Stranica: 1/1.

ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 17 Dec 2019, 16:24
napisao zokidica
LED TV Adler
FIRMA: Adler
MODEL: (32AE8000S)
MODEL DODATNO: NE ZNAM
CHASSIS: /
MAINBOARD: (32AE8000S na nalepnici maticne)
PANEL: ( LSC320AN10-H02)
T-CON BOARD: (16Y GH11MB7S4L )
SMPS: prc /

***************************************
SIMPTOMI:
Nemogu da zapamtim podesenje servisnog menija

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:

U ovom modelu sam zamenio panel posto je njegov polomljen,stavljen je LSC320AN10-H02 od modela 32AE7100S koji se uklapa stim sto moram u servisnom meniju da promenik karakteristike MIRROR H i MIRROR V i LVDS sa Vesa na Jeida i tada tv radi odlicno i na gasenje preko daljinca i startovanje preko daljinca. Ali kada ga izvadim iz 220 i ponovo prikljucim tv vrati podesavanja servisnog menija na staro i slika je opet izokrenuta i lvds boje lose.
Postovane kolege,mislim da neznam kako tacan iylaz iz servisnog menija da MB zapamti podesavanja.

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 17 Dec 2019, 18:20
napisao Stolle
zokidica je napisao:
17 Dec 2019, 16:24
LED TV Adler
FIRMA: NE ZNAM
MODEL: (32AE8000S)
MODEL DODATNO: NE ZNAM
CHASSIS: NE ZNAM
MAINBOARD: (32AE8000S na nalepnici maticne)
PANEL: ( LSC320AN10-H02)
T-CON BOARD: (16Y GH11MB7S4L )
SMPS: NE ZNAM
Kako ne znaš, firma je Adler, a prepiši oznake sa MB i to upiši. Ili stavi bolju sliku, da se vidi komplet ploča.
Možda je neka HK.T.RTxxxxxxx
Neko je čini mi se skoro pisao o sličnom slučaju. I ako se ne varam, trebalo je posle podešavanja, da se ode naniže na još jednu stavku u SM i da se tu potvrdi. i onda pamti.
A šta beše... :?: :roll:
Možda neko pamti gde i šta beše.

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 17 Dec 2019, 19:12
napisao bada
Šta ima ovde za podešavanje, daj sliku.

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 17 Dec 2019, 20:00
napisao Stolle
E pa ubio sam se tražeći i nisam našao. Znam da je pisano, možda autor vidi i javi se. Bez obzira na šasiju koja je bila.
Znam samo da naziv opcije gde je trebalo nešto promeniti, nije bio logičan, da može na osnovu njega da se zaključi da je to to.

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 17 Dec 2019, 20:42
napisao zokidica
Slikacu ujutru i postaviti.Sve sam istrazio i nista. poneke opcije zapamti ali mirror i lvds nece u panel setings pa cak i beklajt sto je cudno i zbog toga mislim da postoji caka.

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 18 Dec 2019, 00:04
napisao KASA1
Stolle je napisao:
17 Dec 2019, 20:00
E pa ubio sam se tražeći i nisam našao. Znam da je pisano, možda autor vidi i javi se. Bez obzira na šasiju koja je bila.
Znam samo da naziv opcije gde je trebalo nešto promeniti, nije bio logičan, da može na osnovu njega da se zaključi da je to to.
Misliš možda na ovo iz baze od @cuby-a? (shipping mode):
http://fanzo.org/forum/viewtopic.php?f= ... 88#p331988

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 18 Dec 2019, 09:38
napisao zokidica
Evo slika jos

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 18 Dec 2019, 11:09
napisao Stolle
KASA1 je napisao:
18 Dec 2019, 00:04

Misliš možda na ovo iz baze od @cuby-a? (shipping mode):
http://fanzo.org/forum/viewtopic.php?f= ... 88#p331988
Nije to. Trtebalo je naniže ući u neku opciju i tu je trebalo staviti...da li beše na ON, ili od nule na 1 ??? Po nazivu opcije nije se moglo zaključiti da ima neke veze.

@zokidica, nisi stavio sliku ploče što sam pisao i nisi upisao oznaku šasije.
A ove slike iz SM treba da smanjiš. Nema razloga da za nešto što je sitno, slike budu ovoliko velike i nepotrebno opterećivati forum.
A slika MB, dobra, treba da bude u što većoj rezoluciji.

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 18 Dec 2019, 15:28
napisao zokidica
Mnogo vam fali ovde,moram fotografa na unajmim i platim da mi odradi i obradi bolje i umanji slike a sto cistije da se vide,nevalja telefonom,A sto se tice ploce no name,nigde i nista na njoj nema sem nalepnice koje sam dao. Ako neko zna ok,ako ne nista sta ja mogu
Evo svih opcija servisnog menija pa ako je neko imao slucaj sa istim znace kako memorisati

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 18 Dec 2019, 17:11
napisao Stolle
Ne može sve telefonom. A i na telefonu mogu da se kropuju slike. I mogle su da budu, najmanje 10 puta manje veličine.
Kad bi svi ovako radili, bio bi potreban mnogo veći prostor za forum. To nije besplatno.
A to, šta nam fali, objasniće ti urednik ovog dela foruma. Sarkazam obično ne pomaže članovima koji traže pomoć i već sa 5 postova bi da nam menjaju način rada.

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 18 Dec 2019, 19:05
napisao tom
zokidica je napisao:
18 Dec 2019, 15:28
...A sto se tice ploce no name,nigde i nista na njoj nema sem nalepnice koje sam dao.
Vidi da li možda ispod nalepnice ima koja oznaka.

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 18 Dec 2019, 19:38
napisao cubica
ja nisam još imao igranku sa tom pločom, ali probaj sve šta ti padne na pamet, recimo posle podešavanja u SM, da ugasiš na stby, pa onda vadi iz dozne, ili pre gašenja da prođeš kroz shippment mode? i sl..mozda da izađeš sa exit umesto sa menu? Dešavalo se meni isto ali sa drugim uglavnom novijim pločama, pa sam se češkao po glavi :lala: ali uspećeš sigurno, samo strpljenja.
cuby

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 18 Dec 2019, 20:45
napisao zokidica
Hvapa,probao sam svasta i probacu jos,malo je problematican sto je novijeg datuma sa Androidom 7.1

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 18 Dec 2019, 20:56
napisao miodrag popovic
A ono import/export.Probaj export na USB memoriju pa onda kad pobrljavi na import.

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 20 Dec 2019, 10:12
napisao zokidica
Nece ni inport/export panel sa fleske,oper vrati na staro tj fabricko podesenje

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 20 Dec 2019, 13:15
napisao cubica
U onom sys meniju pise da je to neka RTD2831 ploca...a trebalo bi ispod te bele nalepnice da je HK.T.RT2831P566? brljkah po internetu ali nista korisno nisam nasao..videcu da okrenem nekog od kolega iz Profitecha dal znaju sta, ako iskopam sza, javljam.
cuby

Re: ADLER 32ae8000s memorisanje servisnog menija

Napisan post: 20 Dec 2019, 14:16
napisao Stolle
Nema oznake na istom mestu kao i druge HKxxxx ploče. Na slici se vidi nešto RY_180....ali on niti stavlja sliku niti piše.
Treba pogledati i ispod nalepnica.
HK.T.RT2831P566 nije.
Više liči HK.T.RT2831P838 738, ali se i ona razlikuje.