FOX 50DLE988 - android logo
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
-
- _
- Contact person: Marko
- Phone number: 0038765965291
- Specialty: tv-multimedia
FOX 50DLE988 - android logo * REŠENO *
LED TV
FIRMA: FOX
MODEL: 50DLE988
MODEL DODATNO: NEZNAM
CHASSIS:NE ZNAM
MAINBOARD: P150-2851V6.2A
PANEL: CX500UHDLEDM
T-CON BOARD: DCBDM-P280D_01
SMPS:
SIMPTOMI:
Prilikom uključivanja zaustavi na početnom android ekranu
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
prilikom uključivanja zaustavi na android početnom ekranu - nema nikave reakcije ni na tipke ni na daljinski.
prekontrolisao sam napone na ploči, izgleda sve uredno.
Ima li neko originalni usb softwer da pokušam
FIRMA: FOX
MODEL: 50DLE988
MODEL DODATNO: NEZNAM
CHASSIS:NE ZNAM
MAINBOARD: P150-2851V6.2A
PANEL: CX500UHDLEDM
T-CON BOARD: DCBDM-P280D_01
SMPS:
SIMPTOMI:
Prilikom uključivanja zaustavi na početnom android ekranu
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
prilikom uključivanja zaustavi na android početnom ekranu - nema nikave reakcije ni na tipke ni na daljinski.
prekontrolisao sam napone na ploči, izgleda sve uredno.
Ima li neko originalni usb softwer da pokušam
- alexa_pg
- Site Admin
Re: FOX 50DLE988 - android logo
Za navedeni model aparata na forumu nemamo originalni softver. Ima za slične aparate.
Predlažem da sačekaš malo. Možda neko od kolega ima original.
Ako se niko ne javi, onda probati od nekog drugog modela.
Predlažem da sačekaš malo. Možda neko od kolega ima original.
Ako se niko ne javi, onda probati od nekog drugog modela.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
-
- _
Uspješno instaliran softwer za model 43dle788, sve radi na tv-u, hvala za predlog!
-
- _
- Specialty: tv
Cestitam na uspesno obavljenom poslu, jos kad bi ga podelio kolegama bilo bi super!
- alexa_pg
- Site Admin
Odlično. Hvala na ovoj info.
Ne znam napamet u čemu je razlika između ta dva modela ali bitno je da sve radi kako treba.
Ako si sačuvao taj softver, postavi ga negde na neki od servera. Možda nekome pomogne.
Ne znam napamet u čemu je razlika između ta dva modela ali bitno je da sve radi kako treba.
Ako si sačuvao taj softver, postavi ga negde na neki od servera. Možda nekome pomogne.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Prvo cestitke za hrabrost i upisivanje softvera koji nije originalan bez napravljene eMMC kopije.
Smart modeli kod kojih je sistem u eMMC se ne popravljaju samo pomocu USB.Minimum koji trebate uraditi je da se vidi u kakvom stanju je eMMC i da se zna razlog kvara inace i da dobijete originalan USB softver i ako sve prodje kako treba takav tv vecinom nece raditi ni mesec dana.Postoje veoma retki slucajevi da sistem padne zbog grmljavine ili kablovske koja nije dobro galvanski odvojena.Velika je verovatnoca kada procitate zapisnik o stanju memorije da li preko uarta,isp programiranjem ili skidanjem memorije u podnozje da ce te dobiti ovo:
Device Life Time Type A 0x0B
Device Life Time Type B 0x0B
Maksimalno izrabljena memorija.
Dok ovo ne proverite samo pravite problem i sebi i vlasniku tv uredjaja zbog veoma velike sanse za reklamaciju.
Jedino je zamena KLM8G1GETF-B041 trajnije resenje od nekoliko godina u zavisnosti kako se uredjaj koristi.Problem pri zameni je sto na novu i praznu memoriju ne mozete pomocu USB ucitati sistem nego morate programirati BOOT1,BOOT2, User i podesiti ext_csd.Postoje i kodirani delovi i neki modeli gde je RPMB vazan ali to je posebna tema.Iz iskustva znam da Samsung i Toshiba mogu podneti menjanje i duvaljkom ali Hynix se jedva menja bga stanicom.Ovo je iskrena preporuka svim kolegama a ne samo vama koji pomocu USB popravljaju smart modele bez citanja uart zapisnika i popravke ovih modela svode na srecu i konstataciju kvara da je pao sistem.
Smart modeli kod kojih je sistem u eMMC se ne popravljaju samo pomocu USB.Minimum koji trebate uraditi je da se vidi u kakvom stanju je eMMC i da se zna razlog kvara inace i da dobijete originalan USB softver i ako sve prodje kako treba takav tv vecinom nece raditi ni mesec dana.Postoje veoma retki slucajevi da sistem padne zbog grmljavine ili kablovske koja nije dobro galvanski odvojena.Velika je verovatnoca kada procitate zapisnik o stanju memorije da li preko uarta,isp programiranjem ili skidanjem memorije u podnozje da ce te dobiti ovo:
Device Life Time Type A 0x0B
Device Life Time Type B 0x0B
Maksimalno izrabljena memorija.
Dok ovo ne proverite samo pravite problem i sebi i vlasniku tv uredjaja zbog veoma velike sanse za reklamaciju.
Jedino je zamena KLM8G1GETF-B041 trajnije resenje od nekoliko godina u zavisnosti kako se uredjaj koristi.Problem pri zameni je sto na novu i praznu memoriju ne mozete pomocu USB ucitati sistem nego morate programirati BOOT1,BOOT2, User i podesiti ext_csd.Postoje i kodirani delovi i neki modeli gde je RPMB vazan ali to je posebna tema.Iz iskustva znam da Samsung i Toshiba mogu podneti menjanje i duvaljkom ali Hynix se jedva menja bga stanicom.Ovo je iskrena preporuka svim kolegama a ne samo vama koji pomocu USB popravljaju smart modele bez citanja uart zapisnika i popravke ovih modela svode na srecu i konstataciju kvara da je pao sistem.
-
- _
Softwer je već postavljan na forumu iz teme:
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.ph ... 15#p344667
Tv je prestao sa radom nakon nevremena....Probao sam iz razloga kako se radi o gotovo identinčnim aparatima - razlika je jedino u veličini ekrana, a vidim da je uspješno instaliran i na FOX50DLE788
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.ph ... a7#p356419
Ako je potrebno postaviću neki link za download ponovo.
Hvala kolega ranes na detaljnom objašnjenju ovakvih problema.
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.ph ... 15#p344667
Tv je prestao sa radom nakon nevremena....Probao sam iz razloga kako se radi o gotovo identinčnim aparatima - razlika je jedino u veličini ekrana, a vidim da je uspješno instaliran i na FOX50DLE788
http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.ph ... a7#p356419
Ako je potrebno postaviću neki link za download ponovo.
Hvala kolega ranes na detaljnom objašnjenju ovakvih problema.