SAMSUNG UE32D4003BW tamnija slika
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
SAMSUNG UE32D4003BW tamnija slika
LED TV
FIRMA: SAMSUNG
MODEL: UE324003 UE32D4003
MODEL DODATNO: UE4003BW UE32D4003BW
CHASSIS: U57E
MAINBOARD: BN41-01702A
PANEL: LTJ320AP02-J
T-CON BOARD: 32AP11S4LV.1
SMPS:PD32GOS_BSM(BN44-00472A)
SIMPTOMI:
nakon pokretanja uredno startuje ima sve funkcije ali je slika tamna
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
nakon pokretanja uredno pojavi sliku ali je slika tamna...mereni naponi i kondenzatori i deluje kao da je u redu...rastavljao sam tv da bih dosao do jedine trake pozadinskog osvetljenja koja je bocno postavljena i tu sam video da ne radi jedno 4-5 malih led dioda (pokrenuo sam tv bez panela i folija ),po mom skromnom znanju cini mi se da to nije uzrok tamnije slike,jer ostale diode sijaju punim sjajem...pokusao sam zamenom panela (stavio sam panel od fox-a) i dobio nesto bolji rezultat ali je slika opet nekako tamnija...regulacija jacine pozadinskog osvetljenja je dostupna iz osnovnog menija a isti efekat ima i kada se pristupi i u SM...na sta obratiti paznju ? svaki savet dobrodosao...
FIRMA: SAMSUNG
MODEL: UE324003 UE32D4003
MODEL DODATNO: UE4003BW UE32D4003BW
CHASSIS: U57E
MAINBOARD: BN41-01702A
PANEL: LTJ320AP02-J
T-CON BOARD: 32AP11S4LV.1
SMPS:PD32GOS_BSM(BN44-00472A)
SIMPTOMI:
nakon pokretanja uredno startuje ima sve funkcije ali je slika tamna
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
nakon pokretanja uredno pojavi sliku ali je slika tamna...mereni naponi i kondenzatori i deluje kao da je u redu...rastavljao sam tv da bih dosao do jedine trake pozadinskog osvetljenja koja je bocno postavljena i tu sam video da ne radi jedno 4-5 malih led dioda (pokrenuo sam tv bez panela i folija ),po mom skromnom znanju cini mi se da to nije uzrok tamnije slike,jer ostale diode sijaju punim sjajem...pokusao sam zamenom panela (stavio sam panel od fox-a) i dobio nesto bolji rezultat ali je slika opet nekako tamnija...regulacija jacine pozadinskog osvetljenja je dostupna iz osnovnog menija a isti efekat ima i kada se pristupi i u SM...na sta obratiti paznju ? svaki savet dobrodosao...
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Re: tv samsung UE32D4003BW tamnija slika
Jedino šta mi pada napamet je isključiti eko mod i podesiti sliku na standard.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
-
- gx
- Contact person: Vlada
Ako su edge trake kakav je pleksiglas koji se naslanja na trake da li je potamnio-nagoreo od toplote pa zato slabo reflektuje svetlo i zbog toga je tamnija slika?
- KASA1
- Site Admin
Loš plexi u komb. sa nekoliko neispravnih LED, sasvim dovoljno za tamniju sliku.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Meni je taj pllexi bio sumnjiv jer je na mestima gde sam dodirivao prstima prilikom rastavljanja postao nekako svetliji a i bio je nekako namagnetisan...sme li se necim oprati ?
-
- _
- Specialty: tv
A moguce je i da je neko ranije otvarao panel pa nije popakovao sve kako treba. Mozda je cak i plex okrenut kontra. Jednom mi se desilo da sam pogresno napakovao plex i folije i slika je bila tamnija i vukla na zuto. Ne mora da znaci ali treba proveriti.
- KASA1
- Site Admin
Ako ti plexi difuzor nije potamnio i deformiran (rubno, na dijelu gdje je edge traka) onda vjerojatno i nije u njemu problem.
Kažeš da su naponi u redu,... koliki je napon na LED traci a koliki na pinu 2 power konektora (PWM_DIMM)?
Probaj i odspojiti MB s napajanja,... backlight bi trebao svijetliti punim intenzitetom.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Re: SAMSUNG UE32D4003BW tamnija slika
Danas sam opet rastavljao tv do led dioda i pazljivo razmotrio sve mogucnosti ...u pitanju je 10-11 dioda koje ne rade i to je verovatno uzrok tamnije slike ...lose sam izbrojao neispravne pre nekoiko dana...hvala svima koji su mi sugerisali na moguce greske i davali savete ...jos samo da napomenem da je eko-mod iskljucen a plexi difuzor ima svoje zlebove tako da ga je gotovo nemoguce okrenuti naopako...