ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LED televizora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
zokidica
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 07 Apr 2013, 15:19
Location: Zagubica
Warranty service: /
Contact person: Zoran Stepanovic

ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao zokidica » 17 Dec 2019, 16:24

LED TV Adler
FIRMA: Adler
MODEL: (32AE8000S)
MODEL DODATNO: NE ZNAM
CHASSIS: /
MAINBOARD: (32AE8000S na nalepnici maticne)
PANEL: ( LSC320AN10-H02)
T-CON BOARD: (16Y GH11MB7S4L )
SMPS: prc /

***************************************
SIMPTOMI:
Nemogu da zapamtim podesenje servisnog menija

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:

U ovom modelu sam zamenio panel posto je njegov polomljen,stavljen je LSC320AN10-H02 od modela 32AE7100S koji se uklapa stim sto moram u servisnom meniju da promenik karakteristike MIRROR H i MIRROR V i LVDS sa Vesa na Jeida i tada tv radi odlicno i na gasenje preko daljinca i startovanje preko daljinca. Ali kada ga izvadim iz 220 i ponovo prikljucim tv vrati podesavanja servisnog menija na staro i slika je opet izokrenuta i lvds boje lose.
Postovane kolege,mislim da neznam kako tacan iylaz iz servisnog menija da MB zapamti podesavanja.
Prilog
IMG_20191216_193117.jpg
1576598601076-614007846.jpg
IMG_20191217_164553.jpg
Zadnja izmena: zokidica, dana 18 Dec 2019, 08:17, ukupno menjano 2 puta.

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 26230
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao Stolle » 17 Dec 2019, 18:20

zokidica je napisao:
17 Dec 2019, 16:24
LED TV Adler
FIRMA: NE ZNAM
MODEL: (32AE8000S)
MODEL DODATNO: NE ZNAM
CHASSIS: NE ZNAM
MAINBOARD: (32AE8000S na nalepnici maticne)
PANEL: ( LSC320AN10-H02)
T-CON BOARD: (16Y GH11MB7S4L )
SMPS: NE ZNAM
Kako ne znaš, firma je Adler, a prepiši oznake sa MB i to upiši. Ili stavi bolju sliku, da se vidi komplet ploča.
Možda je neka HK.T.RTxxxxxxx
Neko je čini mi se skoro pisao o sličnom slučaju. I ako se ne varam, trebalo je posle podešavanja, da se ode naniže na još jednu stavku u SM i da se tu potvrdi. i onda pamti.
A šta beše... :?: :roll:
Možda neko pamti gde i šta beše.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
bada
gx
gx
Postovi: 494
Pridružen: 23 svi 2016, 13:24
Location: BEOGRAD
Specialty: tv

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao bada » 17 Dec 2019, 19:12

Šta ima ovde za podešavanje, daj sliku.
Prilog
1576598601076-614007846.jpg
Al' ga je opravio...

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 26230
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao Stolle » 17 Dec 2019, 20:00

E pa ubio sam se tražeći i nisam našao. Znam da je pisano, možda autor vidi i javi se. Bez obzira na šasiju koja je bila.
Znam samo da naziv opcije gde je trebalo nešto promeniti, nije bio logičan, da može na osnovu njega da se zaključi da je to to.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

zokidica
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 07 Apr 2013, 15:19
Location: Zagubica
Warranty service: /
Contact person: Zoran Stepanovic

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao zokidica » 17 Dec 2019, 20:42

Slikacu ujutru i postaviti.Sve sam istrazio i nista. poneke opcije zapamti ali mirror i lvds nece u panel setings pa cak i beklajt sto je cudno i zbog toga mislim da postoji caka.

Avatar
KASA1
gxu
gxu
Postovi: 1358
Pridružen: 14 Feb 2011, 10:28
Location: Zagreb
Specialty: tv-multimedia

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao KASA1 » 18 Dec 2019, 00:04

Stolle je napisao:
17 Dec 2019, 20:00
E pa ubio sam se tražeći i nisam našao. Znam da je pisano, možda autor vidi i javi se. Bez obzira na šasiju koja je bila.
Znam samo da naziv opcije gde je trebalo nešto promeniti, nije bio logičan, da može na osnovu njega da se zaključi da je to to.
Misliš možda na ovo iz baze od @cuby-a? (shipping mode):
http://fanzo.org/forum/viewtopic.php?f= ... 88#p331988
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

zokidica
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 07 Apr 2013, 15:19
Location: Zagubica
Warranty service: /
Contact person: Zoran Stepanovic

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao zokidica » 18 Dec 2019, 09:38

Evo slika jos
Prilog
1576658372592284223253.jpg
1576658387120-612120967.jpg
1576658457771-1268220928.jpg
15766584803151835393213.jpg
157665851510569766246.jpg
1576658547643665498909.jpg
1576658570785119587037.jpg
1576658616761751220566.jpg

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 26230
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao Stolle » 18 Dec 2019, 11:09

KASA1 je napisao:
18 Dec 2019, 00:04

Misliš možda na ovo iz baze od @cuby-a? (shipping mode):
http://fanzo.org/forum/viewtopic.php?f= ... 88#p331988
Nije to. Trtebalo je naniže ući u neku opciju i tu je trebalo staviti...da li beše na ON, ili od nule na 1 ??? Po nazivu opcije nije se moglo zaključiti da ima neke veze.

@zokidica, nisi stavio sliku ploče što sam pisao i nisi upisao oznaku šasije.
A ove slike iz SM treba da smanjiš. Nema razloga da za nešto što je sitno, slike budu ovoliko velike i nepotrebno opterećivati forum.
A slika MB, dobra, treba da bude u što većoj rezoluciji.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

zokidica
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 07 Apr 2013, 15:19
Location: Zagubica
Warranty service: /
Contact person: Zoran Stepanovic

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao zokidica » 18 Dec 2019, 15:28

Mnogo vam fali ovde,moram fotografa na unajmim i platim da mi odradi i obradi bolje i umanji slike a sto cistije da se vide,nevalja telefonom,A sto se tice ploce no name,nigde i nista na njoj nema sem nalepnice koje sam dao. Ako neko zna ok,ako ne nista sta ja mogu
Evo svih opcija servisnog menija pa ako je neko imao slucaj sa istim znace kako memorisati

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 26230
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao Stolle » 18 Dec 2019, 17:11

Ne može sve telefonom. A i na telefonu mogu da se kropuju slike. I mogle su da budu, najmanje 10 puta manje veličine.
Kad bi svi ovako radili, bio bi potreban mnogo veći prostor za forum. To nije besplatno.
A to, šta nam fali, objasniće ti urednik ovog dela foruma. Sarkazam obično ne pomaže članovima koji traže pomoć i već sa 5 postova bi da nam menjaju način rada.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
tom
gxu
gxu
Postovi: 2922
Pridružen: 23 Apr 2007, 20:01
Location: Strumica
Contact person: TOME
Specialty: tv
Lokacija: Makedonija

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao tom » 18 Dec 2019, 19:05

zokidica je napisao:
18 Dec 2019, 15:28
...A sto se tice ploce no name,nigde i nista na njoj nema sem nalepnice koje sam dao.
Vidi da li možda ispod nalepnice ima koja oznaka.

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3731
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Warranty service: ERG
Specialty: tv-multimedia

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao cubica » 18 Dec 2019, 19:38

ja nisam još imao igranku sa tom pločom, ali probaj sve šta ti padne na pamet, recimo posle podešavanja u SM, da ugasiš na stby, pa onda vadi iz dozne, ili pre gašenja da prođeš kroz shippment mode? i sl..mozda da izađeš sa exit umesto sa menu? Dešavalo se meni isto ali sa drugim uglavnom novijim pločama, pa sam se češkao po glavi :lala: ali uspećeš sigurno, samo strpljenja.
cuby
PROSONIC is the best!

zokidica
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 07 Apr 2013, 15:19
Location: Zagubica
Warranty service: /
Contact person: Zoran Stepanovic

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao zokidica » 18 Dec 2019, 20:45

Hvapa,probao sam svasta i probacu jos,malo je problematican sto je novijeg datuma sa Androidom 7.1

Avatar
miodrag popovic
gx
gx
Postovi: 3082
Pridružen: 08 Nov 2006, 21:08
Location: Srbija
Phone number: 00381638773821
Specialty: tv
Lokacija: Pančevo Braće Jovanović 56

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao miodrag popovic » 18 Dec 2019, 20:56

A ono import/export.Probaj export na USB memoriju pa onda kad pobrljavi na import.
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak

zokidica
_
_
Postovi: 9
Pridružen: 07 Apr 2013, 15:19
Location: Zagubica
Warranty service: /
Contact person: Zoran Stepanovic

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao zokidica » 20 Dec 2019, 10:12

Nece ni inport/export panel sa fleske,oper vrati na staro tj fabricko podesenje

Avatar
cubica
gx
gx
Postovi: 3731
Pridružen: 15 Nov 2006, 11:23
Location: IVANJICA
Warranty service: ERG
Specialty: tv-multimedia

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao cubica » 20 Dec 2019, 13:15

U onom sys meniju pise da je to neka RTD2831 ploca...a trebalo bi ispod te bele nalepnice da je HK.T.RT2831P566? brljkah po internetu ali nista korisno nisam nasao..videcu da okrenem nekog od kolega iz Profitecha dal znaju sta, ako iskopam sza, javljam.
cuby
PROSONIC is the best!

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 26230
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Post napisao Stolle » 20 Dec 2019, 14:16

Nema oznake na istom mestu kao i druge HKxxxx ploče. Na slici se vidi nešto RY_180....ali on niti stavlja sliku niti piše.
Treba pogledati i ispod nalepnica.
HK.T.RT2831P566 nije.
Više liči HK.T.RT2831P838 738, ali se i ona razlikuje.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Odgovori

Natrag na “Servisiranje LED televizora”