FIRMA: VOX
MODEL: LED 32783
MODEL DODATNO: /
CHASSIS: /
MAINBOARD: 17MB82-2
PANEL: VES315WNDL-01
T-CON BOARD: LG 6870C-0442B
SMPS: 17IPS11
SIMPTOMI:
Na originalnoj ploči crkao procesor. Pokušana zamena sa vrlo sličnom pločom, nema slike.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Na TV-u je originalno bila ploča Vestel 17MB82-2. Ne znam šta se desilo s TV-om, ali je definitivno crkao procesor, usija se čim se dovede napon. Igrom slučaja imam kod sebe vrlo sličnu Vestel ploču, 17MB82S. Isti procesor, skoro identičan layout PCB-a, minimalne neke razlike ovako na oko. Ploča je skinuta sa nekog VOX HD Ready televizora.
E sad, razlika je sledeća: na zamenskoj ploči je LVDS konektor bio zalemljen na drugoj poziciji, odnosno bio je zalemljen za poziciji za Samsung panel, gde je VCC levo. Ja sam konektor prelemio na poziciju koja je meni potrebna, da je VCC desno. Tako je i bilo na originalnoj ploči, a to se i po šemi vidi.
Problem je sto slike na panelu nema. 12V dolazi do T-Cona, sam T-Con i panel su ispitani drugom pločom i daju sliku normalno. Konektor sam lepo zalemio, nisam početnik sa lemljenjem (vidi se na slici), a proverio sam i omski svaki pin između glavne ploče i T-Cona, sve je ok. Ploča normalno reaguje na komande, sve je funkcionalna osim što nemam sliku na panelu. Probana nekoliko dampa, uključujući i damp sa originalne ploče koja je bila u TV-u. Sa svakim normalno radi Power LED, reaguje na komande TV, ali nema slike nigde.
Ima li neko ideju da li je trebalo još nešto osim da se premesti LVDS konektor kad se menja sa Samsung na LG panel? Da li propustam nešto drugo? Nemam ideje više, pa se obraćam ekipi za pomoć