalje u boot, onda da ti podignem još ovo i posle nemamo dalje...
cuby
https://we.tl/t-RVXGez7QoF
cuby

https://we.tl/t-RVXGez7QoF
Zadnja izmena: cubica, dana 18 Nov 2021, 03:23, ukupno menjano 1 put.

Može ako mu opet ubacim u 1606. Ajde pa da dremnemo i pobrišemo ovo pisanije da nas (bar mene) ne bi banovali sutra 
Kako obrisati sad ovo?

Kako obrisati sad ovo?
Zadnja izmena: bjesodrag, dana 18 Nov 2021, 03:41, ukupno menjano 1 put.
- KASA1
- Site Admin
Bez brige, ovdje se ne dobiva ban samo tako, moraš ga zaslužit

"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
-
- gx
Ovi JVC sto su kod mene dolazili imali su JVC daljinac i nisu mogli da rade sa VOX daljincem.
Dobro veče. Ukratko dan; spavao pola sata, vozio 100km, vratio se kući nekako, instalirao dva windowsa. Uzeo pare. Tresem se od umora k'o narkoman na skidanju al dobro. Idemo dalje...
TV - ja -197:0
KASA1, hvala što me nisi banovao. Brine me jedino to što i ban mora da se zasluži al jbg svako zadovoljstvo se plaća. Sad mogu da se opustim kad znam da ćete jednom sve ovo obrisati pa neki budući naraštaji 2072. neće da mi se smeju koliko smo se zezali oko jednom flasha
Zeznimo im zadovoljstvo brisanjem!
cubica, probao sam i poslednji flash koji si mi poslao, po 100-ti put skinuo MX25L1606E zalemio ga na pločicu programatora, ubacio ponovo finluxov flash, vratio na tv, počeo instalaciju preko USB-a i puf; ugasila se dioda i ne reaguje više ni na šta. Probao JVC daljinac, VOX daljinac, Fox, Quadro i ništa. Ponovnim skidanjem MX-a iščitao ono sa početka ZZ..ZZ..ZZ.. etc.
Opet smo na početku. Inat me ubija!
Imaš li još neku ideju; ti ili bilo ko?
TV - ja -197:0
KASA1, hvala što me nisi banovao. Brine me jedino to što i ban mora da se zasluži al jbg svako zadovoljstvo se plaća. Sad mogu da se opustim kad znam da ćete jednom sve ovo obrisati pa neki budući naraštaji 2072. neće da mi se smeju koliko smo se zezali oko jednom flasha

cubica, probao sam i poslednji flash koji si mi poslao, po 100-ti put skinuo MX25L1606E zalemio ga na pločicu programatora, ubacio ponovo finluxov flash, vratio na tv, počeo instalaciju preko USB-a i puf; ugasila se dioda i ne reaguje više ni na šta. Probao JVC daljinac, VOX daljinac, Fox, Quadro i ništa. Ponovnim skidanjem MX-a iščitao ono sa početka ZZ..ZZ..ZZ.. etc.
Opet smo na početku. Inat me ubija!
Imaš li još neku ideju; ti ili bilo ko?
- alexa_pg
- Site Admin
Ne tvrdim da je do kola, ali bih probao da postavim novo kolo. Ne mora 25Q16 ako nemaš. Nećeš napraviti nikakvu štetu i ako staviš 25Q32
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
a ovi moji JVC svi isti kao Vox...daljinski je JVC RM-C3095, imam jedan stalno na stolu i njime teram i jvc i vox

sad sam tek prišao kompu, imao sam i ja užasan dan ali zbog luđaka kojima je sve hitno i mora odmah. @bjesodrag...sutra ti stiže fleška pa probaj...posle toga jedino orig damp, ja ga nisam našao na netu, video sam i gde si i pisao i tražio, ali nema ga za sada....možda najbolje kao kod Tiksija da odleži malo Tv

cuby

-
- gx
A da ti ja spakujem ovu 17MB97 i da resis problem.
Ne znam da li ce daljinac da ti odgovara ali za VOX mozes da nadjes.
Sto se tice SPI kola uglavnom ne obracam paznju da li je GD25QXX ili W25QXX ili neki drugi , ponekad stavljam i vece od postojecih. . Mislim da sam samo na ORION DVBT2 imao problem da kolo bude istog proizvodjaca.
Ne znam da li ce daljinac da ti odgovara ali za VOX mozes da nadjes.
Sto se tice SPI kola uglavnom ne obracam paznju da li je GD25QXX ili W25QXX ili neki drugi , ponekad stavljam i vece od postojecih. . Mislim da sam samo na ORION DVBT2 imao problem da kolo bude istog proizvodjaca.