Vox 32783 pali-gasi
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Vox 32783 pali-gasi
LED TV
FIRMA:VOX
MODEL: 32783
MODEL DODATNO:
CHASSIS:
MAINBOARD:23161269-17MB82S
PANEL: VES315WNDA02
T-CON BOARD:
SMPS> 17IPS11
SIMPTOMI:
Tv je sa kvarom jedne led diode.Posto ne znam stanje tv-a premostio sam tu jednu diodu da bi dobio pozadinsko osvetljenje.Dalje u opisu.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Tv sam dobio za delove ali rekoh da vidim ima li sta od njega.Rasturen panel i pretresom svake diode ponaosob ustanovljeno jedna u prekidu.Prespojio da bih snimio ostatak kako se tv ponasa.Prvobitno napon na diodama 35-40V,posle prespoja 77V,ali aktivira se zastita i tv gasi pozadinsko posle 5-10 sec.Pri ukljucenju u struju tv se sam pali na poziciju c1-08,radi 5s,i ili restartuje ili ugasi pozadinsko.Ovo kazem jer pri promeni kanala na daljinskom,on kada dobije sliku bez obzira sto je promenjen kanal vrati na c1-08.Kada se prikljuci STB preko Hdmi kabla i izabere ulaz ne vidi ga i opet vrati na c1-08.Bilo koji ulaz da se izabere on se vraca na pocetnu poziciju i sa kanalom i sa izborom ulaza.Koliko sam pipao-procesor ne kuva,cini mi se da se standardno greje,moze prstima da se pipa.Da li flesh resava problem?Ako posle flesha nema promene necu ulagati dalje.....flesh ako neko ima bilo bi pozeljno i posto ima 2 komada 25q16 i 25q64 winbond.da li se rade oba flesha?
FIRMA:VOX
MODEL: 32783
MODEL DODATNO:
CHASSIS:
MAINBOARD:23161269-17MB82S
PANEL: VES315WNDA02
T-CON BOARD:
SMPS> 17IPS11
SIMPTOMI:
Tv je sa kvarom jedne led diode.Posto ne znam stanje tv-a premostio sam tu jednu diodu da bi dobio pozadinsko osvetljenje.Dalje u opisu.
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Tv sam dobio za delove ali rekoh da vidim ima li sta od njega.Rasturen panel i pretresom svake diode ponaosob ustanovljeno jedna u prekidu.Prespojio da bih snimio ostatak kako se tv ponasa.Prvobitno napon na diodama 35-40V,posle prespoja 77V,ali aktivira se zastita i tv gasi pozadinsko posle 5-10 sec.Pri ukljucenju u struju tv se sam pali na poziciju c1-08,radi 5s,i ili restartuje ili ugasi pozadinsko.Ovo kazem jer pri promeni kanala na daljinskom,on kada dobije sliku bez obzira sto je promenjen kanal vrati na c1-08.Kada se prikljuci STB preko Hdmi kabla i izabere ulaz ne vidi ga i opet vrati na c1-08.Bilo koji ulaz da se izabere on se vraca na pocetnu poziciju i sa kanalom i sa izborom ulaza.Koliko sam pipao-procesor ne kuva,cini mi se da se standardno greje,moze prstima da se pipa.Da li flesh resava problem?Ako posle flesha nema promene necu ulagati dalje.....flesh ako neko ima bilo bi pozeljno i posto ima 2 komada 25q16 i 25q64 winbond.da li se rade oba flesha?
Zadnja izmena: baracuda, dana 20 Jul 2024, 21:05, ukupno menjano 3 puta.
Re: Vox 32783 pali-gasi
Dopunjeno u naslovu
.................................................
Da dodam jos,kada se otkaci flet za panel,desava se isto svakih 5-10 sec....ne zadrzava led da svetli....naponi 12V , 5.2V , 3.3V prisutni.....i mozda se procesor malo vise greje,oseca se pod prstom toplota(ne znam koliko topao za tako kratko vreme moze da bude)
Nasao sam neki dump od Telefunkena,sa istom kombinacijom ali i da prodje sve(ako prodje) kako dalje kad daljinski od Vox-a verovatno nece raditi.....
.................................................
Da dodam jos,kada se otkaci flet za panel,desava se isto svakih 5-10 sec....ne zadrzava led da svetli....naponi 12V , 5.2V , 3.3V prisutni.....i mozda se procesor malo vise greje,oseca se pod prstom toplota(ne znam koliko topao za tako kratko vreme moze da bude)
Nasao sam neki dump od Telefunkena,sa istom kombinacijom ali i da prodje sve(ako prodje) kako dalje kad daljinski od Vox-a verovatno nece raditi.....
imas li gde nalepnicu sa onim brojem 271***** ili 272****** ?
cuby
cuby

samo laž treba državnu podršku, istina stoji sama od sebe uspravno! 

Napisacu cim dodjem kuci, gore ima broj pored oznake mainboarda samo sa 231,to sam napisao ostalo izostavio... Dodacu za par sati
.......................................................................................................................................
Puna oznaka 10091561 23161269 16 32"
27209734 DIJ
V066A
.......................................................................................................................................
Puna oznaka 10091561 23161269 16 32"
27209734 DIJ
V066A
Re: Vox 32783 pali-gasi * REŠENO *
nema ba vestelovom sajtu za USB, ali nasao sam kod mene za 32883 istu ploču, tu su ti fajlovi za fls za programator, a za svaki slučaj imam i config fajlove, ako kasnije bude trebalo za panel...
upiši prvo fls sa programatorom.
cuby
upiši prvo fls sa programatorom.
cuby

- Prilog
-
VOX LED 32883_23161269_17MB82S_U10_W25Q16_OK.rar
- (1.34 MiB) Preuzeto 55 puta.
-
VOX LED 32883_23161269_17MB82S_U12_W25Q64_OK.rar
- (7.81 MiB) Preuzeto 46 puta.
-
VOX_LED32783_17MB82S_23161269_VES315WNDA02_17IPS11.rar
- (354.76 KiB) Preuzeto 47 puta.

Fleshovana prva 2 fajla sa skidanjem flesha,Tv je dobio komande ulazi u meni.....nakacio STB.....utakmica Srbija - Japan......hvala cubica do neba!Nikakva dodatna podesavanja nisam radio,imao sam 25q64 visak i upisao prvi u njega,dok je drugi obrisan i ucitan tvoj sadrzaj.Neka radi ovako,trake cu usputno naruciti.Jos jedan primer kako ni iz cega bude nesto,jer sam ga vec bio otpisao...tema resena.A ako budes dolazio u KV dugujem pivo!Ako mozes samo da mi pojasnis zasto si trazio oznake 271 jer ploce koje se prodaju uglavnom je po broju koji sam napisao u delu mainboard.Nasta ti brojevi ukazuju,posto tv-e ne radim cesto samo sebi i poznatima,cisto da znam....
pa tako mi tražilo na Vestelovom sajtu
cuby

cuby