TV ADLER LE-2230, sam se ukljucuje nakon 10 minuta
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
TV ADLER LE-2230, sam se ukljucuje nakon 10 minuta
LED TV
FIRMA: Adler
MODEL: LE-2230
MODEL DODATNO:
CHASSIS:
MAINBOARD: CV9202L-S
PANEL: M215HGE-L02
T-CON BOARD:
SMPS:
SIMPTOMI:
TV se sam ukljucuje uvek posle 10 minuta po iskljucivanju
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Tv radi sve normalno ali se nakon 10 minuta pri iskjucivanju sam ukljuci.
Provereni svi elektroliti i naponi na ploci i sve je u granicama normale. Provereni i prelemljeni svi tasteri sa funkcijama. Proveren daljinac i sve je ok. Resetovan vise puta ali nije pomoglo. Sumnjam na softver ali nigde nisam naso za ovaj model tv .Neznam da nesto moglo da se uradi preko sevisnog menia to jos nisam probao. Ako neko ima original software da ne moram da menjam i daljinac bio bih zahvalan .
FIRMA: Adler
MODEL: LE-2230
MODEL DODATNO:
CHASSIS:
MAINBOARD: CV9202L-S
PANEL: M215HGE-L02
T-CON BOARD:
SMPS:
SIMPTOMI:
TV se sam ukljucuje uvek posle 10 minuta po iskljucivanju
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Tv radi sve normalno ali se nakon 10 minuta pri iskjucivanju sam ukljuci.
Provereni svi elektroliti i naponi na ploci i sve je u granicama normale. Provereni i prelemljeni svi tasteri sa funkcijama. Proveren daljinac i sve je ok. Resetovan vise puta ali nije pomoglo. Sumnjam na softver ali nigde nisam naso za ovaj model tv .Neznam da nesto moglo da se uradi preko sevisnog menia to jos nisam probao. Ako neko ima original software da ne moram da menjam i daljinac bio bih zahvalan .
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 26 Avg 2023, 13:42, ukupno menjano 1 put.
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Re: TV ADLER sam se ukljucuje nakon 10 minuta
Za ovu konfiguraciju nemamo softver. Ima za ostale modele aparata ali onda to za sobom povlači zamjenu daljinskog.
Dok se neko ne javi ko ima originalni softver, ipak ti provjeri hardver još jednom. Kreni od daljinskog, tastature, čistoće ploše...
Dok se neko ne javi ko ima originalni softver, ipak ti provjeri hardver još jednom. Kreni od daljinskog, tastature, čistoće ploše...
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Re: TV ADLER LE-2230, sam se ukljucuje nakon 10 minuta
Sve je to vise puta detaljno proveravano. Interesantno da je isti tajming uvek 10 min tacno. Ne mogu nikako da udjem u servisni mod. Ubedjen sam da je do softwera.
- alexa_pg
- Site Admin
Zbog ove rečenice moram da pitam. Da li se aparat sam isključi posle 10 min pa se ponovo uključi ili ga ti iskljušiš a on se sam uključi.
Ako se sam isključuje i uključuje, onda se za tu pojavu kaže da se resetuje.
Ne iskljucuje se sam. Sam se ukljucuje posle 10min.
Tv sve radi dok je upaljen nema da se gasi. sve funkcionise. Od onog trenutka kad se iskljuci bilo na taster ili na daljinski posle 10 minuta sam startuje.. Cak i ako se ukljuci na kabli bez da se pali na daljinac ili taster sam upali posle 10 min.
Umedjuvremenu sam promenio sve tastere na komandnoj ploci. izvadio baterije iz daljinskog. Ne pomaze nista.
Tv sve radi dok je upaljen nema da se gasi. sve funkcionise. Od onog trenutka kad se iskljuci bilo na taster ili na daljinski posle 10 minuta sam startuje.. Cak i ako se ukljuci na kabli bez da se pali na daljinac ili taster sam upali posle 10 min.
Umedjuvremenu sam promenio sve tastere na komandnoj ploci. izvadio baterije iz daljinskog. Ne pomaze nista.

- alexa_pg
- Site Admin
OK, mali nesporazum.
Kao što sam rekao, nema damp za ovu konfiguraciju. Nešto najpribližnije, ista ploča i isti panel, ima kod Rusa na
Za probu može ovo. Može se desiti da daljinski ne radi ali nema veze. Bitno je da vidiš je li do softvera ili ne. Ako se i sa ovim bude sam uključivao onda da se traži kvar po ploči.
U slučaju da sa ovim radi dobro, onda da čekaš originalni softver. Možda ga neko iskopa negdje. Ili da tražiš odgovarajući daljinski.
Napomena: Obavezno sačuvaj originalni damp.
Kao što sam rekao, nema damp za ovu konfiguraciju. Nešto najpribližnije, ista ploča i isti panel, ima kod Rusa na
Kod: Označi sve
https://remont-aud.net/dump/mnt/fitco_fled_22sm1_shassi_main_board_cv9202l_s/152-1-0-129057
U slučaju da sa ovim radi dobro, onda da čekaš originalni softver. Možda ga neko iskopa negdje. Ili da tražiš odgovarajući daljinski.
Napomena: Obavezno sačuvaj originalni damp.
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Kontakt:
Da li si probao da ubaciš isti softver u novo memorijsko kolo dok čekaš drugi softver?
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
Probacu sa brisanjem i ponovnim upisivanjem njegovog softwera pa javljam.
Moze li neko da mi kaze kako da udjem u servisni meni na ovoj ploci jer ovo sto bi trebalo da je cod ne funkcionise.
- alexa_pg
- Site Admin
Način ulaska u SM ti je ispravan. Zašto tebi to ne radi, ne znam. Ili neki od tih 5 tastera slabo radi ili ti sporo kucaš.
PS. Nama potrebe da pišeš kako se ulazi u SM.
PS. Nama potrebe da pišeš kako se ulazi u SM.
- ivan_trle
- gxu
- Contact person: Ivan
Nisam primetio da je napisano, ali jesi li probao jednu banalnu stvar: da po isključivanju TV-a fizički odspojiš pločicu sa tasterima i IR prijemnikom pa da vidiš da li će se opet uključiti?
Daljinac je ispravan i svi tasteri normalno funkcionisu ali nece u SM
Plocicu sa tasterima i ir prijemnik sam prvu uklonio pri zameni tastera .Isto se ponasa.
Plocicu sa tasterima i ir prijemnik sam prvu uklonio pri zameni tastera .Isto se ponasa.
- ivan_trle
- gxu
- Contact person: Ivan
Samo kažem...
Imao sam sličan problem kod jednog PHILIPS-a, brljavio je komande i bio je problem u CPU.
Još jedino da pratiš da li neki StBy napon ne osciluje dok je TV isključen. Ili probaj ovo što ti je kolega alexa_pg savetovao, da razgraničiš da li je problem u softveru ili hardveru...
Imao sam sličan problem kod jednog PHILIPS-a, brljavio je komande i bio je problem u CPU.
Još jedino da pratiš da li neki StBy napon ne osciluje dok je TV isključen. Ili probaj ovo što ti je kolega alexa_pg savetovao, da razgraničiš da li je problem u softveru ili hardveru...
Re: TV ADLER LE-2230, sam se ukljucuje nakon 10 minuta * REŠENO *
Problem resen. Na predlog admina alexa_pg ucitan sofwer od tv fitco fled-22SM1 . Meni na arapskom ali sam se snaso i prebacio na engleski. Daljinac radi normalno jedino sto nema srpski meni ali to nije bitno. Najbitnija svar je da se sada tv po iskljucivanju ne startuje sam posle 10 minuta tako da je ova stvar zavrsena. Hvala svima na pomoci.
- KASA1
- Site Admin
Čestitam na uspješno odrađenom zadatku,... postavi korišteni file ovdje u temu kako bi ubuduće imali rješenje za tu ploču i panel.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Evo fajla sa kojim je resen problem.
@
@
- Prilog
-
fitco CV9202L-S.rar
- (3.45 MiB) Preuzeto 121 put.