LG42LF561V, pozadinsko osvetljenje ne radi, nakon svakog uključenja traži osnovna podešavanja

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LED televizora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
markovicg1
_
_
Contact person: Goran Markovic
Specialty: computers

LG42LF561V, pozadinsko osvetljenje ne radi, nakon svakog uključenja traži osnovna podešavanja

Post napisao markovicg1 » 19 Feb 2023, 14:00

LED TV
FIRMA: LG
MODEL: LG42LF561V-ZF
MAINBOARD: EAX6620380 (1.0)
SMPS: 4AX66203001

SIMPTOMI:
Svetlo pozadinskog osvetljenja jako niskog intenziteta (slika se jedna nazire). Prilikom svakog uključenja, TV traži osnovana podešavanja (jezik, programi )

DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Napon na konektoru za pozadinsko osvetljenje prisutan (oko 230v). Panel nisam još rastavljao, ali mislim da su neke diode na LED traci pregorile. Znate li koji su diode i gde da ih nabavim? Dali da menjam samo diode ili celu traku?
Zadnja izmena: markovicg1, dana 19 Feb 2023, 17:26, ukupno menjano 1 put.

alexa_pg
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Re: LG42LF561V

Post napisao alexa_pg » 19 Feb 2023, 16:04

Taj TV ima dvije greške. Jedna je što je slika tamna a druga greška je to što traži osnovna podešavanja pri svakom uključenju.
Za LED trake ne znam ima li gdje jeftinije. To pogledaj ti. Jedna od adresa je ova

Kod: Označi sve

https://led-star.rs/proizvod/4/es-012-lg-lg-42-velika-sociva-4a4b-6v
PS. član si ovog foruma skoro od osnivanja i još nisi naučio da postaviš temu. Stvarno sramota.
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Ispravi naslov i potrudi se da teme postavljaš ispravno.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

KASA1
Site Admin
Site Admin

Re: LG42LF561V, pozadinsko osvetljenje ne radi, nakon svakog uključenja traži osnovna podešavanja

Post napisao KASA1 » 20 Feb 2023, 09:04

markovicg1 je napisao:
19 Feb 2023, 14:00
...slika se jedva nazire... Dali da menjam samo diode ili celu traku?
Ovdje ti više dioda ne radi nego radi, stoga mijenjaj komplet traka.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Kontakt:

Re: LG42LF561V, pozadinsko osvetljenje ne radi, nakon svakog uključenja traži osnovna podešavanja

Post napisao Ribery » 21 Feb 2023, 07:17

Ne mogu da razumem da neko u ovoj godini još uvek pita da li da menja sve trake ili samo diode koje su pregorele? Toliko toga je pisano ovde i na ostalim stručnim forumima da je to valjda svima jasno (mada još uvek ima kolega i ovde koji krpe trake). Te "ispravne" diode rade isto toliko dugo koliko i ove što ne rade i logično je da se menjaju sve trake kako se ponovo ne bi otvarao panel zbog sledeće diode pa posle ponovo zbog sledeće itd.... Po logici i ko je malo tehnički pismen može da zaključi da je to najbolje rešenje jer nešto što radi godinama je zrelo za zamenu bilo da je u pitanju TV ili neki drugi jeftin uređaj. Danas nema kvaliteta u televizorima pogotovo kada su u pitanju LED trake. Ne znam kako to do sada nije svima jasno ili ja nešto drugo ne kapiram?
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

markovicg1
_
_
Contact person: Goran Markovic
Specialty: computers

Post napisao markovicg1 » 24 Feb 2023, 09:52

I mislio sam da menjam sve trake. Dali neko ima ideju zašto svaki put pri uključenju traži osnovna podešavanja (jezik, skeniranje kanala itd)?

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 24 Feb 2023, 10:35

Kad napraviš pozadinsko onda probaj da na sajtu proizvođača nađeš softver za tvoj TV i izvrši ažuriranje
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

Odgovori

Natrag na “Servisiranje LED televizora”